Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ 
Τετάρτη 19/8 στις 9.15μμ
«Είμαι ο έρωτας» του Λούκα Γκουαντανίνο 
με τη βραβευμένη με ΟΣΚΑΡ Τίλντα Σουίντον
Παρασκευή 21/8 στις 9.15μμ
«Το ανθρώπινο κεφάλαιο» του Πάολο Βίρτζι 
7 βραβεία της Ιταλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου....

Το αφιέρωμα στο νέο Ιταλικό Κινηματογράφο γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΙΑΛ Λέρου στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και του Tempo Forte Italia-Ελλάδα και με την στήριξη της ΟΚΛΕ. Οι ταινίες επιλέχθηκαν από την πλέον πρόσφατη παραγωγή του ιταλικού κινηματογράφου και έχουν κερδίσει την πλήρη αναγνώριση κριτικής και κοινού κατακτώντας πολυάριθμα βραβεία σε διεθνές επίπεδο.
Τετάρτη 19/8 στις 9.15μμ
«ΕΙΜΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ» του Λούκα Γκουαντανίνο 
με τη βραβευμένη με ΟΣΚΑΡ Τίλντα Σουίντον
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
«EΝΑ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΘΕΑΜΑ»  Θ. Κουτσογιαννόπουλος – LIFO
 «ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ». Τ. Θεοδωρόπουλος – Το Πρώτο Θέμα
«ΒΙΣΚΟΝΤΙΚΟ» ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΛΝΤΑ ΣΟΥΙΝΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΗ»! Ν. Φ. Μικελίδης – Ελευθεροτυπία
«ΜΕΛΟΔΡΑΜΑ ΟΠΕΡΑΤΙΚΩΝ ΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΡΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ» Χρήστος Μήτσης – Αθηνόραμα
«ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» Γ. Κρασσακόπουλος – Athens Voice
ΥΠΟΘΕΣΗ 
Στην αριστοκρατική Art Deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι, μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων, ο ιδρυτής της επιχείρησης τη βραδιά των γενεθλίων του ανακοινώνει πως στην κεφαλή της οικονομικής αυτοκρατορίας του είναι ώρα να τον διαδεχτούν ο γιος του Τανκρέντι και ο εγγονός του Έντο. Η Τίλντα Σουίντον είναι η Έμα, Ρωσίδα που παντρεύτηκε τον Τανκρέντι κι εγκαταστάθηκε στο Μιλάνο, αποδεχόμενη τον ρόλο της μητέρας τριών παιδιών, της τέλειας οικοδέσποινας και της αξιοπρεπούς συζύγου, εναρμονίζοντας τη ζωή της με την ιεροτελεστία της οικογένειας του συζύγου. Η παρουσία του Αντόνιο, που είναι φίλος του γιού της και μάγειρας στα επίσημα δείπνα, ανατρέπει την κατάσταση.
Μάθημα κομψότητα και αισθητικής, σε μια από τις ομορφότερες ευρωπαϊκές ταινίες  που θα έκανε περήφανο τον Βισκόντι για την κληρονομιά που άφησε. 

Παρασκευή 21/8 στις 9.15μμ
«Το ανθρώπινο κεφάλαιο» του Πάολο Βίρτζι 
7 βραβεία της Ιταλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Πρωταγωνιστούν: Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Βαλέρια Γκολίνο, Φαμπρίτσιο Μπεντιβόλιο 
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ένα τζιπ συγκρούεται με έναν άτυχο ποδηλάτη μια νύχτα πριν την Παραμονή των Χριστουγέννων. Τι συνέβη εκείνο το βράδυ; Πώς αυτό το ατύχημα συνδέει και παράλληλα ανατρέπει τη ζωή των δύο οικογενειών Μπερνάσκι και Οσόλα που βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας;
Βασισμένη στο bestseller “ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ” του Stephen Amidon, η ταινία χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια, το καθένα από τα οποία προσεγγίζει την ίδια ιστορία από την οπτική γωνία διαφορετικού χαρακτήρα. Ο Ιταλός σκηνοθέτης με έξυπνο αφηγηματικό τρόπο αποκαλύπτει σε κάθε κεφάλαιο από ένα κομμάτι του πάζλ, επιτρέποντας στον θεατή να παρακολουθεί ταυτόχρονα πολλαπλές ιστορίες, να γνωρίσει σε βάθος τους χαρακτήρες και να ανυπομονεί διαρκώς για την εξέλιξη της πλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου