Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Ο ... ΨΕΥΔΟΣΑΛΩΝΙΤΗΣ Του Νίκου Δρόλαπα


Κάποιοι νομίζουν ότι κάτι λένε.  Δεν βάζουν τη γλώσσα τους στο μυαλό ( αν έχουν ) πριν μιλήσουν, γιατί την έχουν μόνο για γλείψιμο.  Θεωρούν, οι υποτακτικοί,  ότι προσφέρουν σ΄αυτούς που πέρασαν ως ένα « ΤΙΠΟΤΑ » από τη διοίκηση του τόπου....

 Και δεν τους ενοχλεί, αν με αυτό τον τρόπο διαπρέπουν ως οικόσιτα.  Είναι οι ίδιοι κομπλεξικοί που ηδονίζονται με τις ζημιές των άλλων και ως ανόητοι δεν ξέρουν πότε πρέπει να χαρούν, ή, να λυπηθούν, γιατί δεν ξέρουν πότε ωφελούνται οι άλλοι και πότε βλάπτονται.
     Αυτούς τους αφήνουμε στο περιθώριο. Υπάρχει όμως και ένας ο οποίος φέρει ως καλλιτεχνικό ψευδώνυμο το όνομα  «Σαλωνίτης», το οποίο όμως, λόγω της ζημιογόνου πορείας του στα κοινά, ιδιαίτερα στα Κληροδοτήματα της Άμφισσας, δεν δικαιούται να το δανείζεται, γιατί επάξια, το έφερε ένας παλαιός  Φροντιστής -  Μαθηματικός και αρθρογράφος στις τοπικές εφημερίδες, ο αείμνηστος Αθανάσιος Σορώκος, που συγκέντρωνε τον σεβασμό όλων των συμπολιτών μας και λίγο έλλειψε να βγει και Δήμαρχος Αμφισσέων. 
     Γράφει λοιπόν ο ‘’ψευδοσαλωνίτης’’,  ότι εγώ αντέδρασα για την εγκατάσταση των Ρομά στην Άμφισσα, που αποτελεί μέγα ψέμα, γιατί δεν συμφωνούσα με την κακομεταχείριση που τους επιφύλασσαν οι τοπικοί αιρετοί, όχι μόνο επειδή τα λεφτά ήταν πολλά, αλλά και  γιατί με την γκετοποίησή τους ήθελαν να τους ελέγχουν ψηφοθηρικά και να τους χειραγωγούν,  ώστε, να είναι η πολιτική τους δύναμη, μαζί με τους χίλιους παράνομα εγγεγραμμένους στο Δημοτολόγιο και κατ΄επέκταση στους εκλογικούς καταλόγους.   
     Θα πρέπει να έμαθε, γιατί ό ίδιος απουσίαζε, από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, ότι όλοι οι ‘’Σαλωνίτες’’ είχαν την ίδια άποψη με εμένα και καταφέρονταν κατά των τοπικών αιρετών  και  των Κρατικών λειτουργών που ήσαν παρόντες στη συγκέντρωση.  
     Τώρα, στρέφεται ουσιαστικά εναντίον των επαγγελματιών  ξενοδόχων της περιοχής μας, χωρίς και πάλι να εκφράζει άποψη. Είναι φαίνεται ίδιον του ανδρός. Εκτός, κι άν ήθελε με το δημοσίευμά του να καυχηθεί ότι είναι ο γνώστης του εγγράφου της Αστυνομικής Δ/νσης, που απεστάλη μόνο στα Αστυνομικά Τμήματα της Φωκίδας και μάλιστα ημέρα, Σάββατο,  28-09-2019,  οπότε,  πρέπει να μας εξηγήσει με ποίον τρόπο, ποια ιδιότητα και σχέση έχει στα χέρια του το έγγραφο αυτό της  Αστυνομίας, πριν από κάθε άλλον.
      Όσο δε αφορά τα Κληροδοτήματα της Άμφισσας……έχετε δει λαγό να κάνει…γαργάρα ! !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου