Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Πρόταση για δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων υπέβαλε ο Δήμος Δελφών


Π. Ταγκαλής: «Η ευαισθησία μας δεν εξαντλείται στα λόγια»

O Δήμος Δελφών, με αφορμή τα συνεχή περιστατικά θανάτωσης αδέσποτων ζώων σε διάφορες Δημοτικές Ενότητες, με την....
ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων τροφής (φόλες), καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις πράξεις αυτές. Παράλληλα, προχωρά το σχεδιασμό του για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο σημαντικά σε ένα μείζον κοινωνικό θέμα.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με δήλωσή του επικρίνει δριμύτατα κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, όσο και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τοξικές ουσίες-δηλητήριο. Παραπέμπει δε στο Ν. 4039/2012, όπου η θανάτωση των ζώων με δολώματα είναι ποινικά κολάσιμη πράξη, δηλαδή έγκλημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση (τουλάχιστον 2 ετών) και διοικητικό πρόστιμο (έως 30.000 ευρώ) για κάθε ζώο που δηλητηριάζεται ή δολοφονείται. Τονίζει επίσης πως η συγκεκριμένη πράξη διώκεται αυτεπάγγελτα, γεγονός που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση του εν λόγω εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα αλλά και πρέπει να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Ο Δήμος Δελφών, αντιλαμβανόμενος τη σημασία αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος, που κατά καιρούς παίρνει διαστάσεις και εντός των δικών του γεωγραφικών ορίων, κατέβαλε το τελευταίο χρονικό διάστημα τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την κατασκευή και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφύγιου αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, και η θετική εξέλιξη αυτής θα οδηγήσει στην έναρξη των εργασιών, βάσει της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες θα γίνουν σε έκταση εκτός σχεδίου κι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και συγκεκριμένα στη θέση «Ισιώματα» της Κτηματικής Περιφέρειας Άμφισσας σε αγροτεμάχιο επιφάνειας 12.731,15 τ.μ.

Εντός της παραπάνω έκτασης θα κατασκευαστούν οι εξής χώροι:
1. Γραφείο διοικήσεως και διαχειρίσεως.
2. Αίθουσα προσωπικού.
3. Αποθήκη τροφών και υλικού.
4. Αίθουσα παρασκευής ή προετοιμασίας της τροφής των ζώων, με τα σχετικά σκευή και είδη εστιάσεως των ζώων και πλυντηρίου αυτών.
5. Αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων.
6. Αίθουσα διαμονής φιλοξενούμενων κύνων.
7. Αίθουσα διαμονής φιλοξενούμενων λοιπών ζώων.
8. Προαύλιο ασκήσεως κύνων.
9.Εγκαταστάσεις παροχής θερμού – ψυχρού ύδατος αφοδευτηρίου.

Ο Δήμος Δελφών, δρομολογώντας την εν λόγω παρέμβαση, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά σε ένα πρόβλημα, το οποίο χρονίζει, με δυσάρεστες προς πολλές κατευθύνσεις συνέπειες. Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με δήλωσή του, ευχαριστεί τις υπηρεσίες του Δήμου για τον τεράστιο αγώνα που κατέβαλαν προκειμένου να συνταχθεί και στη συνέχεια να υποβληθεί ο φάκελος της πρότασης. «Μπροστά σε ένα τέτοιου μεγέθους πρόβλημα καταφέραμε, παρότι ο χρόνος δεν υπήρξε σύμμαχός μας λόγω των παράλληλων αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, να ολοκληρώσουμε την πρότασή μας. Η ευαισθησία μας δεν εξαντλείται στα λόγια, καθώς σε ένα ακόμα κομβικής σημασίας θέμα παρεμβαίνουμε σε πρακτικό επίπεδο ανταποκρινόμενοι στο ρόλο μας απέναντι στους πολίτες», τόνισε ο κ. Ταγκαλής καταλήγοντας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου