Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ 0,05 €/Μ² ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑΣ

Αίρεται μια χρόνια αδικία εις βάρος ορισμένων κοινοτήτων”, σημείωσε ο Π. Ταγκαλής
Η συγκεκριμένη ρύθμιση γίνεται,....
όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Λουπάκος, προκειμένου να υφίσταται πλέον ενιαία τιμολογιακή πολιτική σε όλο το χωρικό εύρος του Δήμου και σε όλες τις κοινότητες, κάτι που δεν ίσχυε από τη σύσταση του καλλικρατικού δήμου από το 2010 μέχρι σήμερα.

Έως τώρα το συγκεκριμένο τέλος, που θα είναι πέντε λεπτά του € (0,05 €) ανά τετραγωνικο μέτρο σε κάθε ηλεκτροδοτούμενο χώρο, βάρυνε με αποφάσεις των πρώην Δήμων και Κοινοτήτων τις Κοινότητες των Προσηλίου, Γαλαξιδίου, Αγίων Πάντων, Βουνιχώρας, Πεντεορίων, Ιτέας, Κίρρας, Τριταίας και Μαυρολιθαρίου. Πλέον, το συγκεκριμένο τέλος θα αφορά και τις 36 κοινότητες του καλλικρατικού Δήμου Δελφών, σε ένα πλαίσιο αφενός εξορθολογισμού της φορολογίας και αφετέρου της άρσης της αδικίας που υφίστανται οι προαναφερθείσες κοινότητες την τελευταία δεκαετία.

“Για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους, μεσοσταθμικά ένα σπίτι 100 μ² θα επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο αξίας 5€ το χρόνο. Το ποσό, όπως καταλαβαίνετε, είναι αμελητέο”, σημείωσε εισηγούμενος το θέμα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόσθεσε πως τα επιπλέον έσοδα που θα προκύψουν για το δημοτικό ταμείο εκτιμώνται στις 50.000 € κάθε έτος.

“Προβαίνουμε στην κίνηση αυτή για λόγους ενιαίας πολιτικής σε όλο το Δήμο. Ήταν παράδοξο έως τώρα να μην υφίσταται ίση μεταχείριση όλων των δημοτών. Το κάνουμε πρωτίστως για αυτό το λόγο, καθώς και για τον αναγκαίο εξορθολογισμό. Το ποσό που θα μπαίνει στο δημοτικό ταμείο δεν είναι κάποια σημαντική διαφορά για τα οικονομικά του Δήμου”, σχολίασε ο Παναγιώτης Ταγκαλής και πρόσθεσε πως θα ισχύσει από το νέο έτος και θα εισπράττεται μέσω ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου