Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Μάτσου Πίτσου: Η αρχαία μυστηριώδης πόλη των Ίνκας στο Περού

Το Machu Picchu είναι ένα μοναδικό μέρος , είναι ο χώρος που μας δείχνει πτυχές ενός πολιτισμού που ζούσε εκεί κάπου τον 15ο αιώνα. Βρίσκεται στην περιοχή Κούσκο του Περού,....
σε μια απόκρημνη κορυφή, σε ύψος 2430 μέτρων και είναι ίσως το πιο γνωστό σύμβολο του πολιτισμού των Ίνκας .



Οι λεπτομερείς μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή δείχνουν ότι οι Ίνκας έχτισαν το Machu Picchu από το 1450. Ανακαλύφθηκε το 1911, από έναν διάσημο Αμερικανό ιστορικό και αρχαιολόγο. Από εκείνη τη στιγμή έγινε ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, που προκαλεί θαυμασμό και δέος για το πώς κατάφεραν οι Ίνκας να μεταφέρουν τόσο βαριές πέτρες σ΄αυτό το ύψος και να χτίσουν αυτό το θαύμα.


Η πόλη αποτελείται από δύο τομείς, τον αστικό και τον αγροτικό που τους χωρίζει μια μεγάλη πλατεία.  

Το Machu Picchu παραμένει ένα ευάλωτο μέρος και οι ειδικοί δεν μπορούν να εκτιμήσουν με ακρίβεια το χρονικό διάστημα που θα μπορούμε να απολαμβάνουμε  αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα. Η διατήρηση του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιοχής είναι ένα συνεχιζόμενο έργο. 

Το 1983 είναι η εποχή που το Machu Picchu γίνεται μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO και η περιοχή ψηφίζεται πολλές φορές ως ένα από τα επτά νέα θαύματα του κόσμου.

mynewaroundtheworld.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου