Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Κόβουν τις προσλήψεις των γιατρών στην Φωκίδα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
Κόβουν τις προσλήψεις των γιατρών στην Φωκίδα!
Από επτά θέσεις ένας και κούκος από Άνοιξη… 

  Η  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την υπ’ αριθμ. Γ4α/Γ.Π.36305 της 17-5-2019 απόφασή της, ενέκρινε την προκήρυξη εννιακοσίων δύο (902) μόνιμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ όλων των ειδικοτήτων, για Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Κατανεμήθηκαν και στις επτά (7) Υγειονομικές Περιφέρειες, στις νομαρχιακές μονάδες, εν προκειμένω στην Φωκίδα, στο Νοσοκομείο  Άμφισσας με παρέμβαση του Ηλία Κωστοπαναγιώτου, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες άμεσες και επείγουσες ανάγκες του, δόθηκαν 7 θέσεις μόνιμων γιατρών: 
1 Παθολόγος
2 Γενικής Ιατρικής (για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών- ΤΕΠ)
1 Καρδιολόγος
1 Νεφρολόγος
1 Παιδίατρος
1 Ορθοπαιδικός
Προφανώς οι ανάγκες του Νοσοκομείου σε γιατρούς είναι περισσότερες. Όμως οι επτά μόνιμες θέσεις σε συνδυασμό με τα κίνητρα που δίνει το «Άγονο Α’» θα βελτίωναν σημαντικά τη λειτουργία του Νοσοκομείου. 
 Μετά τις εκλογές η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να συνεχίσει την διαδικασία και να ορίσει νέα ημερομηνία για υποβολή αιτήσεων των γιατρών, έκανε αναστολή της προκήρυξης. Σιγή ασυρμάτου
  Και πέντε μήνες μετά, πριν μερικές μέρες, ενημερώνει για την ΜΕΙΩΣΗ των ήδη προκηρυγμένων από τον Μάιο θέσεων από 7 σε 1 για το Νοσοκομείο Άμφισσας!
Άφησαν μόνο 1 θέση Παθολόγου. Εξυφαίνεται ο ρωμαϊκός θρίαμβος της υγείας…
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη  θα ξαναγυρίσει το Νοσοκομείο Άμφισσας στα πέτρινα χρόνια 2011 -2014; Δυστυχώς φαίνεται ότι άλλη μια «κανονικότητα» της κυβέρνησης ξαναγυρίζει στο νομό μας! 
Ο άφαντος βουλευτής του νομού Ι. Μπούγας μήπως είναι καιρός, λέμε, εκτός από την προανακριτική, να ενδιαφερθεί και για την καθημερινότητα στη Φωκίδα;  Για τα προβλήματα υγείας που επιδεινώνει η κυβέρνηση του; (Να μην πούμε για τα σχολεία Δεσφίνας και Λιδορικίου: φτάσαμε Χριστούγεννα και δεν έχει καταφέρει ακόμα να έρθουν καθηγητές για βασικά και πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα….)
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας μαζί με όλους τους πολίτες δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στο 2014! 
 Η πολιτική της υποβάθμισης θα ανατραπεί!
19/12/2019

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου