ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Αμφίκλεια, παρελθοντολογώντας διαδικτυακά..

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ και ψηφιοποιώντας παρελθόν <οικιακά,> αλλά και παρελθοντολογώντας διαδικτυακά.. ...


Σε εφαρμογή Σχολικού προγράμματος παλιότερα, το τοπικό Λύκειο φιλοξένησε μία αντίστοιχη Τάξη και τους εκπαιδευτικούς της, από την Μασσαλία. Έκαναν μάθημα το απόγευμα νομίζω και την ξενοδοχειακή πλευρά την είχαν αναλάβει οι γονείς των ντόπιων παιδιών, μέσα και ο υπογράφων. Η προσαρμογή των εκ Γαλλίας παιδιών [τα περισσότερα με Αλγερινές ρίζες] ήταν άψογη, μέχρι φουστανέλες και σεγκούνια φόρεσαν με πολύ ενθουσιασμό, η δε τοπική φιλοξενία στα σπίτια και όχι μόνο, ήταν παραπάνω και από πληθωρική. Η εκτίμηση μετά το τέλος του προγράμματος ήταν ότι τα παιδιά αυτά ενθουσιασμένα με τον Ελληνικό τρόπο ζωής, διασκέδασης, (ένα τραγούδι απ τα Αλγέρι) και τους σφιχτούς δεσμούς της Δαδιώτικης οικογένειας, όπου το καθένα εντάχθηκε, αν το πρόγραμμα ήταν κάπως μεγαλύτερο σε διάρκεια, λίγα από αυτά θα επέστρεφαν στη Μασσαλία.   Δ.Ι.Καλπύρης.                                                                                               [
Η Μασσαλία ιδρύθηκε ως ελληνική αποικία από τους Φωκαείς προς το 600 π.Χ.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
Το ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.