Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΔΡΑΣΕΙΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία....
Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο συμμετείχε σε δράσεις μαζί με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας - τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου - όπου η Τρίτη Δημοτικού το επισκέφθηκε για συνεργατικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Αρχικά η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Αμαλία Παπαϊωάννου ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιούν στο μάθημα με τα παιδιά και τι ακριβώς διδάσκονται. Μετά οι εκπαιδευτικοί τους σχολείου μας έδειξαν τις αίθουσες και το οπτικοποιημένο πρόγραμμα κάθε μαθητή, καθώς και άλλες κατασκευές. Έπειτα έγινε προβολή βίντεο και ακολούθησε συζήτηση. Σε 2 ομάδες όλοι οι μαθητές ζωγράφισαν συνθήματα σε χαρτόνια. Την επόμενη ώρα, έγιναν δραστηριότητες με την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής. Τα παιδιά με κλειστά μάτια έπρεπε να πετύχουν τις μπάλες και να τις μετακινήσουν από το τρίγωνο, ακολουθώντας την κατεύθυνση από την οποία ακούγονταν τα παλαμάκια της γυμνάστριας. Έπειτα, καθισμένοι σε στρώματα και πάλι με κλειστά μάτια, έπρεπε να αποκρούσουν την μπάλα και να μην δεχτούν γκολ. Ακόμη, με κλειστά μάτια και με τη βοήθεια συμμαθητή τους, έπρεπε να διασχίσουν μια διαδρομή, να κάτσουν στην καρέκλα και να σπάσουν ένα μπαλόνι. Τέλος, πριν τον αποχαιρετισμό τραγούδησαν όλα μαζί τα παιδιά ένα τραγούδι. Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας κ. Αμαλία Παπαϊωάννου, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τις όμορφες εκπαιδευτικές δράσεις και τη ζεστή φιλοξενία τους.
Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, οργανώθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις στο σχολείο μας και αφορούσαν:
·         Εκμάθηση Νοηματικής Γλώσσας
·         Δραστηριότητες Λεπτής Κινητικότητας
·         Ανάγνωση παραμυθιού
·         Προβολή του συγκινητικού animation "Guerdas" (χορδές) για την αληθινή φιλία που δεν έχει όρια
·         Εικαστικές προσεγγίσεις και δημιουργία αφίσας
·         Κινητικές δεξιότητες μη αρτιμελών ανθρώπων
'Ολες οι δράσεις έγιναν σε σταθμούς και συμμετείχε το σύνολο των μαθητών του σχολείου, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την κατανόηση, την αποδοχή και την ενημέρωση των μικρών παιδιών πάνω σε θέματα που έχουν σχέση με τη διαφορετικότητα και την ισότητα των ανθρώπων.
Περισσότερα στο blog του σχολείου
Νικόλαος Παπούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου