Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

΄΄ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ΄΄ (2019) του βραβευμένου με ΟΣΚΑΡ Ασίφ Καπάντια, στην κινηματογραφική λέσχη Ιτέας


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Τετάρτη 22/7 και Παρασκευή 24/7 στις 9.15μμ
«ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ» (2019) του βραβευμένου με ΟΣΚΑΡ Ασίφ Καπάντια
Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με τους Παλαίμαχους του Αστέρα Ιτέας....

Το trailer της ταινίας  https://www.youtube.com/watch?v=IE1thrX1Ew8
ΥΠΟΘΕΣΗ
5 Ιουλίου 1984: ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα φτάνει στη Νάπολι με την πλέον πολυδάπανη μεταγραφή στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία και για τα επόμενα επτά χρόνια κατακτά τα πάντα. Το απόλυτο είδωλο του σύγχρονου ποδοσφαίρου και η πιο παθιασμένη και επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης γίνονται οι ιδανικοί παρτενέρ. Στο γήπεδο, ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν μια ιδιοφυία. Έξω από αυτό τον αντιμετώπιζαν σαν θεό. Όμως υπήρχε και το τίμημα: Ο Ντιέγκο μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε, όσο έκανε θαύματα στο γήπεδο, όμως, ο καιρός περνούσε και πλησίαζαν πιο σκοτεινές μέρες.
Σημείωμα σκηνοθέτη: Το 1981 ο ατζέντης του Μαραντόνα προσέλαβε δυο κάμεραμεν να τον ακολουθούν παντού για να κάνει μια ταινία για εκείνον. Η δική μου ταινία δημιουργήθηκε από αυτό το υλικό (500 ώρες από το προσωπικό αρχείο του Ντιέγκο Μαραντόνα) που προβάλλεται για πρώτη φορά δημόσια. 
ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΡΙΤΙΚΟΙ:
«Μια συγκλονιστική ιστορία για τη δόξα και τη μεγαλοφυΐα» Financial Times
«Κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό αθλητικό ντοκιμαντέρ» Film Inquiry
«Το συνταρακτικό πορτρέτο ενός εξωφρενικού ταλέντου» Mundial
«Έξοχο» Esquire
«Καθηλωτικό» Time Out
ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΟΙ:
Θ. Κουτσογιαννόπουλος. Lifo.gr «Η συναρπαστική ιστορία της πολυτάραχης ζωής του πιο αγαπημένου αθλητή παγκοσμίως μέσα από άγνωστα ντοκουμέντα από το προσωπικό του αρχείο. Ο Ασίφ Καπάντια βλέπει τη ζωή και τα επιτεύγματά του με διαύγεια, βάζοντας τάξη στο χάος».
Νεκτάριος Σάκκας, cinemagazine.gr «Ο Καπάντια κατάφερε για ακόμα μία φορά να παραδώσει κάτι πολύ παραπάνω από ένα τυπικό βιογραφικό ντοκιμαντέρ. Έκανε σινεμά τεκμηρίωσης περιωπής με έναν γεννημένο πρωταγωνιστή, καθηλωτική αφήγηση, εναλλαγές συναισθημάτων και υποδειγματικές κλιμακώσεις, αφήνοντας για το τέλος χώρο για ωραία κουβέντα.»
Πόλυ Λυκούργου, Flix.gr «Ο οσκαρικός ντοκιμαντερίστας Ασίφ Καπάντια («Senna», «Amy») συνθέτει ένα οξυδερκές πορτρέτο της ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας, του ημίθεου Ντιέγκο Μαραντόνα. Μία ταινία που ξεπερνά το ποδόσφαιρο, αν και βιώνεται ως αγωνιώδες ντέρμπι. Ένα σκορσεζικό βρώμικο μελόδραμα με φόντο τη Μαφία της Νάπολι» https://flix.gr/cinema/diego-maradona-review.html
Χρ. Μήτσης, Αθηνόραμα «Ο Καπάντια εκμεταλλεύεται αφηγηματικά ένα πλούσιο, αποκαλυπτικό αρχειακό υλικό και μια μυθιστορηματική βιογραφία . Μοντάρει ευρηματικά τη ζωή του Ντιέγκο (εκτός τερέν) με εκείνη του Μαραντόνα (η δημόσια εικόνα του) και ρίχνει φως στην πολυδιάστατη διαδικασία με την οποία θεοποιήθηκε και αποκαθηλώθηκε ένα αθλητικό αλλά και πολιτισμικό φαινόμενο» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου