Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ Οι πολίτες τίμησαν το Πολυτεχνείο-Επίκαιρο το μήνυμα του Νοέμβρη!


Με μαζικότητα και μαχητικότητα πλήθος πολιτών, οργανωμένοι σε πολιτικούς σχηματισμούς, φοιτητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τίμησαν την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.....
 Η εξαιρετικά μαζική πορεία ήταν η απάντηση του δημοκρατικού κόσμου στην αστυνομοκρατία και στην προσπάθεια εκφοβισμού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλο το συρφετό των ΜΜΕ που οργίασαν τις τελευταίες μέρες.
Με κεντρικά συνθήματα τα συνθήματα του Νοέμβρη της εξέγερσης κατά της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών, αλλά και κατά των αντιδραστικών νόμων και μεθοδεύσεων που καταργούν το άσυλο των σχολών, ιδιωτικοποιούν την παιδεία και επαναφέρουν τα μνημονιακά αντεργατικά μέτρα, η κεντρική πορεία κατευθύνθηκε στην Αμερικάνικη πρεσβεία.
Φίλοι και φίλες.
Η χούντα παραβίασε το άσυλο με τα τανκς και επέβαλε στρατιωτικό νόμο. Η αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε με νόμο το άσυλο. Ακριβώς γιατί φοβάται το πνεύμα του Νοέμβρη.
Την ελευθερία στην έκφραση της πανεπιστημιακής κοινότητας .
 Γιατί σκοπεύει την διάλυση, στο βαθμό που θα της επιτρέψουμε,  της δημόσιας παιδείας, υγείας, του ασφαλιστικού συστήματος. Γι αυτό και ο τοπικός βουλευτής υμνεί την κατάργηση όλων των παραπάνω.
Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον πολίτη από τις κωλοτούμπες στο Μακεδονικό και στο προσφυγικό και από τη διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων.
Επιλέγουν την διαστρέβλωση και τον αυταρχισμό.
Ότι και να κάνουν,
Η δημοκρατία του Νοέμβρη θα νικήσει.
Με  αγώνες  για την Παιδεία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη Ο φετινός εορτασμός να γίνει εφαλτήριο  διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης ενός Πανεπιστημίου ανοιχτού στο λαό και τη νεολαία.
17/11/2019
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας


22 σχόλια:

  1. ΕΠΙ ΤΗ ΕΠΕΤΕΙΩ …



    Ενα Μύθο θα σας πώ

    που τον λέγαν στα παιδιά .

    Λόγια τόσο πειστικά

    που τους χάιδευαν τ'αυτιά .

    Χρόνια πέρασαν πολλά

    καμιά σαρανταπενταριά .

    Και εγεράσαν τα παιδιά

    με το μύθο στα μυαλά .

    Και παππούδες τώρα πια

    αναπαράγουν την ψευτιά

    σε εγγόνια & παιδιά .

    Σαν εκείνα τους ρωτάν

    ποιους εσκότωσε το ΤΑΝΚ ;;;

    Μη γνωρίζοντας κι αυτοί

    αν υπήρξαν καν νεκροί

    απαντάνε με τρεμάμενη φωνή ...

    " ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΝΕΚΡΟΙ

    ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ " .





    - A -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1975 μετά το πόρισμα του εισαγγελέα Τσεβά που ανέλαβε την υπόθεση, γίνεται και η δίκη της σφαγής του Πολυτεχνείου. Ο εισαγγελέας περιγράφει τις σκηνές της εισβολής του τανκ, τους ελεύθερους σκοπευτές που σημάδευαν αδιακρίτως: "Οι επ' αυτών πυροβοληταί ασκούνται εις την σκοποβολήν επί κινούμενων ανθρώπινων στόχων. Πυροβολούντες κατά τρόπον σκληρόν και ανάλγητον".

      Διαγραφή
    2. Με τόσα φύλλα σου γνέφει ο ήλιος καλημέρα
      με τόσα φλάμπουρα λάμπει, λάμπει ο ουρανός
      και τούτοι μέσ' τα σίδερα και κείνοι μεσ' το χώμα.
      Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες.
      Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας.

      Διαγραφή
  2. Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης αλλά δια την αλήθειαν και μόνο ...
    Περί του πορίσματος Τσεβά διαβάζουμε σε έγκυρο site:
    " Το "πόρισμα Τσεβά" είναι ίσως ό τι γνησιότερο έχει συνταχθεί, για τα τραγικά γεγονότα του Πολυτεχνείου, μέχρι σήμερα και είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας του νεαρού, τότε, εισαγγελέα για την υπόθεση του Πολυτεχνείου.
    Δεν είναι απαλλαγμένο από τις προσωπικές κρίσεις που σαφώς είχαν επηρεαστεί από το πολιτικό κλίμα της εποχής, αλλά δεν υποκύπτει στην μυθοπλασία περί "νεκρών του Πολυτεχνείου".
    "Είναι το πρώτο επιστημονικό πόρισμα το οποίο εν συνεχεία αποδέχθηκαν όλοι οι ιστορικοί ερευνητές και που αναφέρει με σαφήνεια ότι μέσα στο Πολυτεχνείο κατά την διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσής του δεν σκοτώθηκε ούτε ένας άνθρωπος".
    Αντίθετα περιγράφει με εξαιρετική ακρίβεια τους φόνους που έγιναν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το Πολυτεχνείο, κυρίως από τους φρουρούς του υπουργείου Δημόσιας Ταξης και από τις στρατιωτικές περιπόλους, με αποτέλεσμα συνολικά 12 νεκρούς.
    Εν συνεχεία η αριστερή μυθολογία διπλασίασε τους νεκρούς, προσθέτοντας και αυτούς που είχαν πεθάνει από εμφράγματα κατά την διάρκεια των επεισοδίων.
    Τα ονόματα των νεκρών είναι γνωστά, αλλά κανένας δεν ανέφερε ότι οι άνθρωποι αυτοί (12 τον αριθμό), οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τους εξεγερμένους φοιτητές, άλλα οι περισσότεροι ήταν μεροκαματιάρηδες που βρέθηκαν σε λάθος τόπο την λάθος στιγμή δεν σκοτώθηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο αλλά μακριά από αυτό ".


    Επιτέλους γεράσαμε πια , πέρασαν 46 χρόνια δεν έλιωσε ακόμα αυτή η καραμέλα ... ;;;

    - Α -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!18 Νοεμβρίου 2019 στις 2:15 μ.μ.

    Κύριε "Α" φτάνει πια...Έλεος ! Δεν κουραστήκατε τόσα χρόνια να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια ?
    Έως εδώ και μη παρέκει λοιπόν !
    «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» .

    Εσύ Πολυδροσοπαρνασσέ δεν έχεις κάτι να πείς ? Το διάβασες (γιατί νομίζω ότι δεν το διάβασες.. γιατί αν το διάβαζες..) το κατάπτυστο και άκρως προσβλητικό για την μνήμη των νεκρών "Α"ντιποίημα ? Συμφωνείς ? 'Η δεν έχεις άποψη ?

    Κύριε "Α" ...ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ, ΘΑ ΖΕΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΑΝΕ.

    https://www.youtube.com/watch?v=Sm_3xxJtGdg

    Τούτοι δω εφέρανε τουφέκια γεμάτα μπαρούτι
    τούτοι δω διατάξανε τη στυγερή εξόντωση
    τούτοι δω συναντήσανε το λαό να τραγουδάει ενωμένος

    Και το λιγνό κορίτσι έπεσε με την σημαία του
    και το αγόρι κύλησε χαμογελώντας λαβωμένο
    λαβωμένο στο πλευρό της

    Του προδότη που προχώρησε ως ετούτο το έγκλημα ζήτω την τιμωρία
    εκείνου που ‘δωκε το σύνθημα του θάνατου ζητώ την τιμωρία
    εκείνων που προστατέψανε αυτό το έγκλημα ζητώ την τιμωρία
    δε θέλω να μου δίνουνε το χέρι, το μουλιασμένο από το δικό μας αίμα
    δεν τους θέλω για πρεσβευτές, ούτε ήσυχους μέσα στα σπίτια τους
    θέλω να τους δω να δικάζονται,
    σε τούτο δω το μέρος, σε τούτη την πλατεία.

    "Γ"



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λέτε ρε σεις.
    Τη πόρτα του πολυτεχνείου την άνοιξε κλειδαράς.
    Απέξω δε τα ΜΑΤ περίμεναν τους φοιτητές με αναψυκτικά και γλυκά.
    Από έγκυρες πληροφορίες και όχι από DW και άλλα ΜΜΕ της εποχής περίμεναν τους ξεσηκωμένους λεωφορεία να τους πάνε διακοπές στα νησιά.
    Ούτε τανκ υπήρχε, ούτε ελεύθεροι σκοπευτές, ούτε νεκροί, ούτε τα νοσοκομεία γεμάτα από τραυματίες από σφαίρες, ούτε φυλακές και αστυνομικά τμήματα γεμάτα κρατουμένους.
    …..και μετά μπήκαν οι τούρκοι στη Κύπρο σαν κύριοι και ο Ελληνικός λαός έψαχνε να μάθει που είχαν κρυφτεί όλοι αυτοί οι ψευτοπαλικαράδες της κυβέρνησης της ΄΄έθνικής επανάστασης΄΄ τρομάρα τους.
    …….και μετά ξύπνησαν κάποιοι εδώ μέσα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις διαβασα τις πρώτες αραδομπούρδες.. (Ενα Μύθο θα σας πώ
      που τον λέγαν στα παιδιά ....) λέω ρε....τι μου θυμίζει...τι μου θυμίζει..
      Και έλεγα που τα ματαείχα διαβάσει αυτά...που τα είχα ματαδιαβάσει..

      ΚΑΙ ΝΑ ....ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ...

      ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!!!

      "Μέλη της Χρυσής Αυγής μοίρασαν φυλλάδια και κόλλησαν αφίσες στην πόλη της Καλαμάτας σε μία προσπάθεια να κάνουν για ακόμα μία φορά γνωστή τη θέση τους πως στα γεγονότα του Πολυτεχνείου δεν υπήρξαν νεκροί.

      Στα μηνύματα τους τα μέλη του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου υποστηρίζουν πως ο αγώνας κατά της χούντας και η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν παραμύθι.

      Μάλιστα τα συνθήματα στα φυλλάδια και τις αφίσες αναφέρουν «Όχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. -Η γενιά του Πολυτεχνείου - είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Όλοι οι κλέφτες φυλακή!»

      «Πολυτεχνείο, Ζητούνται νεκροί, Ο ευρών αμοιφθήσεται», ενώ υπάρχει και η φωτογραφία της Μαρίας Δαμανάκη, της ραδιοφωνικής φωνής του Πολυτεχνείου.

      Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει: «Δεν πλάκωσε κανένα τανκς τα παλικάρια στο Πολυτεχνείο. Αυτή είναι μεγάλη παραμύθα, σταματήστε την».

      ΚΑΙ Ο ...ΛΑΓΟΣ ΤΗΝ ΦΤΕΡΗΝ ΕΣΕΙΕ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ....

      https://www.youtube.com/watch?v=cn79kceYhys

      Ο.Δ.Ξ (Ο ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ)

      Διαγραφή
    2. ΠΑΕΙ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΝΑΚΟ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΛΙΜΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΗΦΟΡΙΣΕΙ ΚΑΤΑΔΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΗ ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑΚΟ ΑΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣ ΑΡΜΑΤΩΣΟΥ ΤΑ ΦΥΣΕΚΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑ ΚΑΤΑ ΣΙΑΚΑΤ
      Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΟΥ ΤΑΚΟΣ ΠΟΝΗΡΓΙΑΣ

      Διαγραφή
  5. Μετά τα όσα παρέθεσα επωνύμως παραπάνω δεν είχα πρόθεση να συνεχίσω δίνοντας μορφή αντιπαράθεσης σε έναν κατά κάποιο τρόπο δημόσιο διάλογο με κατάθεση επιχειρημάτων επί του θέματος .
    Επειδή όμως κάποιοι δεν αντέχουν την αντίθετη άποψη , όσο και αν αυτή είναι αληθινή , γιατί έτσι έμαθαν επί 45 χρόνια να μην εφαρμόζουν το «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» , που σήμερα χρησιμοποιούν , αλλά να πιπιλάνε , γιατί έτσι βόλευε ,την καραμέλα "περί νεκρών στο Πολυτεχνείο" είμαι υποχρεωμένος έναντι των πολλών και σκεπτόμενων κυρίως επισκεπτών του blog να διευκρινίσω αλλά & να προσθέσω κάποια πράγματα επί του θέματος έτσι δια την αλήθειαν & πάλιν και μόνον δια αυτήν ...

    Έτσι λοιπόν είναι νομίζω άλλο πράγμα η εξέγερση κατά του τότε καθεστώτος που αυτό εκ των πραγμάτων πυροδότησε ως ήταν φυσικό σύγκρουση της τότε κρατικής εξουσίας με τους εξεγερθέντες (έτσι άλλωστε δεν συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις ανά τον κόσμο;; ) με αποτέλεσμα μια τέτοια σύγκρουση να έχει και θύματα και άλλο πράγμα επί 46 χρόνια τώρα να έχουν γαλουγηθεί δύο γενιές Ελλήνων με το μύθο περί νεκρών Φοιτητών στο Πολυτεχνείο .
    Κάποιους λίγους μόνο , από τους τότε πρωταγωνιστές , ωφέλησε ο μύθος αυτός και οι οποίοι εξαργύρωσαν τον “αγώνα τους” είτε με υπουργικούς θώκους , είτε ως βουλευταί είτε ως Ευρωβουλευταί είτε ως υψηλόβαθμοι τόσο στην Κρατική Διοίκηση όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση , αυτή δηλαδή την “ΕΟΚ & ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΆΤΟ” που καταδίκαζαν κάποτε .
    Αυτή δυστυχώς ή ευτυχώς είναι με λίγα λόγια η αλήθεια .
    Και με όλο το σεβασμό στις ζωές των ανθρώπων που , ίσως άδικα , χάθηκαν εκείνες τις ημέρες αλλά και στη μνήμη δύο εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της βραδιάς (Σταμέλος-Γουνελάς) παραπέμπω τους επισκέπτες του blog να ανοίξουν τα συνημμένa link και με υπομονή να ακούσουν να διαβάσουν και να αναρωτηθούν: “Ποιοι & πόσοι ήταν οι νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο ;;;”

    https://www.youtube.com/watch?v=mIkxfwmEvB8&feature=emb_logo
    https://www.pare-dose.net/245

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε χρόνο τα ίδια, από τους νοσταλγούς της Χούντας...
      Οτι δεν υπήρξαν νεκροί ΕΝΤΟΣ του Πολυτεχνείου!
      Και τι αλλάζει, είτε υπήρξαν εντός είτε στους γύρω δρόμους;

      Ντερτιλής: ο επίορκος αξιωματικός - πιστολέρο, που δολοφονούσε στη μέση του δρόμου άοπλα παιδιά.

      Όπως κατέθεσε ο οδηγός του στην δίκη των χουντικών, τον είδε να σκοτώνει μπροστά του έναν άοπλο νεαρό, με μία σφαίρα στον κρόταφο και να υπερηφανεύεται:
      - Ορίστε, είμαι 45 χρονών άνθρωπος και τον πέτυχα με την μία στο κεφάλι!

      Ο δολοφονημένος ήταν ένας περαστικός, που βάδιζε κανονικά στο πεζοδρόμιο, απλά ήταν... κοντά στο Πολυτεχνείο!

      Αφιερωμένο στον γνωστό ντόπιο νοσταλγό που σε κάθε ευκαιρία καταθέτει τις ''δημοκρατικές'' του απόψεις.

      Διαγραφή
  6. Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον. Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.18 Νοεμβρίου 2019 στις 8:37 μ.μ.

    Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
    καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
    Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,
    καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

    Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
    και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
    Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
    μα όχι και το μίσος του για μένα.

    Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
    Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

    Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
    που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι,
    το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
    και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

    Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα
    πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
    και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
    αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

    https://www.youtube.com/watch?v=ceQIwMw7YKI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλεπω συνεχιζεις να το αβανταρεις το πραμμα...Δεν φταινε ομως αυτοι. Εσυ φταις που τους δινεις βημα για να σκυλευουν συνεχεια τους αγωνες του Ελληνικου λαου. Τα κυνηγια , τα ρουφιανιλικια και τα φακελλωματα στα μαυρα χουντοφασιστικα χρονια τα ξεχασες ? κριμα....κριμα...κριμα...




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον παραξηγήσατε τον Α.Πιστεύει ότι η Χούντα σκότωσε μόνο έξω από το Πολυτεχνείο .Επομένως είναι κρυφοκομουνιστής του -εξωτερικού -.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά να πω και εγώ κάτι με το θέμα.
    Από τα σχόλια που έχουν δημοσιευθεί αλλά και από αυτά που έχουν κοπεί, κάποιοι με χαρακτηρίζουν αριστερό φασίστα και κάποιοι ότι αφήνω σχόλια φασιστικά να δημοσιεύονται.
    Καταλήξτε τελικά να μάθω και εγώ τι είμαι.
    Τώρα για το θέμα έχω να πω ότι κάποιοι εδώ μέσα μεταφέρουν απόψεις για τους νεκρούς του πολυτεχνείου από πληροφορίες.
    Κάποιοι όμως το πολυτεχνείο το έζησαν από κοντά άρα θα γνωρίζουν τα πράγματα καλύτερα.
    Το ότι νεκροί δεν υπήρχαν μέσα στο πολυτεχνείο αυτό δεν λέει και πολλά, μάλλον ως προπαγάνδα των καθεστωτικών μοιάζει.
    Υπήρχαν τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία από πραγματικές σφαίρες μέσα στο πολυτεχνείο.
    Υπήρχαν εκείνο το βράδυ εικοσιτέσσερις (24) πλήρως τεκμηριωμένες περιπτώσεις νεκρών από σφαίρες.
    Το τάνκ που έπεσε με φόρα στην πόρτα ποιος ήταν ο σκοπός του?
    Υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές ή όχι στις γύρω πολυκατοικίες?
    Ο ξεσηκωμός του πολυτεχνείο ήταν αντίσταση σε μια καθεστωτική κυβέρνηση ( χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής )
    Υπήρχαν πράγματι κάποιοι που εκμεταλλεύτηκαν τη συμμετοχή τους.
    Υπήρξαν όμως και χιλιάδες που δεν δίστασαν να έρθουν αντιμέτωποι με αυτούς που πυροβολούσαν εν ψυχρό τις ιδέες τους για πραγματική δημοκρατία
    Τώρα για να τελειώνει το παραμύθι για τους ΄΄εθνικούς επαναστάτες ΄΄ (τρομάρα τους), μετά την εισβολή στην Κύπρο, που είχαν κρυφτεί?
    Μήπως είναι ψέμα ότι εξαφανίσθηκαν?
    Μας άφησαν ή όχι μισή την Κύπρο ( το παραμύθι ότι δεν άφησαν οι Αμερικάνοι, δεν πιάνει, ας το είχαν προβλέψει)
    Χ.Μ.
    Εδώ κάπου τα σχόλια για αυτό το θέμα – Τέλος -



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τσιμπάς Χρήστο. Αγνόησέ τους.Το λυπηρό είναι ότι κάποιοι είχαν λόγο στα κοινά του χωριού και πολλοί τους εμπιστεύονται ακόμα.

      Διαγραφή
  10. Δυστυχώς κε διαχειριστά βλέπουμε ότι υπάρχουν ακόμα αμετανόητοι νοσταλγοί της τότε εποχής.Το δε γελοίο της υπόθεσης να κατηγορούν τους σχολιαστές ''ότι δεν αντέχουν την αντίθετη άποψη'',λες και οι πατρόνες τους ,οι τότε την άντεχαν ,,,,χα χα, την εξαφάνιζαν με συνοπτικές διαδικασίες αντίθετα με εσένα που τους δίνεις βήμα,αυτό σημαίνει δημοκρατία ,αλλά που μυαλό.Οι δε τωρινοί έχουν ακριβώς την ίδια λογική.Βαράμε-πυροβολούμε την άλλη άποψη,το χρώμα του δέρματος ,την διαφορετική φυλή και θρησκεία,όσο για την ιδεολογία τους την είδαμε,μόλις χάθηκε ο κρατικός μπεζαχτάς αφού δεν μπήκαν στην βουλή,έφαγαν τα σωθικά τους.
    ΤΟ ΠΟΥΛΙ
    (όνομα τυχαίο γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται με τα κατάλοιπά τους στην κυβέρνηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Πιστεύω ότι το ωραιότερο κύκνειο άσμα κάθε πραγματικού αγωνιστή της δημοκρατίας είναι ο επιθανάτιος ρόγχος μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα της τυραννίας. Αυτή την θέση μου επιφυλάσσετε και την αποδέχομαι»
    Αλέξανδρος Παναγούλης

    Στις 17 Νοεμβρίου 1968 ο Αλέξανδρος Παναγούλης καταδικάζεται δις εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου και μεταφέρεται στις φυλακές της Αίγινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ώστε ο προβληματισμός είναι που έγιναν οι δολοφονίες της χούντας μέσα η έξω? Από εκεί να καταλάβεις τι μυαλό έχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και είχε το θράσος ο φασίστας ο νοσταλγός της Χούντας (Επωνύμως μάλιστα) να εκφράσει αντίθετη άποψη για έναν επναλαμβανόμενο , επι 45 χρόνια τώρα , μύθο περί νεκρών στο Πολυτεχνείο . Άποψη τεκμηριωμένη τόσο εκ του παραδεκτού απ' όλους πορίσματος του εισαγγελέως Τσεβά όσο κυρίως και εκ των μαρτυριών , εξ ιδίων χειλέων, δύο εκ των πρωταγωνιστών των γεγονότων εκείνης της βραδιάς (του φοιτητού Σταμέλου & του Υπίλαρχου Γουνελά) https://www.youtube.com/watch?v=mIkxfwmEvB8&feature=emb_logo .
    Και έστησαν Λαϊκό Δικαστήριο οι Δημοκράτες Σχολιαστές με χαρακτηρισμούς , ύβρεις , χολήν & εμπτισμούς στέλνοντας τον βέβηλο προς εκτέλεσιν , κρυπτόμενοι βέβαια οι ίδιοι πίσω από το χαρακτηριστικό "Ανώνυμος" .
    Κάτι δηλαδή σαν Εκτελεστικό Απόσπασμα με κουκούλες . Και καλά οι αντιδράσεις για τον φασίστα & νοσταλγό της Χούντας που είχε το θράσος να αμφισβητήσει το μύθο τους , μα να εγκαλείται & ο διαχειριστής του blog που του έδωσε βήμα ;;;
    Τόσο δημοκράτες λοιπόν είστε γνωστοί - άγνωστοι "Ανώνυμοι"...!!!
    Καληνύχτα σας φίλοι μου ΑΝΏΝΥΜΟΙ συμπατριώτες , συνεχίστε να ζείτε στο μύθο σας και στα όνειρά σας χωρίς φόβους , εφιάλτες , τάνκς & κακούς στρατιώτες .

    υ.γ.
    Διευκρίνιση :
    Μπορεί ιδεολογικοπολιτικά να μη συμφωνούμε με τον διαχειριστή του blog όπως επίσης δεν συμφωνώ & με τις εκφρασθείσες στο σχόλιό του εδώ απόψεις και τοποθετήσεις του επί του θέματος . Είμαι όμως υποχρεωμένος να τις σεβαστώ γιατί αφενός είναι απόψεις του & αφετέρου γιατί κατατέθηκαν επωνύμως .

    Τέλος να δηλώσω ότι για εμένα η δημόσια αυτή συζήτηση γι' αυτό το θέμα και με ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ σχολιαστές τελειώνει εδώ . Η όποια περαιτέρω Απάντησή μου θα αφορά επώνυμο & μόνο σχόλιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του Λαϊκή παροιμία.

      Διαγραφή
  14. Επιμένει περί μύθου των νεκρών του Πολυτεχνείου διαφωνεί με τις απόψεις του διαχειριστή, δηλ.δεν υπήρχαν ελ.σκοπευτές, δεν χτυπούσαν τους τραυματίες,ποιός έφταιξε για την Κύπρο δεν έγινε τίποτα ,δημοκράτες οι χουντικοί λοιπόν.

    Και μετά λοιδορεί τους ανώνυμους σχολιαστές, πού να τολμήσουν να βάλουν το όνομά τους, τις πρακτικές τις έχει έτοιμες. Στις εποχές που ήταν στα πράγματα ποιος μπορούσε να εκφράζει αντίθετη γνώμη, όπως κάνει τώρα εκείνος? Ο λαός πρέπει να μην ξεχνά γιατί αλίμονό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ;;;;; ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ;;;;

      Διαγραφή