Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Την περικοπή τουλάχιστον δύο κουβερτών από τα τρικούβερτα γλέντια ανακοίνωσε η κυβέρνηση


Δραστική μείωση τουλάχιστον κατά δύο κουβέρτες στα τρικούβερτα γλέντια θα ισχύει για όσο διάστημα υπάρχει ο κίνδυνος του κορωνοϊού επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη.....

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, σε ότι αφορά τη πανηγύρια της χώρας, «η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να διακινδυνεύσει τρεις κουβέρτες στα γλέντια της, τα οποία θα πρέπει να περιοριστούν σε μονοκούβερτα ή και χωρίς καμία κουβέρτα» τουλάχιστον για φέτος το καλοκαίρι.
Η απόφαση αποτελεί πλήγμα για τα παραδοσιακά γλέντια αλλά και τις παροιμίες της χώρας, ωστόσο στελέχη της κυβέρνησης τονίζουν ότι ο αριθμός των κουβερτών θα εκτιμηθεί στην πορεία, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου.
«Ελπίζουμε το καλοκαίρι του 2021 να επανέλθει η κανονικότητα και ο αριθμός των κουβερτών να αυξηθεί όπως πριν την κρίση» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.
Όπως αναφέρεται, τέλος, απορρίφθηκε το αρχικό σχέδιο να πραγματοποιούνται γλέντια στα οποία όσοι χορεύουν να είναι μέσα σε φορητά κουτιά πλεξιγκλάς ή να τραγουδάει σε ειδικό γυάλινο κουβούκλιο η Έφη Θώδη ή η Φιλιώ Πυργάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου