Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για τη συμπεριφορά του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου

Η χθεσινή απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, που σε ρόλο «καουμπόη» προπηλάκισε μετανάστες στην κεντρική πλατεία,....
προκαλεί αφενός αφορμές για εκτράχυνση των εντάσεων μεταξύ μεταναστών και ντόπιου πληθυσμού και αφετέρου λαβές για την κατάλυση της ελληνικής κυριαρχίας στο νησί, παρέχοντας το πρόσχημα για την εγκατάσταση ξένων δυνάμεων στην ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων για να επιβάλλουν την «τάξη». 

Ασχέτως αν η συμπεριφορά του ήταν «εν βρασμώ» ή την επέλεξε συνειδητά, το γεγονός είναι ότι το αξίωμά του, δίνει το άλλοθι σε οποιουσδήποτε θερμοκέφαλους να επικαλεστούν τη στάση και τους προπηλακισμούς του ίδιου του δημάρχου για να προκαλέσουν συγκρουσιακές καταστάσεις με το πλήθος των μεταναστών, που ένα έναυσμα αρκεί για να τις πυροδοτήσει στις άθλιες συνθήκες που διαβιώνουν. Δεδομένου του υπέρμετρου αριθμού τους που υπερτερεί πλέον των κατοίκων του νησιού, ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες σε μια τέτοια εξέλιξη; Ο κάθε δήμαρχος που θα επικαλεστεί ανευθυνότητα, ή μήπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πικραμμένος που σιγοντάροντας τον δήμαρχο, δήλωσε για το γεγονός ότι «αν οι μετανάστες αντιληφθούν μια διαφορετική αντιμετώπιση, αυτό θα σταματήσει τις ροές»; Λες και τις «ροές» τις προκαλούν οι εξαθλιωμένοι και όχι η Τουρκία με τη σιωπηρή συναίνεση Ε.Ε. και ΝΑΤΟ!

Η πρόκληση έκρυθμων καταστάσεων, αποτελεί την αφορμή που ζητούν Ε.Ε., Τουρκία και ΝΑΤΟ για την εγκατάσταση στο νησί ξένων δυνάμεων που με τη συναίνεση της κυβέρνησης, θα αναλάβουν αστυνομικό ή και στρατιωτικό ρόλο επιβολής της τάξης, δημιουργώντας το εφαλτήριο για την de facto κατάλυση της κυριαρχίας και στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Καλούμε τον κ. δήμαρχο να αναλογιστεί τις ευθύνες του, ιδίως όταν εκ παραλλήλου με τις «οργίλες» αντιδράσεις του, συνομιλεί με τους «Θεσμούς», οι οποίοι συμβάλλουν στη διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος, μετατρέποντας τα ακριτικά νησιά σε γκρίζες ζώνες. Το αξίωμά του και η θέση που κατέχει, δεν του επιτρέπουν εκτροπές του μέσου αγανακτισμένου πολίτη. Πολύ περισσότερο όταν είναι στα πρόθυρα να πυροδοτήσουν διαμάχες, δυναμιτίζοντας το υπάρχον εκρηκτικό κλίμα και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την κυριαρχία στο νησί του. 

Καλούμε όσους τον επικροτούν για τις λεκτικές του επιθέσεις και τους προπηλακισμούς που προέβη, να αντιληφθούν ότι όταν μεθοδεύονται ενέργειες για την κατάλυση της κυριαρχίας μας, δεν μπορούν να βαυκαλίζονται απλώς στην ικανοποίηση του θυμικού τους. Επισημαίνουμε δε σ’ εκείνους που τον επικρίνουν μεν, προβάλλοντας όμως μόνο την ανθρωπιστική και «αλληλέγγυα» πλευρά, ότι η ρητορική τους φαντάζει υποκριτική και γίνεται όπλο στα χέρια των εχθρών της χώρας, αποπροσανατολίζοντας τη συνοχή και τα αμυντικά αντανακλαστικά του λαού.

Το ΕΠΑΜ επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι ο ελληνικός λαός δεν τάσσεται κατά του μετανάστη ως πρόσωπο, αλλά κατά της μετανάστευσης. Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει «κρίση μετανάστευσης» λόγω μεταναστευτικών ροών, αλλά τις συνέπειες μιας σκόπιμης πολιτικής εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας. Η μόνη λύση είναι η ταχύτατη ταυτοποίησή τους και η προμήθεια με τα κατάλληλα έγγραφα όσων χρήζουν διεθνούς προστασίας, προκειμένου να μεταβούν όπου θέλουν εκτός Ελλάδας διά της νομίμου οδού υπό την άμεση συνδρομή και αποκλειστική εποπτεία του ΟΗΕ, έτσι ώστε να απεγκλωβιστούν από τη χώρα κατά τα διεθνώς νόμιμα (Σύμβαση της Γενεύης 1951, Πρωτόκολλο Νέας Υόρκης 1967). 

Η λύση αυτή δεν πρόκειται να προέλθει από τις κυβερνήσεις, πρώην και νυν, που μετέτρεψαν τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά μας σε ξέφραγο αμπέλι, ούτε από συστημικούς δημάρχους που τη μια μέρα «παραιτούνται» για το θεαθήναι και την επόμενη παραμένουν στις θέσεις τους, δίνοντας με τις ενέργειές τους το πρόσχημα σε ξένες δυνάμεις να έρθουν για να αστυνομεύσουν στην ελληνική επικράτεια. Θα την επιβάλλει ο λαός με μια πατριωτική, δημοκρατική κυβέρνηση, που θα προασπιστεί τα συμφέροντά του και θα υπεραμυνθεί του δικαιώματος αυτοδιάθεσής του στα πλαίσια ενός κυρίαρχου κράτους.

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2019

Ο τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΕΠΑΜ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου