Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: Απολύμανση όλων των κοινόχρηστων και πολυσύχναστων

Κατόπιν και του δεύτερου επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Αμφίκλεια, ο Δήμος μας προέβη σήμερα στην απολύμανση όλων των κοινόχρηστων και πολυσύχναστων χώρων λαμβάνοντας υπόψη όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα......

Παρακαλούμε όλους τους δημότες μας να παραμείνουν ψύχραιμοι και να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας και προφύλαξης για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. 

Συγκεκριμένα:

Φοράμε παντού μάσκες!

Τηρούμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις!

Αποφεύγουμε τον συνωστισμό και περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις!

Αποφεύγουμε τις χειραψίες και φτερνιζόμαστε στον αγκώνα μας!

Δεν απορρίπτουμε χρησιμοποιημένα γάντια, χαρτομάντηλα και μάσκες οπουδήποτε, παρά μόνο σε κλειστές σακούλες ή κλειστούς κάδους σκουπιδιών. 

Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και χρησιμοποιούμε αντισηπτικό, ειδικά αν αγγίξουμε χαρτονομίσματα ή κέρματα, πόμολα από πόρτες, καπάκι από κάδο απορριμμάτων ή χρησιμοποιήσουμε το ΑΤΜ για ανάληψη χρημάτων!

Δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας ούτε το εσωτερικό μέρος της μάσκας μας!

Άτομα που ήρθαν σε επαφή με ύποπτο υπό διερεύνηση ή επιβεβαιωμένο κρούσμα (πχ μέλη οικογένειας, φίλοι, συνάδελφοι, επαγγελματίες υγείας) να παρακολουθούν την υγεία τους (θερμομέτρηση δύο φορές την ημέρα) από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα και για 14 ημέρες!

Σε περίπτωση έντονων συμπτωμάτων (έντονος βήχας, πυρετός, δύσπνοια, απώλεια γεύσης ή όσφρησης) καλούμε την 24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1135 του ΕΟΔΥ ή επισκεπτόμαστε κάποια δημόσια δομή υγείας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η παραφιλολογία, η συνωμοσιολογια και ο πανικός δεν βοηθάνε κανέναν μας. Οι αρμοδιες υπηρεσίες έχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για τις ενδεδειγμένες ενέργειες. Επιδεικνύοντας ατομική ευθύνη και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μένουμε ψύχραιμοι! Μένουμε ασφαλείς

 Αθανασία Στιβακτή, Δήμαρχος Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου