Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Πώς διαμορφώνεται (μέχρι στιγμής) το νέο δημοτικό συμβούλιο Δελφών


Πρωτιά για το Νίκο Λουπάκο στην Άμφισσα
Ποιοι εκλέγονται, ποιοι έχουν καλές πιθανότητες και ποιοι μένουν χωρίς αιρετό ρόλο....

Αναλυτικά η πλήρης σταυροδοσία για τους υποψήφιους της παράταξης Ταγκαλή σε όλο το δήμο
Εκλέγονται ακόμα ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, ο Νίκος Κατσικούλης, η Σωσώ Σεγδίτσα και η Κατερίνα Καλυβιώτη.
Η καταμέτρηση της εξωτερικής σταυροδοσίας και η κατανομή των εδρών στους «μικρούς» συνδυασμούς σε συνδυασμό με τις αποφάσεις των επικεφαλής οι βασικότεροι παράμετροι για την τελική σύνθεση.
Το τελικό αποτέλεσμα με καταμετρημένο πια το 100% των τμημάτων έχει ως εξης:
- Επιλογή Ευθύνης - Παναγιώτης Ταγκαλής: 
7.308, 47,47%, 15 έδρες
- Ανανεωτική Δύναμη - Θανάσης Παναγιωτόπουλος:
 4.611, 29,95%, 10 έδρες
- Πολίτες στο Προσκήνιο - Παναγιώτης Μέγκος: 
1.297, 8,42%, 3 έδρες
- Λαϊκή Συσπείρωση - Στάθης Λεοντίου:
1.249, 8,11%, 3 έδρες
- Δελφική Δημοκρατία - Γιώργος Δρακάκης:
927, 6,02%, 2 έδρες

Επιχειρούμε μια πρώτη προσέγγιση της σύνθεσης του νέου δημοτικού συμβουλίου Δελφών, μιας και πολλοί αναγνώστες μας ρωτάνε με κάθε διαθέσιμο τρόπο σχετικά με το ποιοι υποψήφιοι εκλέγονται. Και μιλάμε για πρώτη προσέγγιση, καθώς η επίσημη, και βέβαια, οριστική ανακοίνωση των σταυρών που συγκέντρωσε κάθε υποψήφιος θα γίνει το νωρίτερο την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά σαφή τρόπο η κατανομή των εδρών που βγάζει κάθε συνδυασμός, κάτι που θα επηρεάσει και την απόφαση των επικεφαλής για το πού θα καταλάβουν έδρα.
Με πλήρη προσοχή στην αξιοποίηση των διαθέσιμων έως τώρα στοιχείων και με την απαραίτητη επισήμανση ότι τα στοιχεία ενδέχεται να λάβουν τροποποίηση, η μέχρι στιγμής«τοιχογραφία» του νέου δημοτικού συμβουλίου έχει ως εξής:
Δ.Ε. Άμφισσας: Ως προς την παράταξη Ταγκαλή τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει. Η Επιλογή Ευθύνης εκλέγει πέντε έδρες και αυτές τις καταλαμβάνουν κατά σειρά σταυροδοσίας ο Νίκος Λουπάκος, ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, ο Νίκος Κατσικούλης, η Σωσώ Σεγδίτσα και τελευταία η Κατερίνα Καλυβιώτη, με επιλαχόντα τον Αντρέα Σολτάτο.
Από την «Ανανεωτική» πρώτευσε με συντριπτική διαφορά ο Άρης Αγγελόπουλος, ενώ τις δύο άλλες θέσεις καταλαμβάνουν ο Αλέξανδρος Κυριακίδης και ο Μπάμπης Παναγιωτόπουλος, με επιλαχόντα έναν άλλο υποψήφιο από την Αγία Ευθυμία, το Βασίλη Κυριάκη, ενώ από τους εν ενεργεία συμβούλους δεν εκλέγεται ο Αργύρης Κορδάς και ο Πρόεδρος της ΤΚ Γαλαξιδίου Γιώργος Μηνάς.
Εαν βγάλουν έδρα οι «Πολίτες» τότε αυτή την καταλαμβάνει η Γιώτα Κασούτσα, ενώ κατάπάσα πιθανότητα από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης φαίνεται πως εκλέγεται ο Αντώνης Λαγγουράνης. Εαν τελικά δεν επανεκλεγεί Δήμαρχος ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος, θα καταλάβει μία επιπλέον έδρα, σε όποια δημοτική ενότητα επιθυμεί. Αν αυτό γίνει στην Άμφισσα, πάντα εφ όσον το αποτέλεσμα της Κυριακής είναι αρνητικό για αυτόν, τότε δεν εκλέγεται ο Μπάμπης Παναγιωτόπουλος.
Η ίδια διαδικασία επιλογής βέβαια θα πρέπει να ακολουθηθεί από τον Π. Ταγκαλή, εφ όσον χάσει εκείνος στο δεύτερο γύρο.
Δ.Ε. Ιτέας: Από πλευράς Ταγκαλή εκλέγεται ο Γιώργος Τσατσαρώνης, ενώ πλεονέκτημα έχειο πρώην Αντιδήμαρχος Αντρέας Παναγιωτόπουλος έναντι της νυν συμβούλου ΓεωργίαςΚαπαρέλη-Χαρίτου. Δεν εκλέγεται η σύμβουλος της ΤΚ Ιτέας Μαρία Καλπούζου. Από την Ανανεωτική πρώτη στη ΔΕ Ιτέας είναι η Σοφία Αναγνωστάκου. Στην περίπτωση της παράταξης Παναγιωτόπουλου, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ο αριθμός των εδρών, πιθανόν δύο, ενώ ο 2ος στην Ιτέα Λουκάς Αναγνωστόπουλος εμφανίζει, όπως αναμενόταν, υψηλή «εξωτερική» σταυροδοσία, πρωτίστως στους Δελφούς. Δεν εκλέγονται ο Πρόεδρος της ΤΚ Ιτέας Τεντ Γουώρθ και η ομόλογός του της Κίρρας Γώγα Μαντά.
Από πλευράς Δρακάκη εκλέγεται η πρώην Αντιδήμαρχος Λιάνα Πιλάλα-Τσακίρη, εφ όσονο Γ. Δρακάκης επιλέξει, κάτι αναμενόμενο, την έδρα σε άλλη δημοτική ενότητα.
Δ.Ε. Γαλαξιδίου: Εκλέγεται ο Θύμιος Γρίβας, πρώτος σε ψήφους σε όλη τη Δ.Ε. ενώ ακολουθεί από την «Επιλογή Ευθύνης» ο Α. Ζαχαρόπουλος, χωρίς όμως να γνωρίζουμε την εξωτερική σταυροδοσία. Από τη δημοτική Αρχή επανεκλέγεται οριστικά ο Θανάσης Τσονάκας, ενώ μένει εκτός η νυν σύμβουλος Αθηνά Καμμένου. Εαν βγάλουν έδρα στο Γαλαξίδι οι «Πολίτες» (βγάζουν τρεις συνολικά), τότε επανεκλέγεται ο Νίκος Σταντζούρης.
Δ.Ε. Δελφών: Από πλευράς Ταγκαλή προπορεύεται η Χρύσα Σεγκούνη, ενώ από πλευράς Παναγιωτόπουλου εκλέγεται με άνεση η πρόεδρος της ΤΚ Κρυσταλλία Κώνστα.
Δ.Ε. Δεσφίνας: Εδώ πρώτευσε η «Ανανεωτική» του Θανάση Παναγιωτόπουλου και επανεκλέγει τον Αντιδήμαρχο Νεκτάριο Μίχο. Ο Στάθης Μαντζώρος επανακάμπτει στο δημοτικό συμβούλιο ως εκπρόσωπος της παράταξης Ταγκαλή, ενώ πολύ πιθανόν να είναι η ΛΑ.ΣΥ. που θα πάρει την τρίτη έδρα, όπου πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό της σε όλο το δήμο με 15%.
Δ.Ε. Γραβιάς: Από πλευράς Ταγκαλή εκλέγεται ο Γιάννης Μανανάς, ενώ από πλευράς Παναγιωτόπουλου η Αντιδήμαρχος Μαίρη Ανδρεοπούλου. Δεν εκλέγεται ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιάννης Γεωργίου. Πολύ πιθανόν την έδρα του πρώτου σε σταυρούς Ζαχαρία Μακρή να καταλάβει ο επικεφαλής των «Πολιτών στο Προσκήνιο» Τάκης Μέγκος, εάν προκύψει έδρα για την παράταξη στη Δ.Ε. Γραβιάς, κάτι που είναι πολύ πιθανό.
Δ.Ε. Παρνασσού: Από πλευράς Ταγκαλή εκλέγεται μάλλον ο Θανάσης Αδαμάκος. Εαν τη 2ηέδρα την πάρει εκ νέου η «Επιλογή Ευθύνης» τότε εκλέγεται και ο Βαγγέλης Κούσουλας. Εάν η έδρα πάει στην «Ανανεωτική» επανεκλέγεται ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Πανάγου.
Δ.Ε. Καλλιέων: Κι εδώ πρώτη ήρθε η παράταξη Παναγιωτόπουλου με την οποία εκέγεται η Μαρία Καραγιάννη-Συψή, ενώ από την πλευρά Ταγκαλή ο Χάρης Αγαπητός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου