Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και η κατανομή των εδρών Αυτό είναι κι επίσημα το νέο δημοτικό Συμβούλιο Δελφών


Ευρεία η ανανέωση στη νέα σύνθεση της αντιπροσωπείας του δήμου μετά τις εκλογές της 26ης Μαίου.
Την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Άμφισσας, προκειμένου να επικυρώσει τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαίου και της 2ας Ιουνίου,...
από τα οποία νέος Δήμαρχος Δελφών εκλέχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Παναγιώτης Ταγκαλής.

Σε σύνολο 33 (+ το νέο Δήμαρχο Παναγιώτη Ταγκαλή) συμβούλων, οι 20 από αυτούς είναι νέα πρόσωπα, ενώ παραμένουν στην δημοτική αντιπροσωπεία 14 από τους εν ενεργεία
συμβούλους. Ευρύτατη ανανέωση καταγράφεται στην παράταξη της νέας δημοτικής Αρχής, καθώς πλην Ταγκαλή, μόνον η Σωσώ Σεγδίτσα και ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος θα είναι εκ νέου σύμβουλοι. Αντίθετα δεν θα είναι τέτοιοι και από την 1η Σεπτεμβρίου η Γεωργία Καπαρέλη-Χαρίτου, η Μαρία Κουμπλή, ο Θανάσης Μανανάς, και ο Βασίλης Καραγιάννης, που έχει ήδη παραιτηθεί.
Από πλευράς Ανανεωτικής επτά είναι εκείνοι που θα συνεχίσουν στη νέα δημοτική περίοδο. Πλην Παναγιωτόπουλου, πρόκειται για τους νυν αντιδημάρχους Άρη Αγγελόπουλο, Λουκά Αναγνωστόπουλο, Θανάση Τσονάκα, Μαίρη Ανδρεοπούλου και Νεκτάριο Μίχο, καθώς και ο Αλ. Κυριακίδης. Αντίθετα, δεν εξελέγη ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Πανάγου, ο τέως Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μπάμπης Παναγιωτόπουλος, ο τέως Αντιδήμαρχος Γιάννης Γεωργίου και οι νυν σύμβουλοι Αθηνά Καμμένου και Αργύρης Κορδάς, ενώ δεν έθεσαν εκ νέου υποψηφιότητα ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Θεοφάνης, η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Έλλη Κοτσάνου-Ρομβοτσάνου, και οι ανεξαρτητοποιηθέντες πρώην αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καραγιάννης και Νίκος Μολιώτης.
Ως προς τους «Πολίτες στο Προσκήνιο», νέο μέλος θα είναι ο Δημήτρης Μπάκας, ενώ δεν εξελέγη η Γιώτα Κασούτσα. Απόσυρση από τα δημοτικά πράγματα για τον τέως επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Γιώργο Ιωσηφίδη, ενώ από την παράταξη Δρακάκη δεν εκλέγεται η τέως Αντιδήμαρχος Λιάνα Πιλάλα-Τσακίρη.
Σύμφωνα και με την επικύρωση ο συνδυασμός «Επιλογή Ευθύνης» εκλέγει 15 συμβούλους στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών, που αποτελείται από 33 έδρες σύν μία του Δημάρχου. 
Η «Ανανεωτική Δύναμη» του Θανάση Παναγιωτόπουλου θα εκπροσωπηθεί από 10 συμβούλους, από 3 οι «Πολίτες στο Προσκήνιο» και «Λαϊκή Συσπείρωση» και τέλος δύο συμβούλους εκλέγει η «Δελφική Δημοκρατία υπό τον Γιώργο Δρακάκη». Οι έδρες ανά παράταξη, ανά δημοτική ενότητα και κατά σύμβουλο με βάση τη σειρά σταυροδοσίας που εκλέγεται κατανέμονται ως εξής:

Επιλογή Ευθύνης
Δ.Ε. Άμφισσας 5:
Νίκος Λουπάκος, Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Νίκος Κατσικούλης, Σωσώ Σεγδίτσα και Κατερίνα Καλυβιώτη
Δ.Ε. Ιτέας 2:
Γιώργος Τσατσαρώνης, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
Δ.Ε. Γαλαξιδίου 2:
 Θύμιος Γρίβας, Ανδρέας Ζαχαρόπουλος
Δ.Ε. Παρνασσού 2:
Θανάσης Αδαμάκος, Βαγγέλης Κούσουλας
Δ.Ε. Δελφών 1: Χρύσα Σεγκούνη
Δ.Ε. Δεσφίνας 1: Στάθης Μαντζώρος
Δ.Ε. Γραβιάς 1: Γιάννης Μανανάς
Δ.Ε. Καλλιέων 1: Χάρης Αγαπητός

Ανανεωτική Δύναμη
Δ.Ε. Άμφισσας 3:
Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Άρης Αγγελόπουλος, Αλέξανδρος Κυριακίδης
Δ.Ε. Ιτέας 2:
Λουκάς Αναγνωστόπουλος, Σοφία Αναγνωστάκου
Δ.Ε. Γαλαξιδίου 1: Θανάσης Τσονάκας
Δ.Ε. Δελφών 1: Κρυσταλλία Κώνστα
Δ.Ε. Γραβιάς 1: Μαίρη Ανδρεοπούλου
Δ.Ε. Δεσφίνας 1: Νεκτάριος Μίχος
Δ.Ε. Καλλιέων 1: Δημήτρης Ραβάνης

Πολίτες στο Προσκήνιο
Δ.Ε. Ιτέας 1: Παναγιώτης Μέγκος
Δ.Ε. Γαλαξιδίου 1: Νίκος Σταντζούρης
Δ.Ε. Γραβιάς 1: Δημήτρης Μπάκας

Λαϊκή Συσπείρωση
Δ.Ε. Άμφισσας 1: Στάθης Λεοντίου
Δ.Ε. Ιτέας 1: Δημήτρης Σκαρίμπας
Δ.Ε. Δεσφίνας 1: Γεωργία Μακρή

Δελφική Δημοκρατία
Δ.Ε. Άμφισσας 1: Προκόπης Δεσποτίδης
Δ.Ε. Ιτέας 1: Γιώργος Δρακάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου