Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ομιλία του Βουλευτή Φωκίδας, κ. Ιωάννη Μπούγα, ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου


Ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου.....
του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με την κύρωση της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «EastMed», αρχικά έκανε μνεία στη χθεσινή επέτειο των εκατό ετών από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα. Τόνισε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προασπίσει την εδαφική ακεραιότητά της και να αποκρούσει οποιαδήποτε επιβουλή, όπως έπραξε πρόσφατα στον Έβρο. Ανέφερε επίσης ότι η Θράκη αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων Ελλήνων, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία.
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ανέφερε οτι η κατασκευή του αγωγού EastMed θα συμβάλει στη ανάδειξη της Χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, στην αναβάθμιση του ρόλου της ως ενεργειακού κόμβου, στην ενίσχυση των στρατηγικών μας συμμαχιών και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Επιπλέον, η συμφωνία στέλνει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας στην Τουρκία, η οποία αμφισβήτησε την ικανότητα Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ να συνεργαστούν και να αντιμετωπίσουν το κοινό τους μέλλον.    
 Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα
Βουλευτή Φωκίδας
Αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου