Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

«Τους αγκαλιάσαν τα βουνά». Η Αγόριανη στην Αντίσταση μέσα από το βιβλίο του Νικηφόρου «ΑΝΤΑΡΤΗΣ στα Βουνά της Ρούμελης»


Κοντά στο σπίτι που γεννήθηκε ο Νικηφόρος και επί της κεντρικής οδού της Αγόριανης που έχει από εφέτος το όνομά του, έγινε στις 13 Αυγούστου και στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγόριανης Παρνασσού,....
η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Απόστολου Ασημακόπουλου «Τους αγκαλιάσαν τα βουνά». Θέμα, η Αγόριανη στην Αντίσταση μέσα από το βιβλίο του Νικηφόρου «ΑΝΤΑΡΤΗΣ στα Βουνά της Ρούμελης» σε συνδυασμό με τις παραδόσεις, τα έθιμα, την καθημερινότητα του χωριού, τις φυσικές ομορφιές του Αγοριανίτικου τοπίου, καθώς, και συνεντεύξεις χωριανών. Η συμμετοχή του κόσμου, Αγοριανιτών και παραθεριστών, ήταν πολύ μεγάλη, που με ενδιαφέρον και συγκίνηση παρακολούθησε την προβολή της 70λεπτης ταινίας. Παρευρέθη και ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ κ. Ασημακόπουλος που έγινε αποδέκτης θερμών συγχαρητηρίων για την εξαίρετη δουλειά του.
-- Η επόμενη προβολή είναι προγραμματισμένη για το βραδυ της Τρίτης 20 Αυγούστου, στο Μαυρολιθάρι, το χωριό του θρυλικού μόνιμου ανθυπολοχαγού Χαράλαμπου Μώλου - Καλλία, αξιωματικού του ΕΛΑΣ, που έπεσε στον αγώνα εναντίον των κατακτητών στις 5/1/1944 μαζί με άλλους 30 συναγωνιστές του Αρχηγείου ΕΛΑΣ Παρνασσίδας.

Πέτρος Δημητρίου

1 σχόλιο:

  1. Το επίθετο του Καλλία ήταν ΜώΚος, όχι ΜώΛος...., που αναφέρεται το κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή