Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Τηλεδιάσκεψη των στελεχών της ΔΕΕΠ ΝΔ Φωκίδας


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των στελεχών της ΔΕΕΠ ΝΔ Φωκίδας με τις συμμετοχές.....
του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού και Τομεάρχη Στέρεας Ελλάδας κ. Προμπονά Ανδρέα, του Γενικού Συντονιστή Φωκίδας, Ευβοίας και Βοιωτίας κ. Στάικου Κωνσταντίνου και του Τομεάρχη Φωκίδας κ. Καραμάνη Δημήτρη.
Ο πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Φωκίδας κ. Δημήτριος Τζήμας, αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση των νέων στελεχών της Γραμματείας Οργανωτικού, αλλά και των στελεχών της παράταξης, αναφέρθηκε στην ωριμότητα και την υπευθυνότητα που επέδειξε η χωρά μας στη μάχη με τον COVID19 και σημείωσε ότι με το ίδιο σθένος και πειθαρχία πρέπει να παλέψουμε πλέον και στα πεδία της κοινωνίας και της οικονομίας.
Μέχρι σήμερα πετύχαμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και θωρακίσαμε τη δημόσια υγεία, περιορίζοντας τις απώλειες. Στηρίξαμε το εισόδημα των πολιτών, κρατήσαμε όρθιες τις επιχειρήσεις μας και κάναμε τη χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
Τώρα το κυβερνητικό πρόγραμμά μας έχει παρεμβάσεις ύψους 24 δις Ευρώ και έχει επίκεντρο την στήριξη εργασίας, τη μείωση φόρων, την τόνωση της επιχειρηματικότητας και εδράζεται σε 3 Πυλώνες .
Πυλώνας 1ος: Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Κλειδί του σχεδιασμού είναι το έκτακτο και προσωρινό πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την απασχόληση. Όπως δηλώνει και το όνομά του, είναι η σύμπραξη του κράτους και όλων των δυνάμεων της παραγωγής, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Πυλώνας 2ος: Φορολογική ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων
Το δεύτερο σκέλος του σχεδίου αφορά τη φορολογική ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων, ιδίως στον τουρισμό, στις μεταφορές, την εστίαση και τον πολιτισμό.
Πυλώνας 3ος: Η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων
Μέσα στον Μάιο δρομολογείται η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, που για το πρόγραμμα αυτό θα διατεθεί 1 ακόμη δισεκατομμύριο. Ενεργοποιείται, επίσης το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων, κινητοποιώντας 7 δισεκατομμύρια μέσα στο 2020 και τέλος αναστέλλονται έως τον Σεπτέμβριο οι πληρωμές χρεολυσίων και δόσεων δανείων που έχουν επιχειρήσεις συγκεκριμένων κλάδων.
Στη συνέχεια πήραν τον λόγο τα νέα μέλη της Γραμματείας Οργανωτικού αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη και συζητήθηκαν τα προβλήματα πού απασχολούν το νομό μας, θέματα της οργάνωσης, αλλά και ο προγραμματισμός και σχεδιασμός επικείμενων δράσεων.
Τέλος έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα συμμετοχής στον διαδικτυακό Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της Γραμματείας Οργανωτικού, οπού συμμετέχει και η ΔΕΕΠ ΝΔ Φωκίδας, με σκοπό την προβολή και την οικονομική ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Φλόγα, αύριο Κυριακή 24 Μαΐου 2020 από τις 12.00 έως τις 20.00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι τρόποι οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου, μέσω πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού καθώς και μέσω τραπεζικών λογαριασμών.


Για την ΔΕΕΠ ΝΔ Φωκίδας
Το Γραφείο Τύπου

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ23 Μαΐου 2020 στις 9:50 μ.μ.

    Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τρικ...

    «Aς μην ακούνε τι λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ας μη διαβάζουν την «Αυγή» όσοι μιλούν για fake news. Μπορούν να διαβάσουν την...

    «Καθημερινή» η οποία, παραπέμποντας σε στοιχεία του Ο.Α.Ε.Δ., αναφέρεται στην εκτίναξη της ανεργίας τον Απρίλιο κατά 22% δηλαδή σε 200.000 συμπολίτες μας που έχασαν την εργασία τους, οι οποίοι προστίθενται στους 53.000 του Μαρτίου”

    Aυτό τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις κατηγορίες του εκπροσώπου της ΝΔ περί ψευδών ειδήσεων εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κυβερνητική πολιτική στο Open και πρόσθεσε «Αν δεν τους αρέσουν αυτά που αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις τοποθετήσεις τους και αν δεν ακούν την κραυγή αγωνίας της κοινωνίας, ας διαβάσουν τι λέει ο Σ.Ε.Β., ο οποίος τονίζει ότι θα έχουμε απώλεια 580.000 θέσεων εργασίας έως τον Ιούλιο και δε νομίζω να είναι κάποιο έντυπο φίλα προσκείμενο στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Αν δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία, πραγματικά λυπάμαι».

    Επιπροσθέτως, ασκώντας κριτική συνολικά στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των πρωτοβουλιών της στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε ότι «αυτό που προσπάθησε να πράξει δειλά-δειλά το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση της Ν.Δ., έρχεται να το θεσμοθετήσει τώρα εκμεταλλευόμενη την πανδημία, δηλαδή τη μονιμοποίηση των αναστολών των συμβάσεων και τις μειώσεις των μισθών σε αντίθεση με ό,τι πράττουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

    Η σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ είναι δυστυχώς αμείλικτη. Η επιδότηση ύψους 30% για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα είναι το μικρότερο ποσοστό στην Ευρώπη, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε ποσοστό 70-80-90%. Η χώρα μας είναι ουραγός».

    Καταλήγοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε: «Λυπάμαι που η Ν.Δ. και τα στελέχη της συνεχίζουν να προσπαθούν να διαχειριστούν τη μεγάλη οικονομική κρίση, που έρχεται, με μόνο στόχο την επικοινωνία. Η αγορά, αυτή τη στιγμή, στενάζει και αγωνιά και εντείνεται διαρκώς η ανασφάλειά της. Ακούμε από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς για δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ελάχιστα χρήματα φτάνουν στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους.

    Ας ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και ας μη μένουν στο πλαίσιο της επικοινωνίας. Αντί οι συμπολίτες μας να δουν προτάσεις πραγματικές και υλοποιήσιμες, βλέπουν στελέχη της Ν.Δ. να λένε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ότι «έχουμε καπιταλισμό και δεν μπορούμε να τις στηρίξουμε όλες» ή ότι «δεν είναι ασφαλιστική εταιρεία το κράτος» ενώ, την ίδια στιγμή, ακούνε τους Υπουργούς να λένε ότι εργάζονται νυχθημερόν για πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, όπως π.χ. η Aegean, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στήριξής τους»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΤΖΑΜΠΑ ΟΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ..ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ!

    Οι θριαμβολογίες Μητσοτάκη σε μια ομιλία μετριότητας που αφορούσε τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αποτέλεσαν πρόκληση για τον ελληνικό λαό, ο οποίος λόγω της βαριάς σκιάς της πανδημίας δείχνει ακόμα κάποια ανοχή απέναντι σε μια φριχτή κοινωνικοικονομική κατάσταση που βιώνει και η οποία κάθε μέρα επιδεινώνεται χωρίς καμία προοπτική.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα για το γεγονός, ότι η Ελλάδα είναι ουραγός όσον αφορά τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης σε σχέση με τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι δαπάνες των 24 δις για τις οποίες μίλησε, αρκετά φουσκωμένες για προπαγανδιστικούς λόγους, είναι οι μικρότερες ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ε.Ε και ωχριούν μπροστά στις αντίστοιχες δαπάνες πάνω από τα 60% του ΑΕΠ της Γερμανίας!
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ από την Ε.Ε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ “δουλοπρεπώς “χαιρέτισε το πακέτο Μέρκελ-Μακρόν, από το οποίο η Ελλάδα θα λάβει ψίχουλα, που θα πληρωθούν με επιβαρύνσεις της στον κοινοτικό προϋπολογισμό, τα οποία και αυτά θα περιοριστούν περαιτέρω από τις γνωστές χώρες-“γύπες” του Βορρά.
    Εντύπωση προκάλεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν εξήγγειλε κανένα αναπτυξιακό επενδυτικό σχέδιο για τη χώρα, τη στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ύφεση και οι επενδύσεις έχουν καταρρεύσει πάνω από 30%.
    Το μόνο βέβαιο από τις κυβερνητικές εξαγγελίες είναι η μεγάλη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και σε ένα μέρος των εργαζόμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες εποχιακά εργαζόμενοι θα μετατραπούν σε ανέργους με εισόδημα ένα ολιγόμηνο επίδομα ανεργίας . Η Ελλάδα γεμίζει σιγά- σιγά με “εργαζόμενους” που βρίσκονται σε κατάσταση πείνας και 1,2 εκατομμύρια άνεργους, με πάνω από τους μισούς μακροχρόνια άνεργους.
    Η κυβέρνηση δεν έχει καμία αίσθηση ότι η χώρα έχει μπει σε βαθύ σκοτεινό τούνελ και η ήδη κακή θέση της μέσα στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχώς επιδεινώνεται, χωρίς να έχει κανένα μέλλον.
    Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή τη στιγμή ένα νέο σχέδιο και μια βαθιά ανατροπή, που θα έχει ως αιχμές την εθνική ανεξαρτησία και την παραγωγική ανασυγκρότηση με όρους απασχόλησης και δικαιοσύνης. Γύρω από ένα τέτοιο σχέδιο, χρειάζεται να διαμορφωθεί, γρήγορα, ένα μεγάλο μέτωπο αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων που θα βάλει στο περιθώριο ένα φθαρμένο, παρακμιακό και διεφθαρμνένο πολιτικό σκηνικό, το οποίο, όπως σε μικρογραφία φάνηκε και με τιςπρόσφατες δηλώσεις πόθεν έσχες, το μόνο που γνωρίζει, είναι να πλουτίζει χωρίς να δικαιολογεί τις μεγάλες περιουσίες, να κάνει real estate και να βγάζει τα λεφτά του στο εξωτερικό, προφανώς γιατί θεωρεί ότι αυτά “κινδυνεύουν” στη χώρα μας!!!
    iskra.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή