Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

΄΄ΛΕΦΤΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ΄΄ ή Στο ίδιο έργο θεατές


Δελτίο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας
                «ΛΕΦΤΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ» ή Στο ίδιο έργο θεατές....

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρακολουθούμε το τελευταίο επεισόδιο με την επιστρεπτέα προκαταβολή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνταγή  «λεφτά ακούω και μοιράζω αλλά λεφτά δεν βλέπουμε».
Την ώρα που οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες  αγωνιούν για το μέλλον τους, η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει σαν «ζόμπι» και «ψεύτες» σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις υπουργών του κ. Μητσοτάκη, αντί να χορηγήσει ουσιαστική και άμεση χρηματοδότηση.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μπορεί να μάθει ποιος ζει σε «παράλληλο σύμπαν», αν ρωτήσει όλους όσοι δεν θα πάρουν ούτε ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή, την ώρα που παρακολουθούν τους υπουργούς του κ. Μητσοτάκη να μιλούν για δισεκατομμύρια ενισχύσεων. Και πιο συγκεκριμένα:
α) την πλειονότητα των 205 χιλιάδων επιχειρήσεων που τέθηκαν σε αναστολή, β) τις μισές από τις 140 χιλιάδες επιχειρήσεις, των οποίων η αίτηση δεν έγινε δεκτή, γ) το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων, και τέλος δ) όσους θα πάρουν την επιστρεπτέα προκαταβολή από τον Ιούνιο και μετά, τρεις μήνες μετά το lockdown.
Οι άνθρωποι της αγοράς βιώνουν μια ακόμα εξαπάτηση Μητσοτάκη. Την πολυδιαφημισμένη ενίσχυση αναμένεται να λάβουν λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις από όσες επλήγησαν, με την καταβολή των ποσών να γίνεται από τον Ιούνιο και μετά, τρεις μήνες τουλάχιστον μετά το lockdown.
Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναλύθηκε από τον τομεάρχη Οικονομίας και πρ. υπουργό Ν. Παππά κατά την τηλεδιάσκεψη με επαγγελματικούς φορείς της Φωκίδας ήταν: 3 δις ευρώ πραγματική ενίσχυση σε ΟΛΕΣ τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χωρίς επιστροφές και υποσημειώσεις, για να έχουν ένα κεφάλαιο κίνησης όταν ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους.
Προφανώς ο λαλίστατος κυβερνητικός βουλευτής Φωκίδας, που αναπαράγει τα κεντρικά δελτία τύπου της ΝΔ, δεν αναρωτιέται πώς θα ανανεώσουν το εμπόρευμα τους τα εμπορικά καταστήματα της Φωκίδας. Δεν τον απασχολεί πώς θα κάνουν τις προμήθειές τους τα καταστήματα εστίασης της Φωκίδας που ανοίγουν σε λίγες μέρες… 
Αλλά από το κόμμα της ΝΔ που σε ένα χρόνο αύξησε τα χρέη του (δανεικά και αγύριστα δηλ) από 280 εκατ ευρώ σε 310 εκατ, δηλ. 30 εκατ ευρώ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!, τι να περιμένει κανείς;   
19/5/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου