Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ


Της Αφροδίτης Παπαθανάση
Πάνω από όλα είναι θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ......

-       Όχι μόνο για τον τρόπο, στα κρυφά, χωρίς εμφανή, δημόσια κριτήρια, που έγινε η μοιρασιά,
-       Ούτε μόνο γιατί η κυβέρνηση εξασφάλισε και εξασφαλίζει υπερβολική και βολική παρουσία και προβολή στα ΜΜΕ,
Είναι θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, όταν με αδιαφανή και προκλητικό τρόπο, ενισχύει την συγκέντρωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε πρόσωπά και ομίλους, που ήδη κατέχουν ευνοϊκή θέση στο σύστημα.
-       Δηλαδή οι όμιλοι περί Αλαφούζου και Μαρινάκη, πήραν, ο καθένας, πάνω από 1.500.000 ευρώ.
Ερώτημα : Θα ρωτήσει κάποιος θεσμικά για αυτό; Που είναι οι Επιτροπές Διαφάνειας και Ανταγωνισμού; 
Ποια Αρχή και με ποιόν τρόπο θα ανιχνεύσει που πήγαν τα χρήματα – όταν αυτά ξεπερνούν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ;
Ένα μικρό ΕΣΠΑ των 40, 50, 60 χιλιάδων ευρώ θέλει πίνακες και τιμολόγια εξόδων.
Τώρα τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα ανιχνεύσει κάποιος ορκωτός αν θα πάνε για καταβολή μισθοδοσίας δημοσιογράφων, τεχνικών κλπ ή θα πάνε στη χοάνη για πληρωμές σε τηλεπερσόνες (για φαντάσου να πληρώνεις Στεφανίδου), ή χρέη, ή όπου αλλού… 
Τελικά ποιους επιλέγουμε και επιδοτούμε και πως, πόσο γρήγορα, πόσο «αποδοτικά».
Όποιοι γνωρίζουν τι γίνεται τους τελευταίους μήνες με την ταλαιπωρία των ανέργων, το φιάσκο τραπεζών και ΤΕΠΙΧ ΙΙ, λογικά θα αναρωτηθούν γιατί στα μουλωχτά, επιδοτείται κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ ένα site μόδας.
Ποιος ευνοείται εδώ; Ο άνεργος, ο επαγγελματίας ή το site μόδας; διαβάζουμε βέβαια και χειρότερα, για μέσα που δεν υφίσταται καν
Τουλάχιστον οι "φτωχοί" του συστήματος, Μαρινάκης, Αλαφούζος,  κλπ, ιδιοκτήτες ομίλων ΜΜΕ, νιώθουν μάγκες καθώς "πληρώθηκαν" - με τα χρήματα σας - για κάθε εφημερίδα, τηλεόραση, ραδιόφωνο, ιστοσελίδα που έχουν... όταν ακόμη κόσμος περιμένει τα 300 ή τα 534 ευρώ.

2 σχόλια:

  1. ΠΕΝΤΆΡΑ TΣΑΚΙΣΤΗ, δεν έπρεπε να πάρουν όλα τα ΜΜΕ ΚΑΙ ΙΔΑΊΤΕΡΑ ΟΙ ΜΕΓΆΛΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ.
    Ήταν φαεινότερο του ηλίου μέσα από την κίνηση αυτή και χρήμα από το πουθενά και ανέλπιστα, ότι θα υπήρχε και περαιτέρω ευμένεια της εξουσίας και καλλίτερη πρόσβαση μέσω social media όποτε αυτό θα χρειαζόταν.{Άλλωστε αυτές τις μέρες παίζουν πολύ οι βρώμικες αποκαλύψεις για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 από προηγούμενη κυβέρνηση}.
    Όλα τα ΜΜΕ είχαν την θεμελιώδη υποχρέωση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία και όχι κατ επίφαση, να προσφέρουν το ελάχιστο στην πρόληψη της υγείας του κοινωνικού συνόλου χάριν του οποίου, όπως τα ίδια καθημερινά ευαγγελίζονται(!) χρωστούν την ύπαρξη τους!
    Όμως είναι έτη φωτός πίσω από αυτό που διακήρυττε με έργα και όχι με λόγια και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην υγεία του συνανθρώπου ο μεγάλος Ελληνας ευεργέτης Σισμανόγλου, με την κατασκευή 2 Νοσοκομείων και όχι μόνο, στην Κομοτηνή και Αθήνα και στο αιώνιο επίγραμμα της προτομής του που υπάρχει στον αύλιο χώρο του Σισμανογλείου Νοσοκομείου...'' Ο λαός μας τα έδωσε και εις αυτόν οφείλομε να τα επιστρέψουμε....όμως με την θεοποίηση του χρήματος,πόσο πολύ απέχουμε απο ανιδιοτελείς τέτοιες πράξεις Αιωνίων Ελλήνων......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσιεύθηκε ότι από τα ποσά της λίστας ντροπής καν 2 ΜΜΕ θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο τα χρήματα που έλαβαν για την καμπάνια΄΄μένουμε σπίτι΄΄και προς μεγάλη τους τιμή!.Οι περισσότεροι όμως Τι θα κάνουν? θα σφυρίξουν κλέφτικα και στην υγεία των κορόιδων που υποτίθεται προφύλαξαν, ενώ θα έπρεπε να κάνουν το αυτονόητο ενημερωτικό καθήκον τους. Όλοι αυτοί δυστυχώς αποτελούν το υπόλοιπο ντροπιαστικό 99,9% .

    ΑπάντησηΔιαγραφή