Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση του Βουλευτή Φωκίδας, Ιωάννη Μπούγα - σ/ν για τις συναθροίσεις

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις υπαίθριες συναθροίσεις δεν θίγεται το δικαίωμα στη συνάθροιση και τη διαμαρτυρία, αλλά αντιμετωπίζεται η αυθαιρεσία των λίγων σε βάρος των πολλών.....
 
Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε το χάος, που δημιουργείται καθημερινά από κινητοποιήσεις μικρών ομάδων, ακόμη και με λιγότερα από 50 άτομα, τις συγκεντρώσεις και τις αντισυγκεντρώσεις ακραίων ομάδων, που κλείνουν κεντρικούς δρόμους, προκαλούν ταλαιπωρία σε χιλιάδες πολίτες που πάνε στις δουλειές τους, παραλύουν την οικονομική δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης, αναγκάζουν τους μαγαζάτορες να κατεβάζουν ρολά και να χάνουν μεγάλο ποσοστό του τζίρου τους ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. 
Με μια κουβέντα λοιπόν: Το δικαίωμα στη δημόσια συνάθροιση και τη διαμαρτυρία είναι αδιαμφισβήτητο και προστατεύεται. Πρέπει, όμως, να προστατεύονται και τα δικαιώματα των πολλών απέναντι στην αυθαιρεσία των λίγων.
Το Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση στη Βουλή είναι εναρμονισμένο με τις επιταγές του άρθρου 11 του Συντάγματος, καθώς και του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ενσωματώνει βασικά στοιχεία της πρότασης νόμου που είχε παρουσιάσει το 2012 ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ύστερα από εργασία Επιτροπής, στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων οι καθηγητές Ν. Αλιβιζάτος και Αντ. Μανιτάκης. Καλύπτει έτσι ένα υπαρκτό κενό στην προστασία των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών και επιχειρεί να διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι.

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ
Βουλευτής Φωκίδας
Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου