Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΜΠΟΥΓΑ

Απάντηση στα όσα ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπούγας Ιωάννης σε ότι αφορά τη δημιουργία ΣΔΙΤ στο ΕΥΣ.
Του Ηλία Κορλού, Προέδρου ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ.....
 Για  ενημέρωση των αναγνωστών σας ,και για την αποκατάσταση της αλήθειας στα όσα ανέφερε ο κύριος Μπούγας , που είναι βουλευτής της περιοχής σας ,σας αναφέρω τα εξής: Για πολλές δεκαετίες λειτουργεί το ΕΥΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) η ΕΥΔΑΠ και ποτέ δε προέκυψε κανένα πρόβλημα ποιότητας και ποσότητας του νερού που υδρεύει το μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας.
ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΌΣ
Δεν υπάρχει κανένας υγιής ανταγωνισμός ο οποίος θα λειτουργήσει, όπως αναφέρει ο κύριος Μπούγας, αλλά εκδιώκεται ένα κρατικό μονοπώλιο από τη συντήρηση που είναι η ΕΥΔΑΠ και στη θέση της θα έρθει ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, ένας μεγαλοεργολάβος- πολυεθνική στη δραστηριότητα του νερού.
ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΔΙΤ.
Δεν εμποδίζει κανείς το δημόσιο και το υπουργείο υποδομών να κατασκευάσει τα έργα, άλλωστε είναι υποχρέωση του και προβλέπεται από τη ΚΥΑ του 2017 για το νερό. Μπορεί να επιλέξει όποιο τρόπο κρίνει εκείνο, αρκεί μετά το τέλος του έργου να το παραδώσει για διαχείριση και συντήρηση στην ΕΥΔΑΠ, που έχει πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία για τη μέγιστη ασφάλεια του δικτύου.
ΚΟΣΤΊΖΕΙ Η ΕΥΔΑΠ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠ’ΌΤΙ ΘΑ ΚΟΣΤΊΖΕΙ Ο ΕΡΓΟΛΆΒΟΣ
Το πόσο θα μας κοστίσει ο ιδιώτης το  ξέρουμε; Αυτή τη στιγμή ,η κυβέρνηση, ξεκινάει μ ένα ποσό που είναι πάνω από 30 εκατομμύρια, για αυτό σύμφωνα με το νόμο ζητάει συμβούλους ( ν.4412/16 άρθρο 128) . Εάν βέβαια έχει ήδη το προϋπολογισμό και τη σύμβαση, να μας το ανακοινώσει. Πάντως σε κάθε περίπτωση η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι όπου διαχειρίστηκε δίκτυα  ο ιδιώτης αυξήθηκε δραματικά η τιμή του νερού(π.χ Παρίσι ,Μόναχο κ.λ.π)
ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η  ΤΎΧΗ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΕΞΈΛΙΞΗ ΑΥΤΉ;
Σαφώς και κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι, διότι εάν η δραστηριότητα αυτή φύγει από την ΕΥΔΑΠ ο εργαζόμενος που ζει στην Άμφισσα και στις γύρω περιοχές, θα πρέπει να επιλέξει ή να φύγει από την ΕΥΔΑΠ ή να μεταφερθεί στην καλύτερη περίπτωση για αυτόν στην Αθήνα, κάτι που θα διαλύσει την οικογένειά του.
Ο κύριος  Μπούγας  δε νοιάζεται για τους συντοπίτες του που θα διαλύσουν τη ζωή τους;
Τέλος, προς ενημέρωση και του κ βουλευτή, τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια που υπάρχουν στις διάφορες περιοχές, θα συνεχίζουν να συντηρούνται από την ΕΥΔΑΠ μέχρι το 2044 γιατί υπάρχει ξεχωριστή σύμβαση γι αυτά με την ΕΥΔΑΠ παγίων.
Καλό θα ήταν λοιπόν εκτός από την ενημέρωση μέσω non paper που του παρέχεται από τη κυβέρνηση, να ρωτάει τους εργαζόμενους γιατί αυτοί γνωρίζουν την αλήθεια.
ΥΓ. Κανείς μέχρι τώρα δε διανοήθηκε να συκοφαντήσει την ΕΥΔΑΠ ότι δε παρέχει ποιοτικό νερό. Πέραν των άλλων λοιπόν, εγείρονται και ζητήματα ηθικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου