Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Μερομήνια : Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά



Δεν είναι κάτι άλλο παρά μία τάση του καιρού. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόβλεψη. Ο λόγος φυσικά για τα μερομήνια, για τα οποία πολλοί μετεωρολόγοι έχουν αλλεργία, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα παρακολουθούν στενά!.....

Ο παρατηρητής καιρικών φαινομένων-Δημήτρης Τσούλης, παρατήρησε τον καιρό το διάστημα 14-25/8/2018, από τα Νέα Στύρα Ευβοίας και η τάση-πρόβλεψη του καιρού αφορά στις εξής περιοχές: κεντρική-ανατολική Στερεά, Βορειοανατολική Πελοπόννησο, Αττική, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες.
Τα μερομήνια και ο καιρός στις γιορτές
Σύμφωνα με τον κ. Τσουλή, ο Δεκέμβρης ξεκινά με σχετικά χειμωνιάτικο καιρό το πρώτο πενθήμερο και με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Στο δεύτερο πενθήμερο, αναμένεται να υπάρξει βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας.
Σημαντική επιδείνωση του καιρού λίγο πριν από τα μέσα του μήνα (12/12) με πολύ ισχυρές βροχές, αρχικά στα πεδινά, και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Στη συνέχεια το διάστημα 15-17/12, τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε χαμηλά υψόμετρα της κέντρο-ανατολικής χώρας.
Ο καιρός στη συνέχεια θα βελτιωθεί αλλά για σύντομο σχετικά διάστημα
Από τις παραμονές των Χριστουγέννων, προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μετά τα Χριστούγεννα, ενώ καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου τα χιόνια αναμένεται να φθάσουν και σε πολλές πεδινές περιοχές της κέντρο-ανατολικής χώρας.
Ο Ιανουάριος ξεκινά κατά την πρώτη βδομάδα του με πολύ κρύο καιρό και με χιόνια κατά διαστήματα ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κέντρο-ανατολικής χώρας.
Τις δικές του εκτιμήσεις έκανε και ο Νίκος Βογιατζής από τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, που ασχολείται με τα μερομήνια εδώ και 20 χρόνια.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου προβλέπεται κακοκαιρία με χιόνια, ενώ ο καιρός βελτιώνεται από 10 μέχρι 23 του μήνα.
Από παραμονή Χριστουγέννων και μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2020, προβλέπονται χιόνια, με πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα, κυρίως μεταξύ 27 και 31 Δεκεμβρίου. Και ο νέος χρόνος προβλέπεται να μπει με χιόνια, ωστόσο από τις 4 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου θα είναι βελτιωμένος ο καιρός και θα έχουμε αλκυονίδες ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου