Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Παρνασσός: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση περιπατητή


Αποσπάσθηκε από την παρέα του σε δύσβατη περιοχή στη Δαύλεια…

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η κυριακάτικη εκδρομή φίλων στην ορεινή Δαύλεια με προορισμό το ιστορικό Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στις πλαγιές του νοτιοανατολικού Παρνασσού, ο ένας εκ των φίλων ενημέρωσε ότι θα επιστρέψει στη βάση τους καθώς κουράστηκε, όμως φαίνεται ότι έχασε τον προσανατολισμό του στο πυκνό δάσος της περιοχής.
Η παρέα του προσπάθησε να τον κατευθύνει ωστόσο ο ίδιος φαίνεται να μπερδεύτηκε ακόμη περισσότερο, ενώ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα όταν έμεινε από κινητό.
Με κλήση στο «112», από τους φίλους του, τέθηκε σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς, άνδρες της οποίας εντόπισαν τον χαμένο περιπατητή, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον προσεγγίσουν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής.
Ζητήθηκε μάλιστα η συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ, καθώς το σημείο που παγιδεύτηκε ουσιαστικά  ο άνδρας, ήταν δύσβατο και χρειαζόταν ορειβατικός εξοπλισμός που διαθέτει η έμπειρη Ομάδα.
Τελικά εννέα πυροσβέστες της ΠΥ Λιβαδειάς με επικεφαλής τον Διοικητή Πύραρχο Γιώργο Σηφάκη κατάφεραν να φτάσουν λίγο πριν τις 2:00' τα ξημερώματα στον χαμένο άνδρα. 
Στην αποστολή από Λαμία συμμετείχαν συνολικά άλλα έξι άτομα, με επικεφαλής το Διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο Σίμο Αποστόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου