Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

"ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πόσο ακόμη θα περιμένουν οι άνεργοι; Χάθηκε ήδη ένας ΄΄κύκλος΄΄ του προγράμματος Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ "


Ο αυτοθαυμασμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που «μας έσωσε» από τις 7 πληγές του Φαραώ συνεχίζεται στα μπουκωμένα με εκατομμύρια ευρώ ΜΜΕ. ....
Την ίδια ώρα η ανεργία τραβάει την ανηφόρα, οι δυσκολίες στους πολίτες αυξάνουν και η επαναφορά στη μνήμη των πρώτων δύσκολων μνημονιακών χρόνων ξαναγυρίζουν. Ο χώρος της εστίασης – τουρισμού βυθίζεται, 400.000 πολίτες έμειναν έξω από κάθε επιδότηση λόγω κορονοϊού.
Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και ακόμη (ΙΟΥΝΙΟΣ του 2020)  δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων!!!
Και δεν μιλάμε για ένα νέο πρόγραμμα, αλλά για ένα πρόγραμμα που από το 2015, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εκτελείται ανελλιπώς ΔΥΟ φορές το χρόνο. Με την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση χάνεται ένας «κύκλος», δηλ. χάνονται 36.500 θέσεις εργασίας για άνεργους συμπολίτες μας. 
Πενήντα  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ των οποίων οι Γιώτα Πούλου, Βοιωτίας και Γιάννης Σαρακιώτης, Φθιώτιδας) εμπρός σε αυτή την ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης κατέθεσαν σχετική ερώτηση  προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. 
Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει εξηγήσεις για τις διαρκείς αναβολές που παρατηρούνται στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας των 36.500 ανέργων, αφού μετά από τόσους μήνες δεν έχει ακόμη εκδοθεί η σχετική Πρόσκληση για την έναρξη των αιτήσεων καθώς και να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η κοινοβουλευτική ερώτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: 
24/6/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου