Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Τώρα ψάχνουν το ΕΣΥ...


Στη χώρα που διαθέτει περισσότερους ιερείς απ' όσους γιατρούς, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός υγείας....
έκαναν έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να προσληφθούν στο ΕΣΥ, εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την αντιμετώπιση του Κοροναϊού. Η ενίσχυση του προσωπικού, έστω και καθυστερημένα, είναι επιτακτική, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολίασαν με μια δόση ειρωνείας την πρόσκληση. Και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς τις διαχρονικές θέσεις και πολιτικές της ΝΔ, που απαξίωνε το ΕΣΥ και κατακεραύνωνε όσους υποστήριζαν τη σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας, στο όλοι τελικά εναποθέτουν τις ελπίδες τους, ενώ ο ιδιωτικός τομέας κερδοσκοπεί.
Η ΝΔ που ζήτησε από γιατρούς και νοσηλευτές να ενταχθούν εσπευσμένα στο ΕΣΥ και μετά την κρίση να παραμένουν σε αυτό, μέχρι πρόσφατα σχεδίαζε να παραδώσει σε ιδιώτες δομές, ακόμη και προσωπικό του ΕΣΥ. Μόλις η επιδημία φτάνει στην πόρτα της χώρας, διαπιστώνουν όχι μόνο την αναγκαιότητα του ΕΣΥ αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις, τις οποίες μέχρι σήμερα αμφισβητούσαν και θα έπρεπε να είχαν καλυφθεί. Είναι ενδεικτικό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, μόλις ανέλαβε, πάγωσε προσλήψεις γιατρών που θα στελέχωναν κρίσιμες δομές του ΕΣΥ και προσέλαβε αστυνομικούς για το σόου των Εξάρχειων και του δόγματος «νόμος και τάξη».
Η ΝΔ που ψάχνει τώρα γιατρούς είναι αυτή που τα προηγούμενα χρόνια, επί διακυβέρνησής της, τους οδήγησε μεθοδικά έξω από το ΕΣΥ. Μάλιστα στα χρόνια της κρίσης οι υπουργοί της διεκδικούσαν την κυριότητα των μνημονιακών απολύσεων από το ΔΝΤ, ποντάροντας στο «αόρατο χέρι της αγοράς», που για άλλη μια φορά εξαφανίζεται μόλις έρχονται τα δύσκολα.

Οι «αντι-κρατιστές»  που κατηγορούσαν ως «σοβιετικές» τις πολιτικές για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, την καθολική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στην περίθαλψη, έρχονται για άλλη μια φορά να βρουν καταφύγιο στο Κράτος που απαξίωναν. Απο κοντά και οι «φιλελεύθεροι» δημοσιογράφοι που σήμερα διαπιστώνουν ότι στην κρίσιμη στιγμή οι ιδιωτικές κλινικές ζητούν 300 ευρώ για ένα τεστ κορονοϊού, που ένας μέσος εργαζόμενος αδυνατεί να πληρώσει. Είναι οι ίδιοι που υποστήριξαν συστηματικά τις θατσερικές πολιτικές.
Ο Υπουργός Υγείας θα έπρεπε επίσης να εξηγήσει γιατί στην Προεδρία του ΕΟΔΥ δεν βρίσκεται ένας αρμόδιος γιατρός αλλά ο οικονομολόγος φίλος του. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, παραμένει άφαντος από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση κοροναϊού στην Ελλάδα ενώ οι γιατροί καταγγέλλουν σημαντικά προβλήματα στη διαχείριση της κρίσης και το σύστημα ελέγχου. Ευτυχώς για τον Β. Κικίλια, οι προκάτοχοί του, του ΣΥΡΙΖΑ, φρόντισαν να ανατάξουν το ΕΣΥ που είχε καταρρεύσει με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές στα χρόνια των μνημονίων, γιατί διαφορετικά, θα έπρεπε να το είχαμε ρίξει όλοι στις προσευχές, τους αγιασμούς και τις θαυματουργές κηραλοιφές...

https://tvxs.gr/

1 σχόλιο:

  1. Ως συνήθως, Φωνάζουν καιρό τώρα οι άνθρωποι της Υγείας για τις μεγάλες ελλείψεις γιατρών και, κυρίως, νοσηλευτικού προσωπικού στα ελληνικά νοσοκομεία. Αλλά προείχε το δόγμα "νόμος και τάξη".
    Η...
    νέα κυβέρνηση επέσπευσε τις προσλήψεις αστυνομικών και, βεβαίως, πλήθους μετακλητών υπαλλήλων, δηλαδή κομματικών ρουσφετιών.
    Τώρα, που για τα δημόσια νοσοκομεία πλησιάζει η "ώρα μηδέν", ο Κικίλιας τρέχει και δεν φτάνει.
    Αλλη μια μεγάλη επιτυχία του "επιτελικού κράτους"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή