Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

"Για τα προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα"


 Θεωρούμε απαράδεκτη και απάνθρωπη τη στάση φορέων και μικρής μερίδας κατοίκων του Δήμου Καμένων Βούρλων που έφτασαν σε ακραίες ενέργειες προκειμένου να παρεμποδίσουν την προσωρινή εγκατάσταση 39 παιδιών.  .....

Η κοινωνία μας δεν κινδυνεύει από τα 39 παιδιά - πρόσφυγες που τα έφεραν  να μείνουν για λίγο στην πόλη των Καμένων Βούρλων. 

Τις εντάσεις αυτές τις δημιουργούν οι αδιέξοδες και εμμονικές πολιτικές της Ν.Δ. 

Ακούσαμε τον κύριο Μηταράκη να θεωρεί  «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά  κατοίκων  οι οποίοι έβαλαν κατά των παιδιών – προσφύγων τόσο που δεν επέτρεπαν ούτε καν να περάσει  το όχημα τροφοδοσίας τους. 

Οι αντιδράσεις αυτές είναι γέννημα της τακτικής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας που τα τελευταία  χρόνια, είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση οδηγεί  την κοινή γνώμη σε ξενοφοβικές αντιδράσεις  και τη δηλητηριάζει με  ρατσιστικές αντιλήψεις,  στοχοποιώντας   τους ανθρώπους που προσπαθούν, όπως έκαναν και οι δικοί μας γονείς και παππούδες, να βρουν ένα καλύτερο αύριο μακριά από πολέμους φτώχεια και  πείνα. 

Οι αντιδράσεις τέτοιου τύπου καλύπτουν παράλληλα τις ευθύνες αυτών που δημιουργούν τους πολέμους, που αποπροσανατολίζουν και μετατρέπουν επίσημα  τη χώρα μας σε φυλακή ψυχών . 

Εμείς σαν κόμμα της αριστεράς  είμαστε απέναντι  σε κάθε μορφή βίας κατά των αδυνάτων. 

Θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι σε κάθε άνθρωπο που  έχει ανάγκη, που προσπαθεί να ζήσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, να σταθεί όρθιος, πολύ δε περισσότερο όταν στοχοποιείται άδικα, είναι ανήλικος και ασυνόδευτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου