Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Οι Άριστοι λοιπόν σε δράση. Καλοφάγωτα.


Να δούμε λοιπόν τώρα, πως κάνουν οι Άριστοι της χώρας τις δουλειές τους.......

Και πώς φαγώθηκε μεγάλο τμήμα από το μαξιλάρι των 37 δις των συριζομαδούρων που δεν ήταν Άριστοι αρκετά για να ξέρουν πως γίνονται οι δουλίτσες.
Διαθέτουν 192 εκατομμύρια ευρώ. Από εθνικούς πόρους. Για κατάρτιση και καλά επιστημόνων. Τουτέστιν για να μοιράσουν λεφτά σε 6 εταιρείες που έχουν εκπαιδευτική πλατφόρμα (και σε 400 ΚΕΚ).
7 είναι οι εκπαιδευτικές πλατφόρμες, μια εταιρεία διαθέτει δυο πλατφόρμες. Οι οποίοι θα μοιραστούν 30 εκατομμύρια ευρώ. Για να «επιμορφώσουν» τάχα τους επιστήμονες με την ποιότητα που βλέπετε από τις αναρτήσεις μου και όχι μόνο.
Κοντά σε αυτούς θα ωφεληθούν και καμία 400αρια ΚΕΚ που θα λάβουν τα 470 ευρώ για κάθε ωφελούμενο και θα μοιραστούν περίπου 55 εκατομμύρια. (Από σύνολο 85 θα δώσουν ένα ποσό, τα 30, στις εταιρείες με τις πλατφόρμες μέσω των οποίων εξυπηρετούνται). Είναι κοινώς, μεσάζοντες.
Οι επιστήμονες είμαστε 180,000. Αν μας έδιναν απευθείας τα 800 ευρώ όπως στους υπόλοιπους εργαζομένους (αντί 600 με αυτή την εξευτελιστική διαδικασία αρπαχτείς για τα φιλαράκια τους), και λιγότερα χρήματα από τα 192 εκατομμύρια θα έδιναν (142 εκατομμύρια), δηλαδή 50 εκατομμύρια θα εξοικονομούσαμε από χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και θα γλιτώναμε από αυτή την προσβολή και τον εξευτελισμό προς τους επιστήμονες της χώρας.
Οι Άριστοι λοιπόν σε δράση. Καλοφάγωτα.

7 σχόλια:


  1. H πανδημία φεύγει, οι γαλέρες έρχονται...

    Τα 47,5 εκατομμύρια στα ΜΜΕ -11 στο χέρι, 15,5 μέσω των Περιφερειών και 20 με την απαλλαγή από το τέλος συχνοτήτων- έχουν δημιουργήσει ένα ειδυλλιακό τοπίο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν υπάρχουν...
    ελλείψεις και προβλήματα στα νοσοκομεία, ούτε γιατροί και νοσηλευτές που διαμαρτύρονται γι' αυτά.
    Τα διεθνή ΜΜΕ εξυμνούν τον Κυριάκο, που είναι ο πιο..
    ικανός και αποτελεσματικός πρωθυπουργός της Ευρώπης. Λογικό: στις άλλες χώρες γίνεται κανονικός χαμός, εδώ όλα δουλεύουν ρολόι. Αλλιώς κάτι θα μαθαίναμε.


    Οι πολίτες βλέπουν καθημερινά τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά, αφοσιωμένους στο καθήκον τους, και έχουν ξεχάσει πια τι είναι το κράτος της Δεξιάς και πώς ακριβώς λειτουργεί.
    Η φωνή της αντιπολίτευσης είναι υποβαθμισμένη και τα κανάλια δεν θέτουν ερωτήματα στην κυβέρνηση.
    Στην Ελλάδα της πανδημίας η διαχείριση είναι άψογη. Επιτέλους έχουμε κράτος. Και οι δημοσκοπήσεις, με τα εξαιρετικά βολικά ερωτήματα, το επιβεβαιώνουν: ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο καταλληλότερος των καταλληλοτέρων και η χώρα τού έχει τυφλή εμπιστοσύνη.
    Εν τω μεταξύ, το σκηνικό της επόμενης ημέρας είναι ήδη στημένο.
    Οι εργοδότες έχουν καταθέσει τα πιο τρελά τους όνειρα, τα οποία θα γίνουν πραγματικότητα: οι επιχειρήσεις δεν θα υποχρεωθούν να ξαναπροσλάβουν όσους έβγαλαν σε αναστολή σύμβασης, οι μισθοί θα καθηλωθούν στα 500 ευρώ και, αν κρίνουμε από το τι ζητάει ο ΣΕΒ, έρχονται και οι ενοικιαζόμενοι.
    Η νέα αγορά εργασίας, που στήνεται όσο εμείς χειροκροτάμε στα μπαλκόνια, δεν θα μοιάζει με τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Σκάνδαλο με διαγωνισμό στη Μαλακάσα...

    ... και οσμή Βατοπεδίου...
    Θα είναι σαν να έγινε ανάθεση 4,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά θα... βαφτίζεται διαγωνισμός. Με αυτό το σχήμα της διαρκώς εκπληρούμενης προφητείας αλά Αγίου Παϊσίου, το υπουργείο ανέθεσε...
    τη δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα, αφού ο fast track «διαγωνισμός» αφορούσε μία και μόνο εταιρεία.

    Ο διαγωνισμός αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 7 Απριλίου και τρεις ημέρες μετά έληξε. Ακολουθήθηκε η οδός της μη προκήρυξης του διαγωνισμού και της απευθείας διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, όταν διαγωνισμός και διαπραγμάτευση γίνονται με μία εταιρεία, τότε οι έννοιες μοιάζουν να μη συμβαδίζουν με τα γεγονότα. Στον πίνακα αποδεκτών του τύποις διαγωνισμού υπήρχε μία μόνο εταιρεία, η Vitael AE, η οποία ως… εκ θαύματος πήρε και το έργο για τη δημιουργία της δομής.

    Η Vitael AE ανήκει στον Βασίλη Βλοσερό, το όνομα του οποίου είχε περιφερειακή εμπλοκή στο σκάνδαλο Βατοπεδίου και σχετίστηκε με αγοραπωλησία ακινήτου που μισθώθηκε από το ΥΠΟΙΚ και η οποία είχε οσμή σκανδάλου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Πέραν αυτών, ο Νότης Μηταράκης αποφάσισε να συστήσει στο νεοσύστατο υπουργείο Τεχνική Υπηρεσία. Αντί να αξιοποιήσει το απόθεμα μηχανικών που έχει το Δημόσιο στις τάξεις του, ακολούθησε την οδό των μετακλητών. Έτσι, στη θέση του προϊσταμένου τοποθετήθηκε ο «σαμαρικός» μηχανικός, Αριστείδης Ματιάτος, ο οποίος είχε διοριστεί και στην ατελέσφορη Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Ως εκ τούτου, οι πρωθυπουργικές δεσμεύσεις περί αξιοκρατίας στο Δημόσιο τσαλαπατήθηκαν για άλλη μια φορά στη γαλάζια κονίστρα της «τακτοποίησης» των στελεχών.

    Απαντώντας στο Documento, πηγές του υπουργείου ισχυρίστηκαν ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη για τη δημιουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς επί ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη αυτών των έργων αναλάμβανε το ΥΕΘΑ. Για τη νέα δομή στη Μαλακάσα επικαλέστηκαν τους ίδιους λόγους, αφού «οι άνθρωποι κοιμόντουσαν στις λάσπες». Τόνισαν δε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε εμπλακεί στην δημιουργία του πρώτου καμπ της Μαλακάσας επί ΣΥΡΙΖΑ.

    Άγγελος Προβολισιάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το #Σκόιλ_Ελικικού έγινε... τραγούδι...18 Απριλίου 2020 στις 1:27 μ.μ.

    Το #Σκόιλ_Ελικικού έγινε... τραγούδι...

    Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στο Twitter με τις μεταφράσεις των voucher της αρπαχτής, η ατάκα που έγινε viral... μελοποιήθηκε!

    Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες...
    ώρες ώστε οι ακατάληπτες λέξεις να γίνουν αντικείμενο συζήτησης, κριτικής αλλά και... τρολαρίσματος από τους χρήστες των social media. Το #Σκόιλ_Ελικικού είχε την τιμητική του, καθώς πέραν των χιλιάδων αναφορών (το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής είχαν καταγραφεί πάνω από 25.000 tweets με το εν λόγω hashtag) έγινε και... τραγούδι από τον χρήστη του youtube «Gamma Delta Phi»!

    Κι όπως αναφέρουν οι στίχοι του (εμπνευσμένου) δημιουργού:
    Σκόιλ ελικικού, σκοπός μέτζη του νέουκτη
    Για να μη λαμβάνουμε μπισκότα πρίβανσι
    Στους επιθηκιακούς ιστούς
    Λήψη και μεταμόρφωση

    Προσθέσεις κι ελέγχου λοιμώχθηκαν εκπέδευσι
    ΧΑΠ ΧΑΠ ΧΑΠ ΧΑΠ: λοίμωξη μικροβιακή
    Διάγνωση νοσοκομειακών προσευχή!

    Τα τρία ντάμπλιγιου μού καίν' τα στήθια
    Και σου το λέω με εχεμύθια
    Αν θες να γίνω χάκερ μαζί σου
    Πρέπει να φτιάξεις τη μόρφωση σου
    Πάρε ένα βάουτσερ. Καταρτίσου!

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=58&v=qOx2nyd4NUo&feature=emb_logo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ? ΠΑΡΤΕ ΝΑΧΕΤΕ ...18 Απριλίου 2020 στις 1:28 μ.μ.

    «Πληττόμενη επιχείρηση» η ACS του πρόεδρου του ΣΕΒ...

    Στις πληττόμενες επιχειρήσεις εντάσσονται με απόφαση της κυβέρνησης η ACS του προέδρου του ΣΕΒ Θόδωρου Φέσσα αλλά και οι...
    άλλες εταιρείες κούριερ. Κι αυτό σε μία περίοδο που οι εταιρείες ταχυμεταφορών αναγνωρίζουν οτι έχουν μεγάλη αύξηση τζίρου. Παρόλα αυτά τους δίνεται η δυνατότητα να θέσουν τους εργαζόμενους σε αναστολή, να έχουν αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων αλλά και να μειώσουν τα ενοίκια που καταβάλλουν κατά 40%.

    Σημειώνεται ότι η δημοσίευση στο ΦΕΚ της ένταξης των εταιρειών ταχυμεταφορών στις πληττόμενες επιχειρήσεις συνέπεσε με την ανάκληση της αύξησης των τιμολογίων της ACS. Τελικά μετά τις αντιδράσεις ο πρόεδρος του ΣΕΒ πήρε πίσω την αύξηση κατά 22,5% και η εταιρεία την ίδια ημέρα εισήχθη στις πληττόμενες επιχειρήσεις μαζί με τις υπόλοιπες εταιρείες κούριερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε Άδωνη μπράβο για την επένδυση στο Έλληνικό που ξεκίνησες όπως έλεγες σε ένα μήνα από την ανάληψη του υπουργείου ανάπτυξης.Πρός το παρόν πουλάς βιβλία με 5 ευρώ,κάτι είναι και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωρέ αυτός ο εξαίρετος συντοπίτης μας δημοσιογράφος ???και πρόσφατα βουλευτής τον άκουσε κανείς
    Επί ΣΥΡΙΖΑ είχε λυσσάξει να αποκαλύψει αλήθειες τώρα σταμάτησαν οι πολιτικοί να ψεύδονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο ποτέ δεν συνεργάστηκαν καλύτερα και πιο κερδοφόρα στις πλάτες του λαού παρά μόνο τώρα σε μία από τις δυσκολότερες εποχές παγκοσμίως. 85 εκ ευρώ δόθηκαν στα ιδιωτικά ΙΕΚ για να εκπαιδεύσουν τους επιστήμονες μας. Αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή για να φροντίζουν τους αρρώστους μας και να κλείνονται στα εργαστήρια για να βρουν έγκυρα τεστ διάγνωσης και νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Είναι αυτοί οι ίδιοι που χειροκροτάμε από τα μπαλκόνια. Όλη αυτή η συνεισφορά τους στην ελληνική κοινωνία αξίζει 600 ευρώ αλλά και αυτά θα τα λάβουν όχι άμεσα αλλά μόνο μετά από επιμόρφωση μήπως και το πτυχίο τους από το ελληνικό δημόσιο ΑΕΙ και ΤΕΙ έχει αφήσει κενά στις γνώσεις τους ή δεν έχει εξισωθεί με κάποιο πτυχίο από κάποιο ιδιωτικό κολλέγιο των κολλητών φίλων του υπουργείου ανάπτυξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή