Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Με παραίτηση απειλεί ο Αλιβιζάτος για την αστυνομική βία

Επιστολή με αφορμή την σημερινή εκκένωση της κατάληψης στο Κουκάκι, αλλά και μετά την αύξηση περιστατικών αστυνομικής βίας....
Με παραίτηση από την επιτροπή για την Διερεύνηση της Αστυνομικής Βίας στην οποία ο ίδιος είναι επικεφαλής απειλεί ο Νίκος Αλιβιζάτος με αφορμή την σημερινή εκκένωση της κατάληψης στο Κουκάκι, αλλά και μετά την αύξηση περιστατικών αστυνομικής βίας.
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου σε πολύ αυστηρούς τόνους στην επιστολή του προς υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη υπογραμμίζει ότι η εν λόγω επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργεί στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές.
Ολόκληρη η επιστολή Αλιβιζάτου με αποδέκτη τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, έχει ως εξής:
«Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας περιήλθε σε γνώση μου: για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στο Κουκάκι, σήμερα το πρωί, τα ΜΑΤ εισήλθαν χωρίς εντολή εισαγγελέα σε παρακείμενη κατοικία και κακοποίησαν άγρια τον πατέρα και τους δυο γιούς του. Και αυτό, με το πρόσχημα ότι δεν επέτρεψαν την χρησιμοποίηση του ιδιωτικού χώρου τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής.
Κοινοποιώ την παρούσα στον Συνήγορο του Πολίτη για να επιληφθεί πάραυτα της υπόθεσης, σύμφωνα με τον νόμο. Σας καλώ, εν τούτοις, να διατάξετε άμεσα και τη διεξαγωγή ΕΔΕ.
Κύριε Υπουργέ, διαπιστώνω με λύπη μου ότι η σύσταση της υπό την προεδρία μου Επιτροπής συμπίπτει με την αύξηση των περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Η εν λόγω Επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. Επιβάλλεται ως εκ τούτου να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε αυτές να σταματήσουν.
Επί του παρόντος, δεν υποβάλλω την παραίτησή μου από την εν λόγω Επιτροπή, διότι πιστεύω στη χρησιμότητά της. Επί πλέον, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαι βέβαιος για την άμεση αντίδρασή σας», καταλήγει η εν λόγω επιστολή.

6 σχόλια:

  1. Ο αστυνομικός έχει ορκιστεί να υπηρετεί τον πολίτη και να τον προστατεύει από την ανομία. Οταν όμως δεν έχει σωστή εκπαίδευση του κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι κάθε διαφορετική ιδέα είναι επικίνδυνη και σε συνδυασμό με το χαμηλό τους επίπεδο εύκολα τους χρησιμοποιεί η κάθε κυβέρνηση να κάνουν ακρότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχουν χαμηλό επίπεδο ακροδεξιό επίπεδο έχουνε οι περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός. Είναι ξεβράκωτος.20 Δεκεμβρίου 2019 στις 10:17 π.μ.

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο εθνικός μας μπάτσος, έγινε και εθνικός μας ξεβρακωματίας

    Ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός. Είναι ξεβράκωτος.

    Διαβάζω στο Wikipedia:

    Ο Νόμος 4000, θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1958 και ήταν το διάταγμα που καθόριζε την αντιμετώπιση των νεαρών που ήταν γνωστοί ως τέντιμποις. Οι «τεντιμπόηδες» θεωρούνταν επικίνδυνοι λόγω της συμπεριφοράς τους, που χαρακτηριζόταν αναιδής και προκλητική από την τότε κυβέρνηση.

    Με βάση το νόμο, τιμωρούνταν όσοι προέβαιναν σε πράξεις εξύβρισης. Η αστυνομία συνελάμβανε όσους νεαρούς θεωρούσε ότι διέπρατταν εξύβριση, και τους οδηγούσε στο κρατητήριο, όπου γινόταν σε αυτούς, κούρεμα με την ψιλή, τους έσκιζαν τα παντελόνια και εν συνεχεία τους περιέφεραν στο δρόμο εξευτελίζοντάς τους. Ο νόμος δέχτηκε έντονη κριτική γιατί προήγαγε τη διαπόμπευση.

    Κάτι μας θυμίζουν όλα αυτά. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακριβώς εξήντα χρόνια μετά, επανάφερε σε ισχύ τον νόμο περί τεντιμποϊσμού! Επανάφερε την διαπόμπευση!

    Τα ψέμματα τους για το Μακεδονικό, το προσφυγικό, την φωτιά στο Μάτι, έχουν ήδη καταρρεύσει. Η τράπεζα αριστείας της ΝΔ, μέρα με την μέρα καταρρέει. Πτυχία που δεν ήταν πτυχία. Mαster που δεν ήταν Master. Doctors που δεν ήταν Doctors. Όλη η απάτη μαζεμένη μέσα στην κοινότητα των αρίστων της ΝΔ. Περίπου ένα εκατομμύριο πολιτών έκανε ηλεκτρονική αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα του 2019. Μόνο εκατονπενήντα χιλιάδες θα το λάβουν. Ένας στους επτά, σε σχέση με όσους το έλαβαν πέρυσι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα τους απαντήσουν όταν τους ρωτήσουν γιατί;

    Όλα αυτά τους βαραίνουν. Είναι παγιδευμένοι στα ψέμματα τους. Το βάρος είναι ασήκωτο. Ψάχνουν διέξοδο. Έξοδο διαφυγής. Αρχίζει το κυνήγι των τεντιμπόηδων…

    Στην αρχή δεν το πιστεύαμε. Μετά είδαμε και ξαναείδαμε: Βία στην ΑΣΟΕΕ, βία στα Εξάρχεια, βία στο Κουκάκι. Άνθρωποι πεσμένοι στο έδαφος, εξουδετερωμένοι, ημίγυμνοι. Μια μπότα πατά ένα κεφάλι. Κάποιος δεμένος, πεσμένος στο χώμα. Στο κεφάλι του φοράν μια κουκούλα. Το Γκουαντάναμο έφτασε στην Αθήνα. Το έφεραν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι ο κολαούζος του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Βροχή οι καταγγελίες. Δεν γίνονται από τους αναξιόπιστους μπαχαλάκηδες, τους αναρχοαυτόνομους , τα πρεζόνια…Γίνονται από τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών, την Διεθνή Αμνηστία. Το διαπιστώνει ο συνταγματολόγος κύριος Νίκος Αλιβιζάτος, που εχει τοποθετηθεί από την σημερινή κυβέρνηση επικεφαλής της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την αντιμετώπιση της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

    Ο κύριος Χρυσοχοΐδης, η καθημερινή υπενθύμιση της κατάντιας του ΚΙΝΑΛ, στον ρόλο που του έταξε η ιστορία. Ο εθνικός μας μπάτσος, απέκτησε κι άλλο παράσημο. Έγινε ο εθνικός μας ξεβρακωματίας. Προσχώρησε πλήρως στο αφήγημα της ΝΔ νόμος και τάξη, πείστηκε για την αναγκαιότητα του, ή κάνει ότι πείστηκε και προσπαθεί να το υπηρετήσει πιστά, διώκτης της κάθε κατειλημμένης ανομίας. Όταν η ακραία βία αποκαλύπτεται, προσπαθεί να διαψεύσει τις φωτογραφίες, να βγάλει τρελούς τους αυτόπτες μάρτυρες.

    Η κυβέρνηση της ΝΔ με την συμπεριφορά της, σωρεύει εύφλεκτο υλικό. Κάθε μέρα που περνά, βαδίζει στον δρόμο της παρακμής και της απαξίωσης. Αυτοϋπονομεύεται. Ξεβρακώνει τους πολίτες, στην πραγματικότητα όμως ξεβρακώνεται η ίδια. Προς το παρόν δημιουργεί τις συνθήκες της κατάρρευσης της. Όταν η κατάρρευση θα αρχίσει, δεν θα έχει σταματημό. Ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός. Είναι ξεβράκωτος.

    Ορέστης Μεταξάς (koutipandoras.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο "ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ" ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΣΩΜΕΡΙΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...20 Δεκεμβρίου 2019 στις 1:30 μ.μ.

    «0 παππούλης»! Επιστολή του 89χρονου δημοσιογράφου Ριχάρδου Σωμερίτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αστυνομική βία

    «0 παππούλης»! Επιστολή του 89χρονου δημοσιογράφου Ριχάρδου Σωμερίτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αστυνομική βία

    Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook o γνωστός δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης ανέφερε το εξής περιστατικό:

    Δημοσιεύω εδώ επιστολή που έστειλα ηλεκτρονικά τον κ. Παυλόπουλο δύο ώρες μετά από το σε βάρος μου επεισόδιο στο οποίο αναφέρεται η μαρτυρία μου. Ήταν η ημέρα που ο δημοκράτης πρόεδρός μας συνόδευσε τον κινέζο συνάδελφό του στο Μουσείο της Ακρόπολης και έκλεισαν για ώρα την Αμαλίας λες και φοβήθηκαν Χόγκ Κόνγκ – μια “κακιά λέξη” που απέφυγε και ο συνταγματολόγος πρόεδρός μας και όλοι, έστω και έμμεσα, οι “φιλελεύθεροι” ηγέτες μας. Φυσικά, απάντηση δεν έλαβα. Ως πρόσφατα τον θεωρούσα τουλάχιστον ευγενικό.

    Ριχάρδος Σ.Σωμερίτης
    Αθήνα (Πλάκα)

    Κύριο Προκόπη Παυλόπουλο,
    Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Σεβαστέ κ. Πρόεδρε,

    Είμαι σίγουρος ότι με θυμάστε. Από το Παρίσι, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, από το κοινό σας γραφείο με τον φίλτατο Νίκο Αλιβιζάτο, από την Καθημερινή ή από Το Βήμα.

    Σας γράφω γιατί σήμερα το πρωί, τελείως άθελά σας, παραλίγο να με κλάψουν οι δικοί μου. Διότι ένας νευρικός αστυνόμος, όπως πήγα να διαβώ την άδεια γιατί θα περνούσατε με τον κινέζο συνάδελφό σας Αμαλίας απέναντι από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με έσπρωξε ουρλιάζοντας για να επιστρέψω στο πεζοδρόμιο και έπεσα. Εσείς περάσετε πέντε ως δέκα λεπτά μετά.

    Είμαι σχεδόν 89 ετών, μου έχουν κάνει τρία μπάϊ-πας, μου έχουν τοποθετήσει βηματοδότη, έχω υποστεί 2 ελαφρά εγκεφαλικά και παρά τις ορθοστατικές ζαλάδες (γι αυτό δεν έκανα υπομονή) είμαι ακόμα όρθιος.

    Ομως όταν άνθρωπος της ηλικίας μου πέφτει και χωρίς τη βοήθεια δύο νεαρών αστυνομικών (και μπράβο τους) δεν μπορούσε να ανασηκωθεί με τον αστυνόμο να συνεχίζει τα ουρλιαχτά «ο παππούλης», ο ενδιαφερόμενος, τουλάχιστον εξοργίζεται. Και είναι αλήθεια ότι τον αστυνόμο (Μ. Δ., κατά δήλωσή του) τον καθύβρισα στη συνέχεια με όσα “γαλλικά” θυμήθηκα μέσα στην ταραχή μου. Και με το άγχος κάποιας σοβαρής συνέπειας για την επισφαλή υγεία μου. Προσθέτω και το θράσος του να μου ζητάει ταυτότητα για να μου πει το δικό του όνομα! Αξίζει προαγωγή σίγουρα.

    Σας τα γράφω αυτά κ.Πρόεδρε όχι γιατί έχετε κάποια ευθύνη αλλά για να γνωρίζετε τι μπορεί να διαπράξει ο κάθε νευρικός αστυνομικός. Οχι αντιμετωπίζοντας “μπαχαλάκηδες” ή τρομοκράτες αλλά έστω και δύσκολους γέροντες πολίτες.

    Με βαθύτατη υπόληψη

    Ριχάρδος Σ. Σωμερίτης

    Ο Ριχάρδος Σωμερίτης είναι Έλληνας δημοσιογράφος και συγγραφέας.

    Γιος του Στρατή Σωμερίτη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1931. Σπούδασε νομικά στο Παρίσι και το 1948 ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Μάχη.

    Από το 1952 ως το 1967 υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Ελευθερία στο Παρίσι, ενώ την περίοδο 1956-1967 συνεργάστηκε με τη γαλλική ραδιοφωνία. Μετά τη Μεταπολίτευση υπήρξε επί σειρά ετών ανταποκριτής της Καθημερινής στο Παρίσι. Το 1989 ανέλαβε διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ1 και από το 1992 αρθρογραφεί στην εφημερίδα Το Βήμα.

    Την πολύχρονη διαδρομή του στον ελληνικό και διεθνή τύπο περιγράφει στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Οι λέξεις και οι μάχες (εκδ. «Πατάκης», Αθήνα 2013).

    Για την προσφορά του στη δημοσιογραφία έχει τιμηθεί με βραβείο του Ιδρύματος Μπότση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΡΙΕΣ ???20 Δεκεμβρίου 2019 στις 1:34 μ.μ.

    Αναρχοκομμουνίστριες γιατρίνες έβαλαν στον Ινδαρέ ψεύτικο κολάρο για να δείχνει κακοποιημένος;

    Ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοί του ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα της οδού Ματρόζου και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι τους χωρίς ένταλμα εισαγγελέα.

    Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Δημήτρης Ινδαρές επιχείρησε να αφοπλίσει έναν άνδρα των ΜΑΤ, τα δύο παιδιά του πετούσαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν περνώντας στην ταράτσα του διπλανού, πατρικού τους σπιτιού.

    Ενώ δεν έγινε καμία χρήση βίας καθόλη τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης...

    Σύμφωνα με... ασφαλίτικες πηγές, αναρχοκομμουνίστριες γιατρίνες έβαλαν στον Ινδαρέ ψεύτικο κολάρο για να δείχνει κακοποιημένος...

    enallaktikos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 5.21΄20 Δεκεμβρίου 2019 στις 1:43 μ.μ.

    Το ρεπορτάζ του Αποστόλη Φουρνατζόπουλου για το Kontra Channel με αφορμή τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια εκκένωσης τριών καταλήψεων στο Κουκάκι από την αστυνομία.

    Δείτε το βίντεο:

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=321&v=KM6FXoDg-xw&feature=emb_logo

    ΑπάντησηΔιαγραφή