Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Συμφωνία για τις Βάσεις - Ανακοίνωση Παραρτήματος Λαμίας ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει σήμερα, 30/01/2020, για επικύρωση στη Βουλή την επικίνδυνη για τον ελληνικό και άλλους λαούς.....
«Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις». 
Ο «Στρατηγικός Διάλογος» με τις ΗΠΑ είχε αρχίσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατέληξε σε Συμφωνία και έρχεται τώρα η ΝΔ να την κατοχυρώσει με νόμο. 
Τα ΣΥΡΙΖέικα «κορδελάκια» για καθυστέρηση ψήφισης της Συμφωνίας, μέχρι να …νουθετήσουν οι ΗΠΑ την Τουρκία δεν μειώνουν καθόλου τις πολιτικές του ευθύνες. Αντίθετα, ενδυναμώνουν το ρόλο του αμερικάνου επιδιαιτητή στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.  
 Με την εν λόγω Συμφωνία παραχωρούνται στους Αμερικανούς όσες βάσεις θέλουν, όπου θέλουν και μετατρέπεται η Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο. Ταυτόχρονα όμως και σε στόχο άλλων δυνάμεων μέσα στο «κουβάρι» των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εντάσσονται στην υπηρεσία των εγκληματικών σχεδίων του ΝΑΤΟ. Υπονομεύεται η αποστολή τους που είναι η άμυνα της χώρας και η προστασία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.   
Παραχωρούνται όλα τα στρατόπεδα, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια για την «εξυπηρέτηση» των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επεκτείνεται, έτσι, το εύρος των δραστηριοτήτων τους σε όλη την ελληνική επικράτεια. 
Πιο συγκεκριμένα: 
  • Παγιώνει τη χρήση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Λάρισα για στάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών drones στην 110 ΠΜ.
  • Τη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο του Βόλου για τη μεταστάθμευση δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
  • Τη χρήση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με προορισμό το «ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων», όπως το ονομάζουν, με ασκήσεις στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο της περικύκλωσης της Ρωσίας και με στραμμένα τα μάτια στα Δαρδανέλια.
  • Ενισχύει, αναβαθμίζει και επεκτείνει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης της Σούδας στην Κρήτη, που διαχρονικά έχει χρησιμοποιηθεί για επεμβάσεις, με βομβαρδισμούς εναντίων των λαών της Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρίας, Λιβύης. Ενώ σε σταθερή βάση λειτουργεί ως αγκυροβόλιο αμερικανικών αεροπλανοφόρων, πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων, φορτωμένων με οπλικά συστήματα πρώτης γραμμής.
  • Η συμφωνία προβλέπει ακόμα και τη χρήση πολιτικών υποδομών, όπως (αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, κλπ.) για τις εκάστοτε αμερικανοΝΑΤΟϊκές ανάγκες. Εξετάζεται ακόμα και η εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον Άραξο. 
Η συμπόρευση με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ την Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στρατηγική επιλογή της ντόπιας αστικής τάξης και υλοποιείται από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Αποκαλύπτεται δε καθημερινά με την εμπλοκή της χώρας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των παραπάνω, με την ενεργή ανάμιξή της στους οξυμένους ανταγωνισμούς τους με Ρωσία, Κίνα, Ιράν κ.ά. Η ελληνική αποστολή συστοιχίας πυραύλων στη Σαουδική Αραβία, η συμμετοχή πολεμικού πλοίου στην αρμάδα γαλλικού αεροπλανοφόρου για τα Στενά του Ορμούζ και η κυβερνητική προθυμία για αποστολή ελληνικής δύναμης στη Λιβύη, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.   
Ως Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής, ώστε ν’ αρπάξουν «τη μερίδα του λέοντος» από το λαϊκό πλούτο οι διάφοροι πολυεθνικοί μονοπωλιακοί επιχειρηματικοί όμιλοι. Δεν θέλουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να γίνουν «καύσιμη ύλη» για την απογείωση της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας.
Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό την κυβέρνηση της ΝΔ για την ανανέωση, επέκταση και ενίσχυση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις. 
Απαιτούμε:
  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου