Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Ρατσιστικός «οχετός» από ιερέα στο Γυμνάσιο Δεσφίνας


Τον ιερέα που πραγματοποίησε τον εκκλησιασμό μαθητών στο Γυμνάσιο Δεσφίνας καταγγέλλει ο σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου....

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, ο ιερέας εναντιώθηκε στον λόγο της θεολόγου εκπαιδευτικού, η οποία επισήμανε ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις κοινωνικές και φυλετικές, και διαχώρισε τους ανθρώπους σε Έλληνες και μη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
"Θεωρούμε ότι τέτοιος αντίλογος δεν έχει θέση εντός του χώρου της εκκλησίας, γιατί έτσι δημιουργείται σύγχυση στους μαθητές και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την κοινωνία", τονίζει ο σύλλογος διδασκόντων.
Αναλυτικά, η καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Γυμνασίου με Λ.Τ. Δεσφίνας:
Κήρυγμα για τους Τρεις Ιεράρχες
Ο σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου με Λ.Τ. Δεσφίνας θέλει να εκφράσει την εναντίωση  του στη δευτερολογία του ιερέα της Μητρόπολης Δεσφίνας με αφορμή τον εκκλησιασμό των μαθητών, για να τιμήσουν τους τρεις Ιεράρχες. Η θεολόγος του σχολείου μίλησε στο λόγο της για την αγάπη και προσφορά των Τριών Διδασκάλων  της Ορθοδοξίας και για την ανάγκη των ανθρώπων να φέρονται ισότιμα σε όλα τα μέλη της κοινωνίας και να μη γίνονται διακρίσεις κοινωνικές και φυλετικές.
Ο συγκεκριμένος ιερέας, με το πέρας της Θείας κοινωνίας θεώρησε “σωστό”  να εναντιωθεί στο λόγο της συναδέλφου και να διαχωρίσει τους ανθρώπους σε Έλληνες και μη.
Θεωρούμε ότι τέτοιος αντίλογος δεν έχει θέση εντός του χώρου της εκκλησίας, γιατί έτσι δημιουργείται σύγχυση στους μαθητές και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την κοινωνία. Εμείς ως σύλλογος και εκπαιδευτικοί διδάσκουμε στα παιδιά την ισότητα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και το σεβασμό στο συνάνθρωπο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το φύλο, η θρησκεία, η φυλή, το χρώμα  και η κοινωνική τάξη. 
Ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου με Λ.Τ. Δεσφίνας

6 σχόλια:

  1. Να ήταν ο μοναδικός καλά θα είμαστε. Πόσοι άλλοι φοβούνται μην μας αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας και την θρησκεία οι μουσουλμάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν σήμερα πέθανε ο Χρήστος Παρασκευαϊδης (αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος) που προσπάθησε πανικόβλητος να αναβάλει την μετάβασή του στον «Παράδεισό» του, κλέβοντας μόσχευμα από δικαιούχο ασθενή, με τρόπο ιατρικά αστήρικτο και ηθικά άτιμο, κάνοντας χρήση της πολιτικής του δύναμης.
    Δεν ντράπηκε να ψευδολογεί πως αγνοούσε πως γινόντουσαν βασανιστήρια επί Δικτατορίας, αν και ήταν τότε γραμματέας της Συνόδου, στην οποία συγγενείς βασανισθέντων υπέβαλαν, μάταια, εκκλήσεις βοήθειας. Οι ίδιες οι μητέρες των εκτελεσμένων και βασανισμένων τον ξεμπρόστιασαν κι αυτός έκανε πως δεν το κατάλαβε.
    Ο Παρασκευαϊδης έβριζε χυδαία τους ομοφυλόφιλους («κουσούρι» κλπ) και ζητούσε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ιράν, ποινικοποιώντας την ομοφυλοφιλία.
    Και άλλα πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ και αλλοι 9 σε ολο τον κοσμο πρεπει να τα γνωριζετε αυτα!

      Διαγραφή
  3. Aφιερωμένο στους "ελληναράδες"παπάδες και όχι μόνο..

    Κυρά Κατίνα σπλαχνική που κάνεις το σταυρό σου
    μόλις μπανίσεις εκκλησιά και λες στον διπλανό σου
    γι' αυτούς τους μαύρους κι άραχλους που βρόμισαν τη χώρα
    και έχουν κλέψει τις δουλειές που να τους πνίξει μπόρα.
    ......
    Κυρά Κατίνα μου πιστή που αγαπάς αλλήλους
    και περιτριγυρίζεσαι απ΄ του Αδόλφου φίλους
    το αίμα είν' στα χέρια σου, τα λόγια σου πιστόλι
    κανένανε δεν σκότωσες μα έχουν πεθάνει όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ Η ΚΥΡΑ ΚΑΤΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΣΚΕΨΟΥ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΝΤΑΙ!

      Διαγραφή
  4. Όποιος μπαίνει στην εκκλησία είναι άγιος λοιπόν. Ξέρεις πόσοι δολοφόνοι έχουν εκκλησιαστεί και μετά συνέχισαν το έργο τους.Η αγιοσύνη και η πίστη στις ανθρώπινες αξίες και την ενάρετη ζωή είναι μέσα μας και δεν μπορεί να τις επιβάλλει κανένας τυχαίος εκπρόσωπος του Θεού. Μόνο ενάρετοι ιερείς που πρώτα απ'όλα κηρύττουν την αγάπη και τον αλληλοσεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή