Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Ανοιχτή σύσκεψη το Σάββατο 11/07/2020 10.30 π.μ με θέμα «ενημέρωση για τις εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ και εκλογές του Συνδικάτου


Όλοι και όλες στην εκλογοαπολογιστική Γ.Σ την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 στις 13:00 το μεσημέρι στο καφενείο του Βέλιου στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.....

Όλοι και όλες στην ανοιχτή σύσκεψη το Σάββατο 11/07/2020 10.30 π.μ με θέμα «ενημέρωση για τις εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ και εκλογές του Συνδικάτου μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το διοικητικό  συμβούλιο του Συνδικάτου μας συνεδρίασε την Τρίτη 07 Ιουλίου 2020 και αποφάσισε  την προκήρυξη  εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης των μελών του σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού . 
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 στις 13:00 το μεσημέρι στο καφενείο του Βέλιου στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας. Παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου θα πραγματοποιηθεί  εκλογή εφορευτικής επιτροπής. Τα μέλη να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους ταυτότητα. 
Όποιο μέλος του συνδικάτου μας θέλει να είναι εφορευτική επιτροπή να τηλεφωνήσει στο 693 78 79 24 για να συνεννοηθεί για τη συμπλήρωση της απαιτούμενης αίτησης. Υποψηφιότητες για εφορευτική επιτροπή θα γίνονται μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 στις 20.00 το απόγευμα. 
Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, είτε αυτοί εργάζονται μέσω εργολαβίας, είτε απευθείας σε αυτή, να είναι παρόντες στη γενική συνέλευση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να γραφτούν μέλη, να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές, να είναι υποψήφιοι όσοι επιθυμούν. 
Η τριετή πλούσια δράση του διοικητικού συμβουλίου αλλά και των ίδιων  των μελών μας, οι δεκάδες κινητοποιήσεις, θα πρέπει να αποτυπωθούν κρυστάλλινα στο διοικητικό απολογισμό και να υπερψηφιστούν. 
Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι διοικητικός και οικονομικός απολογισμός όπου συνδεδεμένα με τη δράση που έχουμε αναπτύξει για όλα τα προβλήματα των εργαζομένων, ενάντια στο έγκλημα της παραπέρα ιδιωτικοποίησης και πλήρης απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ, δίνουν πείρα και είναι όπλο στους εργαζόμενους   για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Οι αντεργατικές επιλογές θα αυξηθούν συνολικά για όλους τους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν την πείρα να τις αντιμετωπίσουν στα ίσα και παλικαρίσια. 
Σχέδιο επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ΣΕΠΕ, υπουργεια, εργαζόμενοι στις εργολαβίες - απλήρωτη εργασία - κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, συντονισμός σε πανελλαδικό επίπεδο με άλλα σωματεία του κλάδου και άλλων κλάδων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, καθημερινές παρεμβάσεις, καταγγελίες, ανακοινώσεις για όλα τα ζητήματα των εργαζομένων, πνεύμα και δράση ενότητας, αυτά είναι  τα κυριότερα που θα πρέπει να αναπτυχθούν από όλα τα μέλη στις τοποθετήσεις. 
Το διοικητικό συμβούλιο εκτιμά θετική τη δράση του συνδικάτου μετάλλου νομού Φθιώτιδας. Με τις δυνατότητες του έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενότητα των εργαζομένων, στον συντονισμό με όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ και με άλλα σωματεία από όλη την Ελλάδα. Συλλαλητήρια, απεργίες, καταλήψεις, καθημερινός αγώνας. Σε όλα αυτά, χωρίς να αμφισβητεί τον κυρίαρχο ρόλο τον επιχειρησιακών σωματείων, σε συντονισμό και συνεννόηση μαζί τους, έχει την δική του συμβολή.  
Το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ  έχει ανοίξει σε πανελλαδικό επίπεδο και σήμερα είναι ένα από τα πρώτα θέματα στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας, έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και δυσκολίες στην εφαρμογή των σχεδίων της. 
Οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ οδεύουν στο τελικό στάδιο. Οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί πολλά, σακατεύτηκαν στην κυριολεξία μισθολογικά. Έχουν μείνει όμως όρθιοι, με ψηλά το κεφάλι, έχουν καθυστερήσει με τους αγώνες τους απολύσεις και επιπλέον αντεργατικά μέτρα. Τώρα παρά ποτέ,  τώρα στο τελικό στάδιο, θα πρέπει να είναι ενωμένοι, με συνδικάτα δυνατά. 
Ο απολογισμός σε αυτούς τους αγώνες γίνεται στο τέλος, όταν οι εργαζόμενοι μετρήσουν τι είχαν, που τους πήγαν σε μία νύχτα μέσα από ένα νόμο και πόσο κατέφεραν αυτό το νόμο,  αυτοί που το ψήφισαν, να το εφαρμόσουν στην πράξη. 
Όλοι και όλες  στη γενική συνέλευση και την σύσκεψη.
Γραφτείτε όλοι μέλη στο συνδικάτο μας, κατεβείτε υποψήφιοι, συσπειρωθείτε σε όλα τα σωματεία, διαφυλάξτε τα σωματεία, ελάτε να δώσουμε όλοι μαζί τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.  
Με ενότητα, μαζικότητα, συμμετοχή και αγωνιστικότητα, στο τέλος οι εργαζόμενοι θα είναι οι νικητές. 
ΓΙΑ ΤΟ
Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                             ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.               ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

                                   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου