Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Απίστευτες γελοιότητες στην ψηφοφορία της προανακριτικής!


Άνοιξαν την κάλπη εν μέσω διαδικασίας, γιατί ο Καλογιάννης ψήφισε χωρίς φάκελο! Ο Βλάχος έδειχνε σε όλους τι θα «ρίξει»....

Τον απόλυτο ευτελισμό του ελληνικού Κοινοβουλίου, του θεματοφύλακα -υποτίθεται- του Συντάγματος, βίωσαν οι Ελληνες πολίτες παρακολουθώντας το φιάσκο της κατ’ ευφημισμόν μυστικής ψηφοφορίας επί της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η οποία θα μείνει για πάντα στην Ιστορία, λόγω του… ανοίγματος της κάλπης μεσούσης της ψηφοφορίας!
Της άνευ προηγουμένου παραβίασης των νόμων, του Συντάγματος, αλλά και του Κανονισμού της Βουλής έγιναν, μάλιστα, μάρτυρες όλοι οι Ελληνες και Ελληνίδες, καθώς μεταδόθηκε απευθείας από το κανάλι της Βουλής. Η ψηφοφορία με κάλπη, που επιφύλασσε δύο διαρροές και τρεις «βολικές» απουσίες, στιγματίστηκε από το «ατυχές» περιστατικό με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρο Καλογιάννη, τον υιό του Λευτέρη Καλογιάννη, γνωστού και ως «Καλπογιάννη», ο οποίος το 1985 είχε πάρει επ’ ώμου την κάλπη στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή Σαρτζετάκη.
Κατά λάθος
Ο βουλευτής έριξε κατά λάθος το ψηφοδέλτιο στην κάλπη χωρίς φάκελο, με την εφορευτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν μόνο από βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ., να αποφασίζει να ανοίξει την κάλπη, να τραβήξει το ψηφοδέλτιο και να το ξαναρίξει μέσα με τον φάκελο! Η… διόρθωση της ψήφου, που έλαβε χώρα ενώπιον του προέδρου της Βουλής, συνοδεύτηκε από τα απίστευτα σχόλια των μελών της εφορευτικής επιτροπής, τα οποία καταγράφηκαν, καθώς τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά, με τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργο Αρβανιτίδη να ακούγεται να λέει «δεν θα το καταλάβουν» και τον συνάδελφό του Βασίλη Κεγκέρογλου να σπεύδει να καθησυχάσει, διαβεβαιώνοντας πως «δεν βγήκε φωτογραφία ότι ψήφισε»!
Η παράνομη και πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά πράξη προκάλεσε σάλο, οδηγώντας στην οξεία αντίδραση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος, μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα, κατήγγειλε παρανομίες στην ψηφοφορία, όχι μόνο λόγω ανοίγματος της κάλπης, αλλά και επειδή το ψηφοδέλτιο δεν παρείχε δυνατότητα σε κάθε βουλευτή να ψηφίσει χωριστά για καθεμία από τις επτά κατηγορίες.
Η δε αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε να ακυρωθεί η ψηφοφορία, ενώ κύκλοι του κόμματος κατήγγειλαν πρωτοφανή λαθροχειρία σε απευθείας μετάδοση πανελληνίως. «Μια μαύρη σελίδα για τη δημοκρατία γράφτηκε σήμερα. Σε απευθείας μετάδοση πιάστηκαν “με την κάλπη στην πλάτη”» ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι. Ο Κώστας Τασούλας, πάντως, και από το βήμα της Βουλής και στη συνέχεια μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας πως στόχος της εφορευτικής επιτροπής ήταν να προφυλάξει τη μυστικότητα της ψήφου του κ. Καλογιάννη. «Προφανώς και θα θέλαμε να μην είχε συμβεί» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, λέγοντας πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή εκείνη τη στιγμή.
Πάντως, αυτή δεν ήταν η μόνη παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας, καθώς ο «γαλάζιος» βουλευτής Γιώργος Βλάχος έδειχνε το συμπληρωμένο ψηφοδέλτιο στους συναδέλφους του για να τους αποδείξει ότι δεν σπάει την κομματική γραμμή της υπερψήφισης του αιτήματος και σε περίπτωση διαρροών οι «αντάρτες» θα έπρεπε να αναζητηθούν αλλού. Τελικώς, πάντως, τη γραμμή έσπασαν συνολικά δύο βουλευτές, είτε από τη Ν.Δ. είτε από το Κίνημα Αλλαγής, οι οποίοι έριξαν άκυρο στην κάλπη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ένα ψηφοδέλτιο ρίχτηκε χωρίς να έχει συμπληρωθεί, ενώ στο δεύτερο ο βουλευτής είχε γράψει «ναι» ολογράφως, αντί να βάλει σταυρό. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από συνολικά 175 βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. -η υπόλοιπη αντιπολίτευση απείχε-, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι απουσίες της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι «φρόντισαν» να λείπουν στο εξωτερικό, αλλά και του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος επέλεξε να μην παραστεί για λόγους υγείας. Και οι τρεις έσπευσαν να στείλουν επιστολή πρόθεσης ψήφου, κάτι πρωτοφανές σε μυστικές ψηφοφορίες.
Να σημειωθεί ότι οι ψηφολέκτες διέρρευσαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα «Παραπολιτικά» μισή ώρα πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Δυο μέτρα και δυο σταθμά…

https://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου