Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ - Σχόλιο για τους σκοπούς δημιουργίας χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών

Η απάντηση του βουλευτή Φωκίδας στην ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ, ήταν η καλύτερη δυνατή ομολογία από πλευράς ΝΔ.....
των λόγων που οδηγούν στην επέκταση της δημιουργίας Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης Ναρκωτικών από Δήμους και Περιφέρειες, αλλά και από τα «στεγνά προγράμματα»: 
Να κρυφτεί δηλαδή το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης «κάτω από το χαλί». 
Ούτε καν για ανθρωπιστικούς λόγους, μια αναφορά στον «Γολγοθά» που ανεβαίνουν οι χρήστες.
Άλλωστε, σκοπός είναι αυτοί να καταστούν «αόρατοι», ώστε να καθαρίσουν οι «πιάτσες» για να μη μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη του τουριστικού κεφαλαίου στα κέντρα των μεγάλων πόλεων. 
Καλύτερα μαντρωμένοι και «ασφαλείς» να παίρνουν τη δόση του θανάτου, παρά απεξαρτημένοι και κοινωνικά επανενταγμένοι. 
Γι’ αυτό δε γίνεται και καμία αναφορά στην πρόληψη αλλά και δε λέγεται κουβέντα για την επιδιωκόμενη πλήρη απαξίωση και τον οικονομικό στραγγαλισμό των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης που έχουν και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. 
Σε αυτή την πολιτική λοιπόν το ΚΚΕ δε γίνεται χειροκροτητής
Άλλωστε, είναι το μόνο κόμμα που έχει κρυστάλλινη θέση για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης. 
Ανοίγει σταθερά μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και παλεύει για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. 

Διεκδικεί ενίσχυση της πρόληψης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης και παλεύει ενάντια στις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο οι οποίες βρίσκονται στην ίδια την καπιταλιστική κοινωνία, στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στα αδιέξοδα που γεννά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου