Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Στη μνήμη του Προέδρου Νίκου Χρα

Μετά τα τελευταία συγκλονιστικά γεγονότα  των πολλαπλών εμπρησμών, σε αγροτικές περιοχές της Τιθορέας,....
για άλλη μια φορά οι μεγάλες υδατοδεξαμενές, μαζί με το  ευέλικτο πυροσβεστικό ελικόπτερο, απέτρεψαν την ολική καταστροφή και έκλεψαν την παράσταση.
Φάνηκε πλέον καθαρά, ότι πέραν της συμβολής του μεγάλου αρδευτικού έργου στην ανάπτυξη του τόπου, που εμπνεύστηκε και πρωτοστάτησε  να υλοποιηθεί ο αείμνηστος Νίκος Χρας, αναδείχτηκε, μέσα από τις δύσκολες  αυτές καταστάσεις και η μεγάλη συμβολή των δεξαμενών.
Οφείλουμε για τούτο και μόνο ένα όψιμο ευχαριστώ στον πρωταγωνιστή και πρωτεργάτη του έργου αυτού.
Η αγάπη του για την ύπαιθρο και τους αγρότες, τον οδήγησαν στην ακάματη προσπάθειά του να ανοίξει νέους ορίζοντες, να βάλει τα θεμέλια στις αγροτικές υποδομές,  φιλοδοξώντας  να έλθουν  καλύτερες μέρες στον τόπο του.
Τον  ευχαριστούμε για τις πολλές πρωτοβουλίες, που πήρε, που άλλες καρποφόρησαν και άλλες όχι, προκειμένου να ωφεληθούν οι άνθρωποι της υπαίθρου.
Τον ευχαριστούμε για όλα αυτά, που έκανε για μας και για όσα άλλα οραματίστηκε και δεν πρόλαβε να τα πραγματοποιήσει, γιατί μας έφυγε πρόωρα.
Χάριν αυτής της  μεγάλης  παρακαταθήκης των δεξαμενών, καθ΄ομολογίαν όλων, σώθηκαν για άλλη μία φορά  τα  πανέμορφα και ανεκτίμητα δάση μας και  περιορίστηκαν οι ζημιές στις  ιδιοκτησίες των κατοίκων.
Μας συγκλονίζει, όμως, όλους και μας προβληματίζει αυτή η καταστροφική μανία των εμπρηστών, που δεν αντιλαμβάνονται, ότι η εγκληματική τους αυτή ενέργεια, μπορεί να βλάψει θανάσιμα τόσο το περιβάλλον, όσο  και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους.
Εύχομαι και ελπίζω, αυτές τις σωτήριες δεξαμενές, να τις αφήσουμε για πάντα στην ηρεμία τους και να μη χρειαστεί άλλη φορά να τις αναστατώσουμε, για να μας συνδράμουν και να μας σώσουν από τη λαίλαπα αυτή των πυρκαγιών.
Τιθορέα 9/8/2019
 Θ. Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου