Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Άμεση η απάντηση της Διεύθυνσης Δασών Φωκίδας σχετικά με την καταγγελία για ΄΄Λαθροϋλοτομία στον Παρνασσό΄΄



ΠΡΟΣ:    JASON LAST  

  jalast4414@yahoo.com  

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε καταγγελία σας.
ΣΧΕΤ:  Το από 21-05-2019 ηλεκτρονικό μήνυμά σας.....
 
            Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού με το οποίο αναφέρεστε σε δήθεν «καταλήστευση» και «σφαγή ελάτων» στην περιοχή του Παρνασσού, σας πληροφορούμε τα εξής:
1).   Σημαντικός ρόλος των δημοσίων δασών είναι και η κάλυψη ατομικών αναγκών θέρμανσης των κατοίκων των ορεινών περιοχών. Η καυσοξύλευση στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Άμφισσας επιτρέπεται τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο εκάστου έτους.
2).  Τα φορτηγά που έχετε υπόψη σας μπορούν να μεταφέρουν καυσόξυλα για λογαριασμό πολλών δικαιούχων οικογενειών ορεινών περιοχών και να δημιουργούν την απατηλή εντύπωση ότι πρόκειται για λαθροϋλοτομία.
3).  Η εμπορία των καυσοξύλων ατομικών αναγκών απαγορεύεται. Εάν υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή σας,  παρακαλούμε να ενημερώσετε το Δασαρχείο Άμφισσας άμεσα.
4).    Η άποψή σας περί υλοτομίας κάθε έλατου «αδιακρίτως» δεν ευσταθεί σε καμμία περίπτωση.
5).     Η καυσοξύλευση ελέγχεται επαρκώς από τα εντεταλμένα για το σκοπό αυτό όργανα (δασοφύλακες) με την εξέταση των σχετικών αιτημάτων, τη χορήγηση δελτίου μεταφοράς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους όλο το 24ωρο σε εφαρμογή ειδικού προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομιών. Τυχόν περιστατικά λαθροϋλοτομίας είναι μικρής κλίμακας και μεμονωμένα και  εφαρμόζονται για αυτά τα προβλεπόμενα από το Δασικό Κώδικα.
6).    Για να εξετάσουμε την καταγγελία σας περί παράνομης υλοτομίας εντός του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, παρακαλούμε να μας προσδιορίσετε ακριβείς θέσεις στην Πάνω Αγόριανη (η οποία εν μέρει εμπίπτει στον Πυρήνα του Εθνικού Δρυμού). Το Βαρκό δεν εμπίπτει στην περιοχή ευθύνης μας ενώ τα Καρκαβέλια είναι εκτός Πυρήνα του Εθνικού Δρυμού.
7).   Η συνεργασία των υπαλλήλων μας με τους υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού είναι άριστη και εποικοδομητική και στην κατεύθυνση πάταξης της λαθροϋλοτομίας.          
            Ύστερα από τα παραπάνω είναι φανερό ότι η καταγγελία σας, την οποία ατυχώς δημοσιεύσατε και σε τοπική ιστοσελίδα, είναι αόριστη και αβάσιμη και παρακαλούμε να ενημερώνεστε επίσημα πρίν από κάθε δημοσίευση η οποία μπορεί να προκαλέσει  δυσμενή σχόλια για τις υπηρεσίες μας.      
Ο Δ/ντής Δασών Φωκίδας
Δήμος Π. Τσέλλος
Δασολόγος



Η σχετική καταγγελία

1 σχόλιο:

  1. Όλα καλά λοιπόν,οι καταγγελίες αφορούν την Αυστρία μαθαίνουμε ότι εκεί επικρατεί ανομία,κοινώς μπάχαλο.Θα πρέπει κάποτε να πάρουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να συνετιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή