Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ... ΑΠΕΦΥΓΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ !


Το προς ψήφιση έγγραφο είχε τον τίτλο:
«Καταπολέμηση της δοξασίας του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην κλιμάκωση των σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και σχετικής έλλειψης ανοχής.».....

(“Combating Glorification of Nazism, neo-Nazism and Other Practices that Contribute to Fuelling Contemporary Forms of Racism, Racial Discrimination, Xenophobia and Related Intolerance”).
______________________________
Το ψήφισμα συνιστά στις χώρες να λάβουν τα κατάλληλα συγκεκριμένα μέτρα:
«στον τομέα της νομοθεσίας και της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αποτρέψουν την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και την άρνηση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Το ψήφισμα καταδικάζει έντονα τα επεισόδια εκλαΐκευσης και προπαγάνδας του ναζισμού και παροτρύνουν τα κράτη να εξαλείψουν όλες τις μορφές φυλετικών διακρίσεων με όλα τα κατάλληλα μέσα, συμπεριλαμβανομένης, όπου το απαιτούν οι περιστάσεις, της νομοθεσίας.
__________________________________
ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΕΙΣΑΙ...
ΕΛΑΒΟΝ:
ΥΠΕΡ: Οι 121 χώρες του ΟΗΕ το εγκρίνανε.
ΑΠΟΧΗ: Απέφυγα να το ψηφίσουν 55 χώρες, μεταξύ αυτών όλες οι χώρες της Ε.Ε και η Ελλάδα !!
ΚΑΤΑ: (δηλ. να επιτρέπεται η εξύμνηση του ναζισμού) ψήφισαν η Ουκρανία και οι ΗΠΑ...
Για την Ουκρανία ήταν αναμενόμενο, αφού οι νεοναζί εκεί λύνουν και δένουν.
Για τις ΗΠΑ όμως δεν υπάρχει δικαιολογία.
Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, μιλώντας για το θέμα, επικαλέστηκε την «ελευθερία της έκφρασης» σημειώνοντας ότι το ψήφισμα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. (!)
(Αντε! Γιατί εμείς νομίζαμε ότι ο ναζισμός είναι κάτι το απολιτικό!)
,........................................................
Βέβαια, ούτε για τις ΗΠΑ νιώθει έκπληξη όποιος έχει προσέξει ότι τις τελευταίες δεκαετίες η χώρα αυτή χρησιμοποιεί για προπαγάνδα ΟΛΕΣ τις επινοήσεις του Γκαίμπελς, από τον (υποτίθεται σκόπιμο) λιμό της Ουκρανίας το 1932-33, ως το (υποτίθεται σοβιετικό) έγκλημα του Κατύν, αξιοποιώντας όλη την επιχειρηματολογία του Γκαίμπελς.
Όμως η Ελλάδα με τα τόσο ολοκαυτώματα από τους Ναζί κατά την διάρκεια της Κατοχής, ΔΕΝ μπορεί να συλλάβει ο νους ότι δεν συμφώνησε με το ψήφισμα του ΟΗΕ για καταπολέμηση της εξύμνησης του!
Αλήθεια, τι εξήγηση έχει η ελληνική κυβέρνηση για αυτό;
Κούλη, ακούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου