Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Επίσκεψη Γιάννη Οικονόμου στο Δημόσιο ΙΕΚ Λαμίας


 Το Δημόσιο ΙΕΚ Λαμίας επισκέφθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον διευθυντή και τα στελέχη του ....για τη δουλειά και κυρίως για τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στο κομμάτι της επαγγελματικής κατάρτισης. 

«Αυτή η εκπαιδευτική ενότητα στην χώρα μας χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη, θα έλεγα δε ότι είναι υποβαθμισμένη αλλά και υποτιμημένη στη συνείδηση της κοινωνίας, της κεντρικής εξουσίας αλλά και των τοπικών αρχών» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Οικονόμου. 

«Για παράδειγμα στις 116 ειδικότητες των δημόσιων ΙΕΚ υπάρχουν ορισμένες που ταιριάζουν απόλυτα με αναπτυξιακές δυνατότητες  της περιοχής μας αλλά και με δυναμικά αναπτυσσόμενους οικονομικούς κλάδους. 

Τέτοιες ειδικότητες είναι: ο μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο τεχνικός εγκαταστάσεων ΑΠΕ, τεχνικός αγροτουρισμού, τεχνικός μελισσοκομίας, τεχνικός ποτοποιίας-αποσταγματοποιίας, στέλεχος επιχειρήσεων τυποποίησης, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, διαχειριστής συστημάτων εκτροφής αγροτικών ζώων, τουριστικός συνοδός, συνοδός βουνού, βοηθός νοσηλευτικής ατόμων με ειδικές παθήσεις, στέλεχος θαλασσοθεραπείας/λουτροθεραπείας- spa,τεχνικός αμπελουργίας-οινολογίας, τεχνικός γαλακτοκομίας- τυροκόμος.  Μόνο από τους τίτλους καταλαβαίνει κανείς τη συνάφεια που μπορεί να έχει μια τέτοια επαγγελματική κατάρτιση, με τα ιαματικά λουτρά, τον τουρισμό του βουνού, τον πρωτογενή τομέα, την αγορά των φωτοβολταϊκών και του φυσικού αερίου, που αποτελούν δυνητικούς αναπτυξιακούς συντελεστές για τον τόπο μας » τονίζει ο βουλευτής.

«Ωστόσο παρά τη φιλότιμη και απόλυτα επαγγελματική δουλειά του προσωπικού μια σειρά προβλημάτων που έχουν να κάνουν με το έλλειμμα ενημέρωσης και κουλτούρας, την περιορισμένη εμπλοκή των τοπικών κοινωνικών εταίρων, την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων, δεν επιτρέπουν ούτε στην επαγγελματική κατάρτιση να αποκτήσει τη δυναμική που θα μπορούσε, ούτε στην τοπική κοινωνία και οικονομία να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει. Χρειάζονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο προκειμένου να πετύχουμε τα αποτελέσματα που μπορούμε να έχουμε και προς την κατεύθυνση αυτή θα εργαστώ το επόμενο διάστημα » σημειώνει ο κ. Οικονόμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου