ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019

Τελικά πόση ηλιθιότητα χωράει σε ένα λαό?????


Οι σκύλοι δεν είναι παιχνίδι. Σκύλοι που εμείς νομίζουμε ότι είναι "του καναπέ", πχ Jack Russel και Westie, είναι κυνηγόσκυλα και πολύ αποτελεσματικά μάλιστα.....

Σκύλοι μεγαλόσωμοι όπως καυκάσιοι και ελληνικοί ποιμενικοί δεν έχουν θέση στην αυλή αλλά στο βουνό σε ένα κοπάδι.
Τα Ροτβάιλερ απ την άλλη, είναι φύλακες. Αλλά θέλουν εκπαίδευση. Ειδικά τα αρσενικά. Είναι σκύλοι εξαιρετικά έξυπνοι ( μέσα στην πρώτη δεκάδα των πιο έξυπνων φύλων),αλλά και φοβερά δυναμικοί. Θέλουν εκπαίδευση, Θέλουν κηδεμόνα με εμπειρία. Είναι μεγαλόσωμα και πολύ δυνατά. Χρειάζονται άσκηση για να απελευθερώνουν την ενέργειά τους.
Δεν είναι παιχνίδι. Ο σκύλος αυτός σύμφωνα με το άρθρο, σκότωσε ένα βρέφος. Ήταν εκπαιδευμένος; Ήταν οι συνθήκες που ζούσε αυτές που ορίζει η ράτσα του; Ήταν τα αφεντικά του έμπειρα; Κοινωνικοποιήθηκε όταν έπρεπε; Το έχω πει και το ξαναλέω.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
Δεν αγοράζεις εάν κουτάβι, το πετάς στην αυλή και του λες : "Φύλαξε".
Είναι οργανισμός με ανάγκες, συναισθήματά και γιατί όχι, φοβίες.
Μην παίρνετε σκύλους επειδή είναι μόδα.
Μην παίρνετε σκύλους "για τα παιδιά",
Μην παίρνετε σκύλους αν δεν έχετε χρόνο.
Θα το μετανιώσετε κι εσείς κι ο σκύλος.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
Το ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.