Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δήμου Λαμιέων.


Μια ακόμη επίσκεψη μικρών μας φίλων στο  Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δήμου Λαμιέων. Αυτή τη φορά από το το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας το πρωινό του  Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου.....
Εκ μέρους του Δ.Σ του σωματείου «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» τους  καλωσόρισε ο Γεν Γραμματέας κος Πάρης Φούντας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία και τους σκοπούς του Σωματείου, καθώς και στην εθελοντική υποστηρικτική του προσφορά στην ίδρυση και λειτουργία του Μ.Ε.Α.
Μέσα από την ιστορική αφήγηση οι μικροί μας επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία της περιόδου 1941-1944, να δουν το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που εκτίθεται στο Μουσείο από τον  ελληνοϊταλικο πολέμο, την Κατοχή, την Αντίσταση και την Απελευθέρωση. Εκθέματα όπως τα χαρτονομίσματα της Κατοχής, το πολεμικό υλικό (κράνη, όπλα, πολεμοφόδια του Β Παγκοσμίου Πολέμου), τα σχεδιαγράμματα των μαχών των ανταρτων αλλά και το πρωτότυπο υλικό το οποίο έχουν καταθέσει αντιστασιακοί, προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέροντους.
 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιχείρηση ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, κορυφαίο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας.
Τους μικρούς αεροπρόσκοπους  συνόδευαν ο Αρχηγός του Συστήματος  κος Τσέκος καθώς και τα στελέχη κυρίες Βάϊου, Μάνου και Μαντάλοβα.
 Όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις διατυπώνοντας ευχές για την αναβάθμιση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και τη μεταφορά του στον κέντρο της πόλης.
Από την πλευρά του το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» καλεί τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία της πόλης μας, φορείς και συλλόγους, να επισκεφτούν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δήμου Λαμιέων και να αγκαλιάσουν τις πλούσιες δράσεις του. Παράλληλα διατυπώνει για άλλη μια φορά το αίτημα προς κάθε αρμόδιο για την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού.
Για ξεναγήσεις και οργανωμένες επισκέψεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραμματέα του Σωματείου κ. Πάρη Φούντα στο τηλέφωνο 6932269378
                                                                                                     το Δ.Σ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου