Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Γιάννης Οικονόμου Η ρευστότητα είναι το νούμερο 1 ζητούμενο για τις επιχειρήσεις


Για τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων και για την πρόσβαση τους στα χρηματοδοτικά εργαλεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος τοποθετήθηκε στη Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου....
κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης στις επιτροπές Παραγωγής & Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασης του ο βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε πως η ρευστότητα είναι το νούμερο 1 ζητούμενο για τις επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και για να προχωρήσουν στον προγραμματισμό τους το κρίσιμο επόμενο χρονικό διάστημα.
Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου μετέφερε το αίτημα των επιχειρηματιών της Φθιώτιδας να τρέξει γρηγορότερα η ανταπόκριση των τραπεζών προκειμένου να υλοποιηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Παράλληλα επεσήμανε τις αρρυθμίες και τα προσκόμματα που πολλές φορές μπαίνουν από τις τράπεζες.
Τέλος, ζήτησε να βρεθεί η χρυσή τομή προκειμένου να αποφευχθούν ανεύθυνες πρακτικές που θα οδηγήσουν σε μια καινούργια φουρνιά «κόκκινων» δανείων αλλά ταυτόχρονα να εξαντληθεί κάθε περιθώριο έτσι ώστε οι επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση της προηγούμενης δεκαετίας και είναι βιώσιμες να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου