Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών: Ανακοίνωση για τη φετινή "Λευκή Νύχτα" στην Άμφισσα


Όλα τα τελευταία χρόνια που εμφανίστηκαν και στον τόπο μας τα διαφόρων λογής «φρούτα» της «λευκής νύχτας», της «μαύρης Παρασκευή» και διάφορα άλλα τέτοια ευφάνταστα,...


η Λαϊκή Συσπείρωση σταθερή στην προάσπιση των πραγματικών λαϊκών συμφερόντων, τοποθετείται σταθερά ενάντια και καταψηφίζει τη συνδιοργάνωση από το Δήμο και τις σχετικές χρηματοδοτήσεις. Έτσι κάναμε και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, στο θέμα που αφορούσε την εκδήλωση της «λευκής νύχτας» το επόμενο Σάββατο στην Άμφισσα.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους και να πούμε: Πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά πως όσο και να διευρυνθεί το ωράριο, όσα «events», γιορτές και πανηγύρια να πραγματοποιηθούν, μπορεί να φέρνουν κόσμο στους εμπορικούς δρόμους εκείνη τη μέρα, περισσότερους πελάτες όμως όχι. Γιατί πολύ απλά τους πελάτες ή καταναλωτές όπως λένε, τους έχει εξαντλήσει οικονομικά η βάρβαρη πολιτική, ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων, τιμητές και υπερασπιστές της οποίας είναι και όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για το μικρό έμπορα.
Επίσης, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, ήδη πληρώνουν σκληρά το τίμημα της απελευθέρωσης του ωραρίου, των απλήρωτων υπερωριών, των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Ιδιαίτερα οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου έχουν βάλει στόχο να κάνουν τη νύχτα …μέρα για τους  εμποροϋπάλληλους.
Τέτοιες φιέστες από το Δήμο γίνονται με χρήματα από την τσέπη των δημοτών, την ίδια στιγμή που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε νευραλγικές δομές του δήμου (σχολική στέγη, καθαριότητα, κατάσταση δρόμων, πυροπροστασία κλπ).
Αν πραγματικά η δημοτική αρχή θέλει να σταθεί στα προβλήματα των εμπόρων της πόλης και των δημοτών συνολικά, μπορεί κάλλιστα να μειώσει τα τέλη, τους δημοτικούς φόρους και τα χαράτσια κάθε λογής, να καταργήσει τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να πληρώνουν ξανά και ξανά αυτό που θα έπρεπε να έχουν δωρεών, όπως νερό, καθαριότητα, πράσινο κλπ.
Αν πραγματικά θέλει να σταθεί στους μικροεπαγγελματίες, μπορεί να μειώσει δραστικά τους δημοτικούς φόρους και τα τέλη που αυτοί πληρώνουν δυο φορές, μια στο σπίτι και μια στο μαγαζί, να μειώσει δραστικά το κόστος της χρήσης των δημοτικών χώρων.
Όσο για καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις, αυτές μπορούν να γίνονται τακτικά και φθηνά, αξιοποιώντας το ντόπιο δυναμικό χωρίς να μεταβάλλουν το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων.
Καλούμε λοιπόν τους εμποροϋπαλλήλους της Άμφισσας να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα. Δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Να μην βάλουν πλάτη και σε αυτό το μέτρο που δυσκολεύει περισσότερο τη ζωή τους και των οικογενειών τους.
Καλούμε επίσης τους μικρούς εμπόρους να αντιδράσουν σε αυτό το μέτρο, που τελικά στρέφεται εναντίων τους.
Να συμπορευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει.
Να πάρουν μέρος στην απεργία της Τετάρτης 2 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου