Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Π. Ταγκαλής: «Θα φέρουμε εις πέρας το έργο μας παρά τις δυσκολίες»


 Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του Δήμου Δελφών
Π. Ταγκαλής: «Θα φέρουμε εις πέρας το έργο μας παρά τις δυσκολίες»....

Στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο της Άμφισσας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου 2020 η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Δήμου Δελφών. Σε μία ατμόσφαιρα εορταστική οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλόγων, αλλά και οι πολίτες που έδωσαν το παρών, αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, ενώ ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής έστειλε το δικό του μήνυμα, τόσο για τα όσα έχουν ήδη συμβεί στο Δήμο Δελφών από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντά του, όσο για εκείνα που θα ακολουθήσουν, δηλώνοντας αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της περιοχής, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν. Τον δικό τους ιδιαίτερο μουσικό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν η Σύγχρονη Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Άμφισσας σε συνεργασία με τη Δημοτική Χορωδία της πόλης.
Ο κ. Παναγιώτης Ταγκαλής καλωσόρισε αρχικά όσες και όσους έδωσαν το παρών, μεταφέροντάς τους ευχές για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία για το έτος που πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε. Στη σύντομη ομιλία του, παράλληλα, επέλεξε να κάνει απολογισμό των έως σήμερα πεπραγμένων του, δίνοντας και το στίγμα του για τους στόχους που έχουν τεθεί για την επόμενη ημέρα του Δήμου.
Αρχικά ξεκαθάρισε πως για τον ίδιο ο Δήμος Δελφών έχει συνέχεια ως προς τη διοίκησή του, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως σύμφωνα με τα προεκλογικά λεγόμενα του ιδίου και των συνεργατών του οι μεγάλες αλλαγές θα πρέπει να συντελεστούν σε κομβικής σημασίας πρακτικά ζητήματα, αλλά και στον τομέα της νοοτροπίας. «Δεν μιλήσαμε για πολλά, εστιάσαμε σε συγκεκριμένους τομείς, και να είστε βέβαιοι πως στο τέλος της θητείας μας, στον τότε απολογισμό, θα είμαστε συνεπείς απέναντι σας», είπε συγκεκριμένα, περιγράφοντας ακολούθως τα όσα συνάντησε η νέα Δημοτική Αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της, εστιάζοντας κυρίως στον τομέα των οικονομικών καθώς εκεί εντοπίζεται και το σημαντικότερο πρόβλημα λόγω των γνωστών σε όλους θεμάτων, για τα οποία όμως υπήρξε από την αρχή επίσημη ενημέρωση (πχ Πλατεία Θεάτρου, οφειλές σε προμήθειες και έργα, δεσμευμένοι λογαριασμοί κλπ).
«Θα ήταν εύκολο να επενδύσουμε πάνω σε αυτή την αδιαμφισβήτητη κατάσταση και να τραβήξουμε τον εύκολο και συνάμα σκληρό δρόμο. Δεν το κάναμε καθώς επιλέξαμε τη δύσκολη οδό, που απαιτεί πολύ δουλειά εξαντλώντας κάθε ενδεχόμενο ώστε ο δήμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, έστω κι αν κάποιες από αυτές μετατεθούν χρονικά», τόνισε ο κ. Ταγκαλής, προσθέτοντας πως η επιλογή αντιμετώπισης όλων αυτών βασίστηκε στην αλλαγή του μοντέλου διοίκησης μέσω του περιορισμού των αναθέσεων και της δημιουργίας μητρώου προμηθευτών, μελετητών και κατασκευαστών, πολιτική απόφαση η οποία ήδη απέδωσε τα πρώτα αποτελέσματα με την εξοικονόμηση σημαντικών ποσών, εν συγκρίσει με τις τακτικές του παρελθόντος (πχ συντήρηση σχολικών μονάδων με 2.000€ αντί των 48.000€ την αντίστοιχη περυσινή χρονιά, μείωση κατανάλωσης καυσίμων κατά 22% τους 2 πρώτους μήνες και 57% τον 3ο).
«Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, για εμάς δεν θα είναι ποτέ δικαιολογία ώστε να κάνουμε έκπτωση σε αυτά για τα οποία μιλήσαμε προεκλογικά. Θα φέρουμε εις πέρας το έργο μας για το οποίο μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, έστω κι αν χρειαστεί να αλλάξουμε δρόμο. Ο προορισμός παραμένει σταθερός και δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη της περιοχής μας μέσω στοχευμένων ενεργειών, με μετρήσιμα πάντα αποτελέσματα», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Δελφών, κάνοντας στο σημείο εκείνο την σε τίτλους παρουσίαση ορισμένων παρεμβάσεων που έχουν γίνει από το Σεπτέμβριο του 2019 έως και σήμερα. Μίλησε για την άμεση ανταπόκριση της Δ.Ε.Υ.Α. σε σειρά ζητημάτων, αλλά και για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων σε ύδρευση και αποχέτευση, για την ανάθεση μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτη που απέφερε με τα ίδια χρήματα διπλάσιο εργατικό δυναμικό, καθώς και για την υποβολή μελετών με στόχο την πραγματοποίηση σημαντικών έργων τόσο από το Δ.Λ.Τ. Γαλαξιδίου, όσο και από το Δήμο.
Αναφέρθηκε επίσης στη συμβασιοποίηση έργων που επί μήνες καθυστερούσαν (πχ μόνωση Γυμνασίου Άμφισσας, Αγροτική οδοποιία, Ανάπλαση πλατείας Παπανδρέου, Γήπεδο 5χ5 Δεσφίνας, Ύδρευση Ιτέας, Παροχές αποχέτευσης Κίρρας), στην τροποποίηση και εκ νέου ένταξη στο Πράσινο Ταμείο του έργου της ανάπλασης της πλατείας Ησαΐα, αλλά και στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΥ, με την έναρξη άμεσα της δοκιμαστικής του λειτουργίας. Ο κ. Ταγκαλής έκανε ακόμα αναφορά και στο «2ο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale για το ελαιόλαδο και την υγεία», στο οποίο ο Δήμος υπήρξε συνδιοργανωτής, τονίζοντας πως και μέσω αυτού είναι εφικτός ο στόχος της σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής, με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο αλλά και με τους φορείς που διόλου τυχαία επιλέγουν πλέον τη Φωκίδα για τις συναντήσεις τους.
Ιδιαίτερη ενότητα της ομιλίας του Δημάρχου Δελφών στα έως σήμερα πεπραγμένα του υπήρξε εκείνη των τριών ΚΔΑΠ που ήρθαν να προστεθούν σε όσα ήδη λειτουργούσαν, και κυρίως η έναρξη λειτουργίας του 1ου ΚΔΑΠ ΜΕΑ το οποίο εντάχθηκε σε Πρόγραμμα και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των κοινωνικών δομών του Δήμου που συνεχώς βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Ο κ. Ταγκαλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με όλους τους θεσμικούς φορείς (Βουλευτή-Περιφέρεια κλπ), τα αποτελέσματα της οποίας ήδη έχουν γίνει εμφανή με τη δρομολόγηση σημαντικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο της συναρμοδιότητάς τους.
«Αφήνουμε πίσω μας την περιχαράκωση που για χρόνια κατατρώει τον πολιτικό και κοινωνικό βίο της περιοχής μας. Για εμάς δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές και προσωπικά μικροσυμφέροντα και το αποδεικνύουμε στην πράξη», είπε στον επίλογό του ο Δήμαρχος Δελφών, καταλήγοντας: «Για εμάς δεν υπάρχουν δικοί μας και άλλοι Πρόεδροι, Προμηθευτές, Εργολάβοι και Εργαζόμενοι. Για εμάς υπάρχει ένας και μόνο στόχος, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση του συμφέροντος του δήμου και των δημοτών μας. Η άσκηση πολιτικής, να ξέρετε και το λέω μετά λόγου γνώσεως, δεν είναι δύσκολη υπόθεση εάν γνώμονας εκείνου που την ασκεί είναι το κοινό καλό. Γίνεται δύσκολη υπόθεση όταν υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες που την επηρεάζουν, στους οποίους όμως εμείς έχουμε ήδη σηκώσει τοίχους. Το μήνυμά μας λοιπόν είναι σαφές και προς πάσα κατεύθυνση: ο Δήμος Δελφών αλλάζει, νοικοκυρεύεται και λέει «ναι» σε κάθε πρόκληση. Είμαστε εδώ κυρίως για τα δύσκολα, και όχι μόνο για τα εύκολα».
Στην εκδήλωση, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρευρέθηκαν o Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος και Ιερείς της Άμφισσας, ο Βουλευτής Ν. Φωκίδας κ. Ι. Μπούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γ. Δελμούζος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Δελφών κ. Χρ. Σεγδίτσα- Πονήρη, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Δελφών κ. Αθ. Μανανάς, οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δελφών, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γεωρ. Καραχάλιος, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας κ. Μποτίτσης, η Έφορος Αρχαιοτήτων Φωκίδας κ. Αθ. Ψάλτη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δρ. Παρασκευάς, ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας κ. Ι. Αλωνάρης, μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φωκίδας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών κ. Σ. Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Γαλαξιδίου κ. Α. Καρακώστας, Δημοτικοί Σύμβουλοι Δελφών, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Κοινοτήτων, Προέδροι και μέλη Συλλόγων του Δήμου Δελφών, οι πρώην Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Φωκίδας κ. Ε. Κατσαγούνος και κ. Ι. Ράμμος, ο πρώην Γ.Γ. του Δήμου Δελφών κ. Ι. Τζαβάρας, πρώην Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και υπάλληλοι του Δήμου Δελφών και πλήθος κόσμου.
Από το Γραφείο Δημάρχου






3 σχόλια:

  1. Και ποιες είναι "οι δυσκολίες" ρε Παναή;. Κουβέρνο, Περιφερειαρχαίοι, Αντιπεριφερειαρχαίοι, βουλευτάδες, Δεσποτάδες,Πυροσβέστες,Πυροφύλακες,Δεσμοφύλακες,Λιμενοφύλακες, Πουρναροφύλακες,Χωροφύλακες,Σαγγελείς και Δικαστές,Γραμματοδιδασκάλοι,Αιρ-μπι-εν-μπι αεριτζήδες, Ταξιτζήδες, ακόμα και τα αδέσποτα μπροστά απ' τα κδουνάδκα είναι στις διαταγές σου. Ψάξε αλλού για άλλοθι.Μπροστά στο μεγάλο μηδενικό που πρόκειται να διαγράψεις, βρες κάτι που να τετραγωνίζει τον κύκλο του. Μηχανικός είσαι, θα ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣΕ ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΤΑΧΑ 2.53 ΚΑΙ ΠΑΡΤΕΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ . ΜΕ 2 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥΣ. ΗΔΗ Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς ανώνυμε που τα βλέπετε όλα τέλεια και όλους άξιους, δεν πάτα να σας δει κανένας γιατρός;
    Λέω εγώ τώρα..
    Εκτός εάν τα λεγόμενα σας είναι οι παρενέργειες των φαρμάκων που ήδη παίρνετε!!
    'Ελεος, με τους άξιους και τους πανάξιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή