Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Μουσείο με εκθέματα σπίτια σε πραγματικές διαστάσεις


Στο χωριό Σίνγκλετον, στο Δυτικό Σάσεξ, υπάρχει ένα ασυνήθιστο μουσείο αφιερωμένο σε ιστορικά κτίρια – όχι σε αναπαραστάσεις τους, αλλά σε σπίτια πραγματικών διαστάσεων......
Στο Weald & Downland Living Museum, όπως ονομάζεται, στεγάζονται σε περισσότερα από 50 ιστορικά κτίρια, που χρονολογούνται από τον 10ο αιώνα μέχρι τον 19ο αιώνα και έχουν διασωθεί από την κατεδάφιση.
Κάθε κτίριο έχει αποσυναρμολογηθεί προσεκτικά, μεταφέρεται από τον αρχικό του χώρο και ανακατασκευάζεται στο σημείο που βρίσκεται στο μουσείο. Το μουσείο έχει ως εκθέματα σπίτια, αγροικίες, καταστήματα, οχυρά, σχολεία και εκκλησίες, τα οποία προέρχονται από τη Νοτιοανατολική Αγγλία.

 Τα κτίρια είναι επιπλωμένα όπως θα ήταν στο παρελθόν, οπότε η επίσκεψη στο μουσείο αναβιώνει μια εμπειρία σχεδόν χιλίων χρόνων αγροτικής ζωής στην Αγγλία.

Το μουσείο ξεκίνησε το 1967 από μια μικρή ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τον ιδρυτή του Μουσείου, Roy Armstrong. Καθώς όλο και περισσότερα κτίρια άρχισαν να προστίθενται στο μουσείο, δημιουργήθηκε μια σχετική επιτροπή για να διαχειρίζεται την απόκτηση και τοποθέτηση των κτιρίων στην έκθεση του μουσείου.

Το μουσείο άνοιξε για πρώτη φορά στο κοινό το 1970 με επτά κτίρια, ενώ σήμερα αριθμεί πολλά περισσότερα.
 https://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου