Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - Προβολή της ταινίας «Το τελευταίο μας τανγκό»


Κυριακή 10/11/2019 στις 7μμ
Προβολή της ταινίας «Το τελευταίο μας τανγκό» του Τζέρμαν Κραλ με παραγωγό τον Βιμ Βέντερς.....

Μια εξαιρετική ταινία που αφηγείται μια θυελλώδη ιστορία αγάπης δεμένη με το λατινοαμερικάνικο πάθος του τάνγκο. Η Μαρία Νιέβες Ρέγο και ο Χουάν Κάρλος Κόπες θεωρούνται ζωντανοί θρύλοι του αργεντίνικου τάνγκο. Ένα αχώριστο στην πίστα επί μισό σχεδόν αιώνα ζευγάρι, το οποίο άλλαξε τα σύγχρονα δεδομένα αυτού του τόσο στιλάτου όσο και λαϊκού χορού και κατάφερε να μεταφέρει το τάνγκο στα μεγάλα θέατρα του κόσμου.
Θα είναι μαζί μας και θα προλογίσει η Έμυ Δημητροπούλου-Μπίτη, καθηγήτρια χορού.  
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει σύντομο Live Show τάνγκο με τον Στέφανο Σταθόπουλο και την Ευτυχία Βάσου.
Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=s9LLP18K2s0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Η Μαρία Νιέβες Ρέγο, 80 ετών σήμερα και ο Χουάν Κάρλος Κόπες, 83 ετών, γνωρίστηκαν όταν ήταν 14 και 17 αντίστοιχα και χόρεψαν μαζί για περίπου πενήντα χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια αγάπησαν και μίσησαν ο ένας τον άλλον και πέρασαν πολλούς επίπονους χωρισμούς. Τώρα, στη δύση της ζωής τους, ο Χουάν και η Μαρία θέλουν να μοιραστούν την ιστορία της αγάπης και του μίσους τους. Στην ταινία, αφηγούνται την ιστορία τους σε μια ομάδα νέων χορευτών και χορογράφων τάνγκο από το Μπουένος Άιρες, οι οποίοι και μεταμορφώνουν τις πιο όμορφες, συγκινητικές και δραματικές στιγμές του ζευγαριού σε χορογραφίες.
Η ταινία αποφεύγει τις πολλές ιστορικές πληροφορίες (τη συνεργασία του ζευγαριού με τον Άστορ Πιατσόλα, τη δημιουργία του θρυλικού μιούζικαλ «Tango Argentino», τη χορογραφική δουλειά του Κόπες στο «Τανγκό» του Κάρλος Σάουρα) και εστιάζει στην ανθρώπινη, κοινωνική και συναισθηματική, απόλυτα αργεντίνικη, πλευρά της σπουδαίας αυτής ιστορίας.
Όσα θυμούνται η Μαρία Νιέβες και ο Χουάν Κάρλος Κόπες δεν είναι παρά η ίδια η ιστορία του τάνγκο μέσα στον 20ο αιώνα και μαζί η μεγάλη ιστορία μιας χώρας που χόρεψε τα τελευταία αποθέματά ευημερίας της πριν βυθιστεί στη μεγάλη κρίση που τη στιγμάτισε περίπου τα χρόνια που η δόξα του διάσημου ζευγαριού έφτανε στο τέλος της αφήνοντας για πάντα το παρελθόν στο παρελθόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου