Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


Το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στο σκληρό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ .....
ενάντια στις μεθοδεύσεις για την πλήρη απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Για να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να δοθεί άμεση χρηματοδότηση και να εκσυγχρονιστούν υποδομές και εγκαταστάσεις. Στην τελευταία κατάληψη, μάλιστα, οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι μπορούν να παράγουν και χωρίς τη διοίκηση αυτών που έφεραν στη σημερινή κατάσταση τη ΛΑΡΚΟ. 
Πρόκειται για πάλη που δεν αφορά μόνο τη Φθιώτιδα ή τη Στερεά Ελλάδα, αλλά το συνολικό συμφέρον του λαού μας που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων δυνάμεων του κεφαλαίου που θέλουν «να βάλουν στο χέρι» τη λαϊκή περιουσία. Πρόκειται, επίσης, για πάλη με τη συντριπτική πλειοψηφία των εγχώριων πολιτικών κομμάτων, είτε κυβερνητικών είτε «αντιπολιτευόμενων». 
Συμφωνούμε με τα αιτήματα που προβάλλονται με τη συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ σε Αθήνα και Λάρυμνα και με την κλιμάκωση της αυριανής 24ωρης απεργίας, 15 του Μάη.  
Μαζί με τους εργαζόμενους ζητάμε : 
  • την επαναφορά της επιχείρησης σε πλήρη λειτουργία, χωρίς μείωση αποδοχών, απολύσεις ή διαθεσιμότητες,   
  • την ασφαλή λειτουργία της ώστε να σταματήσουν τα εργατικά ατυχήματα,  
  • την εξασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, 
  • την εξασφάλιση των εργολαβικών εργαζομένων, 
  • τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και φυσικά την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της. 
Ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας δεν ανήκει στους επιχειρηματικούς κολοσσούς για να τον εκμεταλλεύονται και να τους αποφέρει κέρδη, αλλά ανήκει στο λαό ο οποίος δικαιούται να τον κουμαντάρει, να τον απολαμβάνει και να κάνει τη ζωή του καλύτερη. 
Γι’ αυτό καλούμε τους φορείς του κινήματος και, κυρίως, το λαϊκό κόσμο της Φθιώτιδας να είναι σε επιφυλακή και να αντιδράσει μαζικά σε ενδεχόμενη περίπτωση δυσμενών εξελίξεων.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου