Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Δελτίο τύπου του Βουλευτή Φωκίδας, κ. Ιωάννη Μπούγα - Περιφερειακή οδός Άμφισσας - Ταμιευτήρας Τολοφώνας



     Οριστική η απόφαση της Κυβέρνησης με επιτάχυνση μάλιστα των διαδικασιών, για την υλοποίηση δύο σημαντικών για τη Φωκίδα έργων:.....
Περιφερειακή οδός Άμφισσας, από τη διασταύρωση με οδό προς Αγία Ευθυμία έως το Κάστρο της Άμφισσας (Δήμος Δελφών) και Ταμιευτήρας Τολοφώνας στη θέση «Χαρμίσκο» και κατασκευή αρδευτικού δικτύου (Δήμος Δωρίδας).
     Με την υπ΄ αριθμ. 12 από 29.04.2020 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Δ’ υπ’ αρ. 215, εξουσιοδοτήθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ή το αρμόδιο για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων όργανο να προβεί στην κήρυξη των απαλλοτριώσεων που αφορούν στην εκτέλεση των κατωτέρω περιγραφομένων έργων, καθώς και στην κήρυξη των συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων που θα απαιτηθούν γι΄αυτά, υπάγοντας αυτές στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων.
     Πρόκειται για αίτημα που είχε υποβάλει ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να καταστεί εφικτή η ταχεία έναρξη των εργασιών και υλοποίηση των έργων.
     Η διαδικασία που αναφέρεται στην παραπάνω διάταξη χαρακτηρίζεται από δυνατότητα ταχείας ολοκλήρωσης, ώστε να επισπευστεί η κατασκευή τους, μπορεί δε να υπαχθούν σ΄ αυτή μεγάλης σημασίας έργα, τα οποία συγχρηματοδοτούνται ή σχεδιάζεται να συγχρηματοδοτηθούν από Προγράμματα της Ε.Ε ή από διεθνείς ή άλλους μηχανισμούς χρηματοδότησης. Είναι γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας και συγκεκριμένα για τη βελτίωση των υποδομών της, βρίσκονται δε υπό εξέλιξη ή είναι στο στάδιο δημοπράτησης. Κατά συνέπεια, οι χώροι που θα εκτελεστούν τα έργα αυτά είναι απολύτως απαραίτητο να παραδοθούν άμεσα για την ανεμπόδιστη εκκίνηση και πρόοδο των εργασιών, εντός των οικείων χρονοδιαγραμμάτων, καθώς ενδεχόμενες καθυστερήσεις θα επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στην έγκαιρη υλοποίησή τους και στην απορρόφηση πόρων.
     Πρόκειται για τα εξής έργα:
     α) Ταμιευτήρας Τολοφώνας στη θέση «Χαρμίσκο» και κατασκευή αρδευτικού δικτύου: Το εν λόγω έργο είχε σχεδιαστεί ήδη από το 2008. Για πολλά χρόνια, παρά τις προσπάθειες του δήμου και των κατοίκων της περιοχής, είχε αναιτιολόγητα τελματώσει. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί και θα κατασκευαστεί. Η κατασκευή του θα συμβάλει πολλαπλώς στην ανάπτυξη της περιοχής  και
     β) Περιφερειακή οδός Άμφισσας, από τη διασταύρωση με οδό προς Αγία Ευθυμία έως το Κάστρο της Άμφισσας: Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την Άμφισσα, καθώς θα βελτιώσει την κυκλοφορία στην πόλη και θα επιτρέψει την πρόσβαση λεωφορείων και άλλων οχημάτων στο Κάστρο της Άμφισσας, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική και ιστορική ανάδειξή του. Η υπαγωγή του εν λόγω έργου στο καθεστώς του άρθρου 7Α είχε επιχειρηθεί από το Δήμο Δελφών και κατά το παρελθόν, αλλά δεν είχε ικανοποιηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
     Η υπαγωγή των έργων στο καθεστώς του άρθρου 7Α είναι ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη, επειδή εντάσσει τα συγκεκριμένα έργα στα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της Χώρας έργα υποδομών και δείχνει τη βούληση της Κυβέρνησης να τα εκτελέσει, με ταχεία μάλιστα διαδικασία.
     Ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας, ευχαρίστησε τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών – Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ικανοποίηση του αιτήματος και δήλωσε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τους Υπουργούς, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους δήμους Δελφών και Δωρίδας, ώστε να μην υπάρξουν προσκόμματα στην υλοποίηση των παραπάνω έργων, τα οποία θεωρούνται ιδιαιτέρως σημαντικά για την Φωκίδα.  
Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα
Βουλευτή Φωκίδας
Αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου