Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Η μεγάλη επένδυση στη Δεσφίνα του νομού Φωκίδας

 Το Αιολικό Πάρκο της Δεσφίνας, μια επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ που αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αντίστοιχη εγκατάσταση στην Ελλάδα, επισκέφθηκε στις 27.07.2020 ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Μπούγας.....
Ο κ. Μπούγας είχε προγραμματισμένη συνάντηση με στελέχη των κατασκευαστριών εταιρειών του έργου, καθώς και με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ruhr-University Bochum της Γερμανίας, κ. Κώστα Σουρκούνη. Ο κ. Σουρκούνης είναι επικεφαλής του πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Συστημάτων Ισχύος, του Ιδρύματος Fraunhofer του Μπόχουμ και σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης για την Ενέργεια και την Ηλεκτροκίνηση.
Ο Βουλευτής Φωκίδας ξεναγήθηκε στο Αιολικό Πάρκο και στο χώρο του Υποσταθμού Ανύψωσης κι ενημερώθηκε για τα σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη που προκύπτουν υπέρ της τοπικής κοινωνίας από το έργο, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη γερμανική επένδυση στην Ελλάδα. Εξέφρασε δε την επιθυμία να υλοποιηθούν ανάλογες επενδύσεις τόσο στη Φωκίδα όσο και σε όλη τη Χώρα, κάτι που αποτελεί στρατηγικό στόχο της Κυβέρνησης στην παρούσα συγκυρία. 
Κατά τη συνάντηση, παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αποθήκευσης ενέργειας και θερμότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σουρκούνης δεσμεύτηκε να υποβάλει μελέτη για την ανάπτυξη μονάδων βιομάζας και επεξεργασίας απορριμμάτων, οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα έχουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή, δεδομένου ότι βασίζονται σε καινοτόμες τεχνολογίες. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, να υπογραφεί μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ, του Ιδρύματος Fraunhofer και των αρμόδιων ελληνικών αρχών, για την προώθηση της συνεργασίας σε θέματα ΑΠΕ και ηλεκτροκίνησης.
Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα 
  Βουλευτή Φωκίδας
   Αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου