Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ: Πληροφορίες για τουρκικό ερευνητικό σκάφος σε ελληνικά ύδατα


Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις έχει εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα και η φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ του Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε από την Κάρπαθο όπου βρισκόταν για να κατευθυνθεί στην περιοχή όπου έχει γίνει η παραβίαση.....

Η κατάσταση αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία από το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ, με κάποιες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι μπορεί το Oruc Reis να βρίσκεται σε αυτή τη περιοχή λόγω καιρικών συνθηκών, που δεν είναι καλές. Θα φανεί σύντομα. Δεν έχει “ρίξει” καλώδια ,ούτε έχει ενεργοποιημένες συσκευές, λένε οι πληροφορίες.
Το Ορούτς Ρέις, βρισκόταν σε περιοχή δυτικά της Κύπρου που “εφάπτεται” με την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Τουρκία είχε βγάλει σχετική NAVTEX για τις έρευνες που θα έκανε στην περιοχή. Κινήθηκε δυτικότερα κι έχει εισέλθει σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων, με αποτέλεσμα να ΄χει διαταχθεί ο απόπλους της φρεγάτας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ από την Κάρπαθο.

Πηγή: militaire.gr

1 σχόλιο:

  1. Ωρέ οι σύμμαχοι μας κάνουν πονηριές. Πρέπει να αγοράσουμε και άλλα αεροπλάνα και φρεγάτες από τους άλλους μας συμμάχους στο ΝΑΤΟ. Αφού δεν έχουμε από Βορρά κίνδυνο καλό είναι να κινδυνεύουμε μεταξύ μας.Τζίρος να γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή