Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Β. Αποστόλου: Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες που επλήγησαν στην πρόσφατη τραγωδία της Εύβοιας.

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου: ....

“Ολοκληρώνονται ήδη οι εκτιμήσεις των ζημιών του αγροτικού χώρου στην Εύβοια και τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη καταστροφή.
Στη ζωϊκή παραγωγή έχουν χαθεί περισσότερα από 1.200 μελισοσμήνη, 700 αιγοπρόβατα και 35 αγελάδες. Στη φυτική παραγωγή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς πάνω από το 50%των καλλιεργούμενων εκτάσεων, δηλαδή περί τα 3.500 στρέμματα. 
Η επιβίωση των συγκεκριμένων αγροτών αποτελεί πλέον το πρώτο ζητούμενο για τις πληγείσες περιοχές και για έναν ακόμη λόγο, γιατί δεν τους έχουν καταβληθεί οι ενισχύσεις που δικαιούνται εξ αιτίας των αρνητικών επιπτώσεων που είχε στη δραστηριότητά τους η πανδημία του κορωνοϊού. Έχει καταγραφεί η επίπτωση στους κτηνοτρόφους από τη μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου κρέατος την περίοδο του Πάσχα, όπως το ίδιο έχει συμβεί και με τους παραγωγούς κηπευτικών και πατάτας με τους παραγωγούς που διαθέτουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές.
Η Κυβέρνηση οφείλει:
να καταβάλει άμεσα τις ενισχύσεις που εκκρεμούν από την έναρξη της πανδημίας και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και
να συνδράμει στην έγκαιρη πληρωμή, μέσα από την προχρηματοδότηση των ΠΣΕΑ για την αποκατάσταση του ζημιωθέντος παγίου κεφαλαίου για να μην περιμένουν οι αγρότες  3 και 4 χρόνια.
Πέραν των αποζημιώσεων όμως πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές στις υποδομές του αγροτικού χώρου που καταστράφηκαν, αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες πρόληψης και αποκατάστασης, ώστε να μην εμφανιστούν τα ίδια φαινόμενα στο μέλλον .
Εμείς θα παρακολουθούμε στενά όλη την πορεία, απο την ανακούφιση των πληγέντων μέχρι την  εκτέλεση των απαιτούμενων έργων, αλλά και την απόδοση των ευθυνών για την τραγωδία.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου